MARIUS BUDĂI: "PSD va propune în coaliţie majorarea salariului minim până la 3000 de lei"

S.B.
Politică / 31 august 2022

"PSD va propune în coaliţie majorarea salariului minim până la 3000 de lei"

Ministrul Muncii Marius Budăi a anunţat miercuri că PSD va propune în coaliţie majorarea salariului minim până la 3000 de lei, majorarea pensiei minime la 1.100 de lei şi a valorii punctului de pensie la 1.745 de lei, informează news.ro.

Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă la Neptun, în timp ce la Palatul Victoria are loc şedinţa de Guvern şi în condiţiile în care premierul Nicolae Ciucă a comentat deja cu privire la o astfel de măsură afirmând că, în funcţie de colectările la buget şi în urma discuţiilor în coaliţia de guvernare, va fi luată o decizie cu privire la pachetul de măsuri sociale

"PSD va propune în coaliţie majorarea salariului minim până la 3.000 de lei cu păstrare acelui mecanism de taxare a unei valori de 200 de lei. 2800 de lei vor fi taxaţi, iar 200 de lei rămân netaxaţi. Ne dorim ca în România să nu mai existe sărăcie în muncă. Într-o lună contractele transforamte din part time în normă întreagă au fost de 100.000", a afirmat Budăi, într-o conferinţă de presă, la Neptun.

El a precizat că PSD va propune majorarea pensiei minime de la 1.000 de lei la 1.100 de lei, dar şi creşterea punctului de pensie de la 1.586 de lei la 1.745 de lei.

Budăi a precizat că impactul bugetar pentru majorarea pensiilor este de 11 miliarde de lei.

De asemenea, el a mai anunţat o propunere care prevede acordarea unor premii pentru elevii care au obţinut medalii la olimpiade internaţionale. Astfel, o medalie de bronz la o asemenea competiţie va fi recompensată cu 5.000 de euro, una de argint - 8.000 de euro şi o medalie de aur - 10.000 de euro. Şi profesorii acestor elevi vor fi recompensaţi.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. COMUNISTULE !!!!!!!!!!! ESTI DUS CU CAPUL , S-AU CE ??? TIE , T-I SE PARE CA ROMANIA ARE MUNTI DE BANI NELIMITATI , CA SA V-A SATISFACA VOUA , FANTEZIILE ??? INTAI JUDECA , SI APOI VORBESTE !!! INTAI , VORBESTE CU BANCA NATIONALA , SFATUIESTE-TE , SI APOI SA DAI DIN GURA !!!!!!!!!!!!!!!! EXISTA BANI PENTRU ASA CEVA , S-AU DOAR AI BAUT APA DIN CANA PITICULUI DIN UCRAINA ???????????PE CUVANTUL MEU , A TUNAT SI V-A ADUNAT !!!!!!!!!!!! STERGE-TI OCHELARII AIA ORIBILI BINE DE TOT , SI VEZI : EXISTA SPATIU FISCAL , CUM SPUNETI VOI , S-AU NU ???EXISTA BANI , COMUNISTULE , S-AU NU ??????????????? SEFUL TAU , TOVARASUL DRAGNEA , AVANSASE LA TELEVIZOR CAND INCA MAI ERA MARE SI TARE , ALTA PETARDA : ''''''' O SA DAM , LA FIECARE FAMILIE DE ROMANI , CATE 20.000 DE LEI !!!!!!!!!!!! ''''''''. AI UITAT , S-AU TREBUIE SA IEI UN FLACON DE LECITINA ??????????? BAI NENE , DE UNDE LE SCOATETI , MA ???????????????

    1. de unde stii tu nebunule ca nu sint bani ? unde sint taxele si impozitele luate de la romani ? te apuca delirul asa hodoronc tronc ?

      INTAI VORBESTE SI AFLA , ORTODOXULE SANATOS !!!!!!!!!! ASTA AM SUSTINUT EU , DACA MAI CITESTI INCA O DATA , SI INCA O DATA , SI INCA O DATA , SI INCA O DATA !!!!!!!!!!!!!! DAR TU , STII DACA EXISTA BANI , S-AU ESTI DOAR AVOCATUL COMUNISTILOR ??????????? TU , TE CONSIDERI UN OM SANATOS , ORTODOX CINSTIT , DUPA CALENDARUL NOU ????????????? IA GANDESTE-TE PUTIN !!!!!!!!!!!!!!!!! HAI , ZI !!! FA-MA MANDRU DE TINE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      se cumpara rachete de miliarde , institutiile publice sint pline pina la refuz de clientela politica , se arunca cu banii pe fereastra pentru tot felul de sinecuri si vaccinuri de miliarde ,se platesc taxe de smecher la oricine , acum ai priceput ca sint bani ? baaaa , dati-va cu capul de pereti si lasati propaganda cu comunistii si rusii ca-s fumate de toti fraierii !

      Banii din pensiile românilor sunt date la americani pentru armament ruginit și reactoare nucleare plătite în avans !

    salarii bugetari, pensii speciale, pensii normale, ajutoare sociale, tot, tot, tot

    Majorati salariul minim la 1000 euro, de ce doar 600? 

    Si vom ajunge ca in vremea lui Vacaroiu (care oricum era mai destept ca voi in general si ca tractoristul de Budai in special) , dimineata painea 10 lei, dupa amiaza 15, seara 20

    Nenorociti politicieni, mare jitie acest Budai. 

    1. HAI ORTODOXULE DE LA nr1.1. , TE ASTEPT , DAR INCEP SA MA PLICTISESC !!!!!!!!!! ATATA MINTE AI , CA PLECI CAPUL LA ORICE PROPAGANDA DE TIP COMUNISTOID ????? MA-I INTREBAT , UNDE SANT BANII DIN TAXELE SI IMPOZITELE LUATE DE LA ROMANI ???????????? LA TANGANU ' SANT , PRIMA DE LA BALACEANCA !!!!!!!!!!!!! AI AUZIT DE BALACEANCA ???????????? NU CRED !!!!!!!!!!! ACUM , SA LASAM UN PIC GLUMA MEA ATAT DE FRUMOASA : BANII ROMANILOR , DIN IMPOZITE SI TAXE SANT : LA PENSIILE SPECIALE ALE FARAONILOR ACESTEI TARI ; PENSII SI DE 50.000 - 60.000 BUCATA !!!!!!!!!!!!!! PE CAP DE ANIMAL !!!!!!!!!! CA ROMANIA , E PLINA DE ANIMALE !!!!!!!! LA SMECHERII DE PRIMARI , DE TOATE FELURILE , SI DE LA TOATE PARTIDELE !!!!!!!!!!!!! ZECI SI ZECI DE MII DE CAPUSI , CARE SE TARASC PE PAMANTUL ACESTEI TARI , ATAT DE CHINUITE , SI AL ANTINA CU RASUFLAREA LOR VENINOASA !!!!!!!!!! BANII ROMANILOR , DIN IMPOZITE SI TAXE , AJUNG IN MOD REGULAT LA TOTI BUGETARII ACESTEI TARI , PORECLITI PE BUNA DREPTATE , COMUNISTII FANARIOTI AI ACESTEI TARI : BIROURILE SANT PLINE DE EI , 1 MUNCESTE SI 4 - 5 SE UITA !!!!!!!!!!!!!!! SE SCARPINA IN CAP , CASCA , SI PLIMBA HARTII !!!!!!!!!!!! LA ORA 15.30, SANT PRIMII CARE RUP USILE FUGIND ACASA , CA S-O IA MAINE , DE LA CAPAT !!!!!!!!!!!!!!!! MA FACI PE MINE NEBUN ??????????? POATE CA SANT !!!!!!!!!!!!!!! DAR TU , ESTI SANATOS TARE DE TOT ???????????? HAI , ZI !!!!!!!!!!!! UNDE NAIBII , TE-AI PITIT ???????????? TU , CHIAR CREZI , IN INTELEPCIUNEA TA , CA ROMANIA E FED-ul AMERICAN , S-AU BANCA EUROPEANA ??????????? ROMANIA DE ASTAZI , MAI EXISTA FINANCIAR , DOAR DATORITA INTELEPCIUNII GUVERNATORULUI MUGUR ISARESCU , PE CARE AL URASC DE MOARTE , TOTI GUVERNANTII ACESTEI TARI , DAR CARE STIU CA , FARA EL , NU SE POATE !!!!!!!!!!!! PANA SI TURBATII DE DRAGNEA , DANIEL ZAMFIR , NICOLAEVICI , VALCOV , etc , etc , SI-AU DAT SEAMA DE ASTA , SI S-AU RETRAS IN MOD PRUDENT !!!!!!!!!!!!!!! SA STII : ROMANIA ESTE CAM PE MARGINEA PRAPASTIEI , SI FARA ISARESCU , CHIAR NE ASEAPTA PE TOTI , ''''''' APOCALIPSA !!!!!!!!!!!!!! ''''''''.

      Îți recomand să-ți schimbi tastatura. Dumneata ești un om inteligent și cultivat dar din cauza tastaturii pari un agramat, semianalfabet cu probleme mintale ce necesită urgent investigația.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb