MARKIT: Economia zonei euro a crescut peste aşteptări, în ianuarie

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 24 februarie 2020

Economia zonei euro a crescut peste aşteptări, în ianuarie

Economia zonei euro a crescut peste aşteptări luna aceasta, arată rezultatele unui studiu realizat de compania de analize financiare Markit, un semn bun pentru Banca Centrală Europeană, care încearcă să redreseze creşterea şi inflaţia scăzută, transmite Reuters, conform Agerpres.

Potrivit datelor Eurostat publicate vineri, rata anuală a inflaţiei în zona euro a fost de 1,4% în ianuarie, în creştere comparativ cu 1,3% - luna precedentă. Dar, în pofida creşterii, inflaţia din zona euro este sub obiectivul ţintă al Băncii Centrale Europene (BCE), respectiv o creştere a preţurilor mai mică, dar apropiată de 2%.

Indicatorul Composite Purchasing Managers (PMI) în zona euro, care măsoară activitatea în industrie şi sectorul serviciilor, a crescut în februarie la 51,6 puncte, de la 51,3 puncte luna precedentă, potrivit unei estimări a companiei Markit, cu sediul la Londra. Analiştii se aşteptau ca indicele să se situeze la nivelul de 51 puncte.

Un indicator PMI de peste 50 de puncte arată o expansiune a economiei, iar sub valoarea de 50 de puncte indicatorul reflectă o contractare a economiei.

"În pofida indiciilor preliminare privind impactul epidemiei cu noul coronavirus din China, indicatorul PMI s-a îmbunătăţit în februarie, în special în sectorul industriei din Germania, epicentrul scăderii activităţii economice", a apreciat Bert Colijn de la ING.

Indicatorul PMI care acoperă industria serviciilor a urcat la 52,8 puncte în februarie, de la 52,5 puncte luna precedentă, depăşind estimările analiştilor. Indicatorul PMI pentru industrie a crescut la 49,1 puncte în februarie, de la 47,9 puncte luna precedentă. Este cel mai ridicat nivel din ultimele 12 luni şi depăşeşte toate estimările analiştilor.

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a anunţat că îşi menţine nemodificate previziunile privind creşterea produsului intern brut (PIB) în zona euro şi Uniunea Europeană, chiar dacă a tras un semnal de alarmă faţă de incertitudinile legate de Brexit, tensiunile comerciale şi epidemia de Covid-19, care ar putea afecta activitatea economică.

Conform previziunilor economice de iarnă, creşterea produsului intern brut (PIB) al zonei euro va rămâne stabilă la 1,2% în 2020 şi în 2021. Pentru UE, în ansamblu, se estimează o uşoară încetinire a creşterii la 1,4% în 2020 şi 2021, în scădere faţă de 1,5% în 2019.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb