Marius Locic: Negociez azi cumpărarea "Evenimentului zilei"

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 noiembrie 2007

Omul de afaceri Marius Locic, care deţine mai multe companii de media, imobiliare şi de construcţii, a declarat ieri că va negocia azi, cu conducerea Ringier, cumpărarea unui pachet majoritar al cotidianului "Evenimentul zilei" şi al unuia minoritar al tabloidului "Libertatea".

"Vom negocia mâine (azi - n.red.) la prânz cumpărarea "Evenimentului zilei" şi a unei părţi din "Libertatea". Totul depinde de răspunsul domnului Ringier", a declarat ieri, Marius Locic, citat de NewsIn.

Horia Tabacu, director al trustului Locic Media Holding, a declarat că trustul a făcut oferte grupului Ringier şi pentru alte publicaţii pe care le deţine în România şi în străinătate, dar nu a vrut să precizeze care sunt acestea. "Am trimis, prin intermediul avocaţilor domnului Locic din Elveţia, mai multe scrisori de ofertă trustului Ringier pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni al "Evenimentului zilei", al unui pachet minoritar de la tabloidul "Libertatea", precum şi a unor acţiuni de la mai multe reviste pe care Ringier le deţine în România. Mâine (astăzi - n.red.) la prânz urmează să ne întâlnim, eu şi domnul Locic, la Zurich cu conducerea Ringier, pentru o primă rundă de discuţii", a spus Horia Tabacu, citat de NewsIn.

Surse apropiate negocierilor au declarat că Marius Locic a făcut o ofertă grupului Ringier şi pentru achiziţionarea unui pachet de acţiuni de la cel mai vândut cotidian de limba germană din Elveţia, "Blick".

Oferte pentru cumpărarea "Evenimentului zilei" au mai fost făcute în ultima perioadă. Potrivit unor surse din interiorul grupului Ringier România, una dintre oferte a fost făcută de omul de afaceri Dinu Patriciu. Acesta dorea să cumpere de la Ringier, potrivit aceloraşi surse, publicaţiile "Evenimentul zilei" şi "Capital", dar negocierile au eşuat. Ca urmare a unui articol apărut joi în presă, Ringier România a trimis un e-mail angajaţilor în care nu negau că există negocieri privind vânzarea unor publicaţii.

Ringier România a vândut, de curând, cotidianul "Pro­Sport" trustului MediaPro pentru 8,3 milioane de euro, care include şi TVA, tranzacţia urmând a fi finalizată, cel mai probabil, până la sfârşitul anului.

Trustul Locic Media Holding este deţinut de omul de afaceri Marius Locic şi include, în prezent, publicaţiile "Atac" şi "Interesul public". Potrivit lui Marius Locic, compania va lansa în luna ianuarie revista "Paparazzi", şi, apoi, un cotidian de fotbal, o revistă de medicină naturistă şi o revistă de reţete culinare. Trustul a cumpărat de curând, potrivit unor surse, postul de televiziune Senso. Marius Locic a confirmat, pentru NewsIn, că a cumpărat deja un post TV de nişă şi că este în negocieri pentru achiziţionarea unui alt canal de televiziune.

Cotidianul "Evenimentul zilei" a fost lansat în 1992. Ringier a cumpărat, în anul 2004, pachetul majoritar al ziarului de la trustul Gruner + Jahr, precum şi pachetele minoritare, de la alţi acţionari, printre care se afla şi jurnalistul Cornel Nistorescu.

Grupul elveţian Ringier este unul dintre cele mai mari companii media din Europa şi este prezent, în Româ­nia, prin grupul Ringier România. Aceasta editează, în prezent, 16 publicaţii, printre care "Evenimentul zilei", "Libertatea", "ProSport", "Compact", "Capital" şi "TV Satelit" şi deţine 25% din acţiunile postului de televiziune Kanal D.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. numai prostii cred asa ceva

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb