Marile firme de servicii financiare de pe Wall Street îşi pierd clienţii bogaţi

Virginia Balcu
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 august 2004

"Merrill Lynch & Co", cea mai mare firmă de brokeraj din Statele Unite, şi UBS AG, cea mai mare firmă la nivel mondial care se ocupă de managementul banilor, se numără printre firmele de pe Wall Street care pierd împreună cei mai bogaţi clienţi americani - un grup care plăteşte nu mai puţin de 28 de miliarde de dolari pe an onorarii pentru consultări financiare.

Numărul persoanelor care investesc cel puţin 10 milioane de dolari prin intermediul brokerilor care oferă servicii financiare complete a scăzut la 30% de la 37% în 2001, informează un studiu realizat de "Spectrem Group", o firmă de consultanţă din Chicago. "Acesta este un semnal de alarmă pentru Wall Street şi, cu toate că multe firme şi-au schimbat modul de operare, încă mai sînt multe de făcut", a declarat Tanya McDonald, director la "Spectrem Group", care a părăsit banca J.P. Morgan în 2001. "Clienţii sînt sceptici în ceea ce priveşte interesele firmelor, care pot să nu coincidă cu cu ale lor", a continuat McDonald.

Motivul principal pentru care este schimbat consultantul îl reprezintă lipsa de încredere, au declarat 48% dintre investitorii care au recurs la această metodă, în timp ce 14% au invocat performanţele slabe ale investiţiilor, precizează studiul citat. Circa 42% din investitorii care folosesc consultanţi independenţi au declarat că au mai multă încredere în aceştia pentru că primesc sfaturi mai obiective. Investitorii încearcă să îşi revină după sentimentul de trădare pe care l-au avut pentru Wall Street şi întreaga industrie a serviciilor financiare în timpul scăderii pieţei. Investitorii bogaţi au impresia că li se vînd produse în loc de sfaturi, este de părere Charlotte Beyer, fondator al Institutul Investitorilor Privaţi de la New York.

UBS, "Merrill", "Goldman", "Morgan Stanley", "Credit Suisse First Boston", "Citigroup", "Lehman Brothers Holdings", "JP Morgan Chase" şi "Bear Sterns" au ajuns, în aprilie 2003, la o înţelegere în valoare de 2,4 miliarde de dolari cu regulatorii, referitor la presupunerile că au promovat studii părtinitoare ca să cîştige investitori în servicii bancare. De asemenea, fondurile mutuale au plătit mai mult de 2,3 miliarde de dolari ca să rezolve procese intentate pentru vînzări abuzive şi practici comerciale.

"Spectrem" are 14 ani vechime, a lucrat cu peste 500 de firme de servicii financiare şi a supravegheat circa 100 de americani care investesc peste 10 milioane de dolari în active. Marja de eroare a studiului este de +/-7%.

Cei mai bogaţi investitori americani îşi plătesc consultanţii cu onorarii medii de 1% din activele gestionate. Aceşti americani au activele totale investite de circa 2,8 trilioane de dolari, conform "Capgemini Group", o firmă de consultanţă cu sediul la Paris, printre clienţii căreia se numără 30 dintre cele mai mari 50 de firme de servicii financiare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb