MARJELE PREŞEDINTELUI Demisia cabinetului Grindeanu, sugerată de Klaus Iohannis în Parlament

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 8 februarie 2017

Demisia cabinetului Grindeanu, sugerată de Klaus Iohannis în Parlament

Discursul preşedintelui în Parlament, aşteptat cu mare interes, a reuşit să învolbureze şi mai mult apele, cel puţin la nivelul clasei politice. Preşedintele a lăsat să se înţeleagă că demisia actualului cabinet ar reprezenta soluţia pentru depăşirea crizei actuale, retragerea OUG şi demiterea unui ministru fiind prea puţin, iar alegerile anticipate, prea mult.

Însoţit de la intrare de către parlamentarii Mihai Goţiu şi Cătălin Predoiu - preşedinţii celor două camera s-au limitat să-l aştepte în sala de plen - preşedintele Klaus Iohannis a arătat din start că nu a venit pentru un discurs amabil, pacifist, remarcând absenţa din sală a membrilor Guvernului (n.r. nu s-au aflat în sală deoarece...nu au fost invitaţi de către conducerea Camerelor). Aplaudat în picioare de către parlamentari (în special de cei de la USR şi PNL) în momentul în care s-a plasat la pupitru, preşedintele a reuşit să stârnească rapid murmure de dezaprobare, transformate în huiduieli (PSD - ALDE). Deranjaţi de primele fraze ale şefului statului, parlamentarii PSD - ALDE au părăsit sala plenului, reuşind să-i smulgă preşedintelui un zâmbet şi o remarcă "Aţi obosit deja? Ghinion".

Folosite, atât de către preşedinte cât şi de şefii celor două Camere, cuvinte precum linişte, colaborare, unitate s-au pierdut în fraze care transmiteau cu totul alt mesaj. Preşedintele Iohannis şi-a declarat nemulţumirea faţă de coaliţia aflată la guvernare şi susţinerea pentru cetăţenii care demonstrează în stradă, nefiind clar dacă în această categorie îi include şi pe cei din faţa Palatului Cotroceni: "Aş fi vrut astăzi, în condiţii normale la început de mandat să vă vorbesc despre lucruri importante pentru România, aş fi vrut să vă vorbesc despre centenar, 100 de ani de când există statul modern, despre proiectul de ţară, pentru că toţii ne dorim o Românie puternică şi prosperă, cu toţii ne dorim ca României să-i meargă mai bine, dar vremurile nu sunt obişnuite, suntem în plină criză, sute de mii de români protestează în stradă, naţiunea e în alertă, e vie, e atentă şi e nemulţumită. O importantă cercetare sociologica realizată în ultimele 3 zile arată ca 80% dintre români cred că ţara merge într-o direcţie greşită. Cum s-a ajuns aici, la numai o lună după alegeri? În 11 decembrie, PSD a repurtat o mare victorie. Dar după aceea, cu o ciudată strategie tip kamikaze, a intrat într-o coiliziune frontală cu o parte însemnată a societăţii româneşti. A promis în campanie ceva şi în primele zile s-a apucat de altceva.Pohta ce-aţi pohtit se pare că nu e ceea ce aţi spus în campanie. Grija primă se pare că a fost să vă ocupaţi de dosarele penalilor. Şi românii sunt indignaţi şi revoltaţi. Asta e situaţia uni multumiţi, alţii nemulţumiţi. Ce facem dragilor, care sunt soluţiile pentru a ieşi din acest impas? Retragerea ordonanţei 13 şi demiterea chinuită a unui ministru e prea puţin. Alegeri anticipate sunt, în această fază, prea mult. Asta este marja de manevră. PSD a creat problema, PSD să vină cu soluţia".

Când discursul prezidenţial a ajuns în acest punct, parlamentarii puterii s-au retras din sală, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea, şefii celor două Camere, fiind singurii membri ai coaliţiei PSD - ALDE care au rămas pe loc şi au continuat să-l asculte pe preşedinte: "Preşedinţii celor două Camere încearcă să vehiculeze ideea că nu sunt mulţumit de rezultatul votului şi că aş dori răsturnarea guvernului legitim. Fals! Aţi câştigat, acum guvernaţi şi legiferaţi, dar nu oricum! România are nevoie de un guvern puternic, nu de un guvern care cu sfială execută ordinele de la partid. România are nevoie de un guvern transparent, care guvernează predictibil, la lumina zilei, nu noaptea pe furiş. Legiferaţi pentru România, daţi legi bune pentru România, nu pentru un grup de politicieni cu probleme. Conduceţi responsabil, sunt mari aşteptări din partea societăţii. Ce-aţi promis - faceţi! Sunt mari aşteptări din partea mediului economic. Nu vă bateţi joc de România! Suntem într-o situaţie economică foarte bună. Păstraţi trendul ascendent, păstraţi creşterea economică.România este o ţară stabilă, puternică în regiune. Am legiferat, am guvernat în aşa fel încât România să devină parte puternică din NATO, din UE. Să nu-i dezamăgim. Dacă PSD, care a creat această criză, nu o rezolvă urgent, voi convoca consultări pentru a vedea care sunt soluţiile. Merită România un sacrificiu pentru câţiva politicieni? Asta e întrebarea., Ce fel de naţiune vrem să fim? Şi pentru a afla voinţa suverană a poporului român, voi convoca acest referendum. Imediat după primirea răspunsului Parlamentului, voi convoca referendumul. Probabil aţi urmărit imagini de la demonstraţiile care au avut loc în ultimele zile, cea mai mare în Piaţa Victoriei, dar şi în multe alte localităţi din România şi în străinătate. Au fost proteste în oraşe unde nu s-a ieşit în stradă la Revoluţie. Incredibil! Imaginea aceea splendidă din Piaţa Victoriei cu telefoanele iluminate cred că o ştiţi cu toţii. Când politicienii au încercat să ducă democraţia în coridoarele întunecate, românii au ieşit în stradă şi au readus lumina democraţiei. Democraţia trebuie apărată zi de zi. Democraţia nu este niciodată de la sine înţeleasă şi pentru multă democraţie este nevoie de multă educaţie. Îi felicit pe părinţii care şi-au dus copiii în Piaţa Victoriei. Să păstrăm democraţia vie şi ţara curată, la propriu şi la figurat, pentru generaţiile care vin după noi, pentru viitorul României".

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, s-a arătat dezamăgit de discursul preşedintelui. Mult mai nuanţat a fost preşedintele PSD, Liviu Dragnea: "M-aş fi aşteptat să fie un discurs de unitate, de îndemn la calm şi stabilitate, din păcate a ales să discute despre divizare, parlamentari buni şi parlamentari răi, români buni şi români răi. Alegerile anticipate nu reprezintă o soluţie. Am înteles că guvernul să fie performant şi puternic, să lase Guvernul sa guvernereze bine, atunci toată ţara va avea de câştigat şi toţi indicatorii macroeconomici vor fi îmbunătăţiţi. (...) Stilul, cuvintele folosite i-a făcut pe colegii mei să iasă din sală. Eu n-am plecat din sală, am sperat până la ultimele cuvinte că vor veni semnale de pace(...) Nu poti să vorbeşti şi de o guvernare bună şi stabilă, dar şi să sugerezi că ar fi o decizie buna demisia.Critica creează disconfort guvernului. S-a referit la cei care au plecat ca la nişte parlamentari care nu sunt agreaţi, dar trebui să fie preşedintele tuturor românilor. I-am spus la plecare că în continuare sper să facem pace în România. Nu voi incita la acţiuni de destabilizare. Nu facem nimic împotriva preşedintelui. Suspendarea nu e o soluţie, România are nevoie de pace socială".

Consultările cu partidele politice, despre care a vorbit preşedintele, par imposibile în acest moment, acţiunea, de ieri, din Parlament a adâncit şi mai mult ruptura dintre putere şi opoziţie.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. acest individ ..nu stiu de ce dar, cand il vad, imi creeza impresia unui criminal (sadic) in serie .. pe de o parte.. iar pe de alta parte este o chintesenta a nesimtirii si arogantei .. vorbeste numai intr-o lene si intr-o scarba continue

    1. Multe slugi îl simpatizează. Ce ar fi fost să avem un președinte Mickey Mouse, de care să râdem când avem chef sau pe care să-l demitem la prima ieșire în stradă, ăsta-i mult mai bun, al Securității, plin de tupei, cu listuța la el, pentru trei cuvinte legate și mult ghinion! :)

      De ce sa soliciti demisia unui Guvern care a fost instalat cu mai putin de 2 luni in urma si care nu poate performa tocmai datorita actiunilor impertinente ale presedintelui Romaniaei? De ce nu a solicitat Iohannis Demisia lui IOHANNIS care de pesete 2 ani NU a facut nimic pentru Romania?

      Ce credibilitate mai are acest Guvern ??

      In actuala conjunctura economico-sociala din Europa si nu numai......cum poate Grindeanu sa participe..si eventual sa aiba o pozitie intr-o eventuala intalnire cu omologi d-lui din Europa ?? 

      Este imposibil...n-ai cum toata Europa stie de +marsaviile" facute de acest Guvern. 

      Uite recent a fost ministru Melescanu la Bruxelles la o intalnire cu omologi d-lui...Deja presa straina il acuza de minciuni asupra relatarilor prezentate in plen.....Secretarul General NATO...omite intalnirea cu d-lui....de ce ??  

      .etc 

      Cum vrei stimate Pavlov, sa ne prezentam ?? Tot asa sunt de convins ca uni din afara,...vor incerca sa profite de pe urma celor intamplate in Romania;

      Pe plan intern o mai dregem dar pentru afara suntem TERMINATI...Credibilitatea Romaniei nu poate fi readusa decat prin sacrificiu, chiar daca poate nu Grindeanu ca persoana este vinovatul ....Din spatele lui stim clar cum sa lucrat (Dragnea +Iordache},Naivitatea lui a fost ca acea dezbatere nu trebuia facuta pe "furis" noaptea..Dar sa sti ca la acest nivel si aceasta se plateste.... 

      Corect.

      Va imbatati cu apa asigurandu-va unul pe altul ca aveti dreptate. Ghiolbani iesiti cu ghioaga ca nu v-a conventit rezultatul votului. Nu va convine si vreti din nou sa inlocuiti guvernul. Asa nu trebuie sa mai merga, institutiile de forta nu va pot tine la nesfarsit de sase in timp ce voi faceti o demonstratie dupa alta. Cu sprijinul ambasadelor voastre iubite o sa mai faceti scandat un timp insa cu pretul indarjirii majoritatii impotriva tarilor reprezentate de acei ambasadori infatuati. Nu uita ca inainte de proteste, romanii erau cel mai filo-american popor din regiune si cel mai pro-european. Se va vedea si dupa. PS Dragnea a fost condamnat ca a adunat oameni pentru un referendum legal, organizatorii mitingurilor voastre neautorizate stau binemersi magaiati pe cap de procurori si presedinte. Asta e legea voastra?

    Pe masura ce Presedintele isi etala valentele de star si de conducator, Dragnea devenea tot mai pamintiu la fata. La sfirsitul discursului, Dragnea era negru de suparare. A mai reusit, totusi, sa ingaime: "Sper să reuşim să facem pace", "Şi eu", a răspuns Iohannis.

    In rezumat, Guvernul demisioneaza – la ce ne-ar mai putea fi bun guvernul asta, cu fata sa hidoasa? Ar mai putea el influenta pozitiv tara si strainatatea? Greu de crezut. - , PSD face alt guvern, care nu mai face prostii, ci doar ceea ce este necesar pentru prosperitatea tarii si poporului ei. 

    Deci, astea-s conditiile pacii propuse de Presedinte.

    1. Ei nu mai au ce cauta in nici un guvern din aceasta legislatura. Si-au aratat din plin caracterul infect, slugarnicia, incompatibile cu prestanta necesara unui ministeriabil.

      Cu sau fără ei, nu există alternativă la PSD-ALDE.

      USR-ul e deja dezumflat, PMP-ul e obligat de Ghiță să renunțe la Băsescu, iar PNL-ul e obligat de Iohannis să-l bage în față de 7% Predoiu. :))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))))))))))))))))))))))) )))))) 

    Sa vii in parlament insotit de Predoiu, sa vorbesti ca un neam prost distrugand si ultimele ramasite de demnitate ale unei functii greu incercate in timpul celuilalt grobian, este un nou prag de nesimtire escaladat de presedintele structurilor romanesti. Asist cu netarmurita scarba la lupta acestor canalii care compun politica romaneasca, hotii de la PNL cu hotii de la PSD supraveghiati de hotii de la UDMR si de canaliile de la USR. In spate stau structuri oculte, justitie profund gaunoasa, servicii supradimensionate si corupte, asemanatoare clasei politice. Nu avem nici o speranta de bine.

    1. Cred ca ademisia lui iohannis, anchetarea lui Dragnaea si a tuturor celor ce au furat si fura in continuare este solutia ideala pentru ca romanii sa aiba un trai decent. Mai este necesara si demisia lui Isarescu care cu o rezerva a BNR de peste 33,5 miliarde Euro ar rezolva in mare parte problemele Romaniei. Cred ca exista solutie pentru orice problema. Numai sa se doreasca.

      Sau poate-l vrei pe DrakNea presedinte.

      Am avea mai multa liniste si un discurs cursiv, adormitor, nu? 

      pai daca i+au trimis cucuveaua la Cotroceni.a mai ajuns o data cucuveaua la Cotroceni.acu 27 de ani.a murit atunci un om inca in putere.si tovarasa

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb