MARIUS BUDĂI: "Este un atac la economia naţională"

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 18 ianuarie 2021

"Este un atac la economia naţională"

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marius Budăi, fost ministru al Muncii, afirmă că, înainte a lua orice măsură, actualul guvern ar trebui să se uite la ce au făcut alte state puternice din Europa în această perioadă de criză economică generată de pandemia Covid-19.

"Ţări ca Italia, Germania şi Polonia îşi protejează activele pe timp de criză, pentru că preţul acestora a scăzut considerabil. De aceea, noi am iniţiat şi adoptat anul trecut, în Parlament, o lege privind interdicţia pe timp de doi ani - nu permanent - a listării companiilor de stat la bursă şi a vânzării unor active din patrimoniul acestora, deoarece considerăm că ele ar fi înstrăinate la un preţ foarte mic.

Nu înţeleg ce este cu această grabă, să vinzi în perioada pandemiei companii precum Aeroporturi Bucureşti, Transgaz, Romgaz, Nuclearelectrica, Hidroelectrica sau CEC Bank. Consider că un astfel de act normativ poate fi catalogat ca un atac la economia naţională", ne-a declarat Marius Budăi.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că, la finalul anului 2019, primele cinci companii strategice ale statului aveau un profit consistent de 3,75 miliarde lei (circa 770 de milioane de euro) şi asigurau locuri de muncă pentru 17.500 de salariaţi. Astfel, conform datelor oferite de Marius Budăi, Hidroelectrica a înregistrat un profit de 1,4 miliarde lei, Romgaz a avut un plus de 1,1 miliarde lei, Transgaz - un profit de 350 milioane lei, Nuclearelectrica - 540 milioane lei, iar Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a avut un profit de 360 milioane lei.

"Dacă se adaugă şi CEC-ul, totalul profiturilor se ridică la 4,15 miliarde de lei, în 2019", ne-a spus Marius Budăi, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Singurele momente potrivite pentru a vinde "bijuteriile Romaniei" au fost doar cand PSD a dat BCR-ul, Petrom-ul, etc, etc. Cine a castigat? Domnii premieri Adrian Nastase si Tariceanu.Cum? Aruncand cu banii in ajutoare sociale in loc sa-i foloseasca in investitii.

    Pot intelege durerea ex-comunistilor de a nu vinde nimic strainilor, de a nu LISTA companii de stat dosr prin prisma pierderii de beneficii materiale pentru partid si clientela.

    Nu pot intelege prin prisma unei economii moderne, transparente. 

    Astia sunt paraleli si cand argumenteaza ceva...BVB merge din maxim in maxim si astia zic ca actiunile au scazut...da, au scazut in martie, dar intre timp au recuperat cu brio scaderea si tot cresc...

    1. Pai ei sunt tot in martie. Martie 1960.

      Normal.

    psd -pnl -usr aceiasi mizerie ! ai inteles milogule !

    1. MAI TINETI MINTE , CUM ERA MELODIA AIA , COMPUSA PE TIMPUL LUI ILIESCU , SI CARE INCHEIA CU : MAI BINE , MORT , DECAT COMUNIST !!! CE CUVINTE FRUMOASE , SI DE AUR !!! DA , OAMENII LOR , SANT PLANTATI PESTE TOT , CU ZECILE DE MII , POATE SUTE , IN TOATE COMPANIILE DE STAT , CA NISTE PLOSNITE !!! LE E TEAMA , DE O PRIVATIZARE EFECTIVA !!! AR INSEMNA , CA TREBUIE SA PLECE !!!

    Mai Budai! Și de unde găsești bani pentru alocații, pensii sau pentru mărirea salariilor?

    1. Cre'ca puteai sa-l intrebi mai pe limba lui: Du-ti uai da di uni stii matali si-i aia iconomii nationali?

    prefer sa fiu proprietarul unei case decrepite pe care sa o reabilitez cum pot si cand vreau, decat sa platesc chirie in casa altuia. Asta e situatia si cu "bijuteriile" astea

    1. DIN cele 50 de miliarde de euro luate de basescu in 2009 cate au fost investite in economie ?A da ..!au fost investite in salariul lui mugur izarescu ,in primele de milioane de euroi luate de acesta si de salariatii sai de la BNR atunci Din banii luati de Catzu a fost dat vre un banut in sisteme de irigatii ,in constructii de scoli si spitale ,autostrazi ?Dar nici in ajutorarea copiilor si a pensionarilor ,ca asta ar insemna pomana ,populism Au fost date la Corporatii ,banci ,apoi la clica care i au ajutat sa ajunga la slanina Asta nu e populism este spirit de ajutorare a haitei

      Este ,,haitism''antonim la populism Haitismul dragii mei este acea actiune in care haita ,clica ajunsa la ciolan cu ajutorul haitei are grija ca aceasta haita sa primeasca si ea ciolane mai mici din marele ciolanoi in detrimentul tarii ,in detrimentul bunastarii generale Haitismul se opune investitiilor in spitale ,scoli ,gradinite, autostrazi,etc pentru ca in conceptia lor asta ar insemna populism si nu e bunPensii ,salarii ,ajutoare pentru copii institutionalizati ,pentru handicapati acestea sunt urate in ochii haiteiBanii trebue dati la haita De asta se numeste ,,HAITISM''

      Mai bine mort decat sorosist

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb