MARIUS BUDĂI: "În fiecare zi din 2020, PIB-ul ţării a pierdut 16 milioane de euro"

A.B.
Politică / 18 decembrie 2020

"În fiecare zi din 2020, PIB-ul ţării a pierdut 16 milioane de euro"

Deputatul PSD de Botoşani, Marius Constantin Budăi, fost ministru al Muncii în guvernarea Dăncilă, a afirmat pe pagina personală de Facebook că "n în fiecare zi din 2020, PIB-ul ţării a pierdut 16 milioane de euro".

Marius-Constantin Budăi:

Premierul dezertor Cîţu în trei etape:

1 - fuga miresei din faţa altarului;

2 - era să fiu, dar se bagă Orban;

3 - totuşi, mă nominalizează, dar să văd dacă nu mă răzgândesc.

Câteva "performanţe":

Sănătatea şi Educaţia nu trebuie să fie să fie o prioritate pentru un guvern, în viziunea lui Cîţu.

A înglodat ţara în datorii, cu dobânzi uriaşe: 30 de miliarde de euro împrumutaţi în ultimele 13 luni. România va trebui să plătească 1 miliard de euro numai pentru dobânzi. Abia după 30 de ani România va stinge datoria făcută într-un singur an de dezertorul

Cîţu.

Prăbuşirea PIB. În fiecare zi din 2020, PIB-ul ţării a pierdut 16 milioane de euro. În total, am pierdut 5,7 miliarde de euro, respectiv 27 miliarde de lei în 2020, faţă de 2019. Mâine vom pierde alte 16 milioane euro şi tot aşa cât timp Cîţu va mai controla finanţele ţării.

După reevaluarea datelor economice de la începutul anului de către Eurostat, rezultă că România a fost deja în recesiune cu Cîţu la Ministerul Finanţelor. România a avut cea mai slabă recuperare din UE a pierderilor suferite în perioada de carantină din trimestrul 2 (o revenire în T3 faţă de T2 de doar 5,6% faţă 11,4% media UE)

Distrugerea locurilor de muncă. În fiecare ZI din Guvernarea Orban-Cîţu, 300 de români şi-au pierdut locul de muncă stabil. 140.000 de persoane au intrat în şomaj tehnic în fiecare lună, iar în total 1,4 milioane de cetăţeni români au trecut prin acest tip de şomaj. În perioada noiembrie 2019 - august 2020, au dispărut din economie 82.800 de locuri de muncă şi tot atâtea familii au suferit pierderi de venituri.

Incapacitatea de a sprijini economia în faţa pandemiei. Cu doar 2,17% din PIB sprijin pentru economie în timpul pandemiei, România, cu Cîţu la Finanţe, a fost devansată de Congo, Kenya sau Trinidad Tobago. Industria HORECA a fost pur şi simplu distrusă, din cauza restricţiilor impuse de pandemie, fără niciun sprijin din partea ministrului Cîţu.

Ruinarea bugetului de stat. În primele 9 luni din 2020 veniturile încasate din impozite sau taxe au fost cu 1,3 miliarde euro (6,3 miliarde lei) mai mici decât anul trecut în acelaşi interval.

Prăbuşirea exporturilor. În fiecare zi din 2020, deficitul comercial dintre exporturi şi importuri a crescut cu 3,7 milioane de euro. În septembrie, deficitul comercial a ajuns la 13 miliarde de euro, cu 1 miliard de euro mai mult faţă de anul trecut. O gaură mai mare decât deficitul comercial din întregul an 2017.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Iar prostul asta? Repetentul inept Budai?

    De ce naiba tot citati pe prostalaul asta? Chiar daca ar plati nu as pune in ziar fata astuia.

    plecat cu sorcova prostalaul asta. Nu stiu de ce nu se duce sa caute banetul ala pierdut...

    Cine o fi mai prost ,Budai sau voi care nu vedeti ce prosti aveti in pnl

    1. CORECT... nu BUDĂ'i e ăl mai prost... ci creierele spălate (și tu?) care l-au votat.

      Și în PNL ... noi nu vedem, că nu suntem de acolo. Suntem din Caracal unde s-a răsturnat Carul cu proștii din satul tău, veniți. Dar i-am alungat, v-am 'catapulat' peste Dunăre la turci la Nicopole (oraș cu 61% turci /12 % bulgari, pt. cine a uitat).  

    MAKE, te rog sa nu mai publici ce debitează BUDAI, pana nu scrie un articol cu cât ar fi pierdut România din PIB dacă la conducerea tarii ar fi rămas PSD! Tu ce crezi, PIB-ul României ar fi fost mai mare, sau mai mic în 2020 cu PSD la guvernare?

    1. Cred ca gestionau mai bine criza

      Problema majoritatzii rumanilor este ca sunt pasionatzi de istoria contrafactuala (ce ar fi fost daca...) ignorand faptele. E normal in aceste conditzii ca suntem ultimii in Europa. Mentalul e esentzial.

    Mă "sparie gândul " dacă în acest context pandemic Învățământul ar fi avut la conducere pe madam Andronescu !

    1. Dar ca o avem pe anisie nu te sperie

    O să-i tot vedem comentând în foc continuu în următorii 4 ani. Cum încearcă ei să ne convingă ce bine e cu guvernul PNL-USRi-Janapot și ce rău ar fi fost cu peeseedee-ul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb