Marshall este o companie independentă cu o prezenţă globală în Marea Britanie, Europa, America de Nord şi în Orientul Mijlociu, care deserveşte la nivel mondial forţele armate, contractori principali şi parteneri din domeniile aerian, terestru si maritim, conform unui comunicat transmis redacţiei.
În domeniul aerian, Marshall este recunoscută ca o autoritate globală în domeniul întreţinerii, reparării şi reviziei (MRO) pentru avioanele C-130 Hercules produse de Lockheed Martin, având o experienţă de neegalat pe această platformă începând din 1966. Compania oferă, de asemenea, servicii de îmbunătăţire a capabilităţilor, inginerie şi asistenţă operatorilor de diverse platforme. De asemenea, Marshall oferă structuri avansate şi subsisteme complexe pentru aplicaţii civile şi militare - de la rezervoare de combustibil şi sonde de realimentare, la panouri tăiate, componente pentru căşti, elice şi radomuri de misiune speciale, potrivit comunicatului.
Compania noastră a dezvoltat un ecosistem inovator de vehicule aeriene (UAV) autonome cu acţiune dincolo de linia vizuală (BVLOS), care oferă servicii dinamice şi la cerere de inspecţie offshore. Lilypad utilizează inteligenţa artificială şi senzorii de navigaţie pentru a crea o capacitate integrată de vârf la nivel mondial, care alimentează industria eoliană offshore cu robotică şi sistem complex de date.
În domeniul terestru, Marshall este specializată în proiectarea şi producţia de infrastructura mobilă de cel mai înalt nivel din industrie, atât şi în integrarea vehiculelor, furnizarea de expertiză în inginerie pentru a sprijini eliminarea explozivilor ( EOD), integrarea soluţiilor CBRN, ori laboratoare complexe de decontaminare şi diferite niveluri de sprijin logistic pentru a permite desfăşurarea rapidă a operaţiunilor militare, umanitare şi civile la nivel mondial, respectând atât standardele pieţei cât şi cerinţele indiferent de condiţiile extreme ale mediului operaţiunilor, se menţionează în comunicat.
Containerele standardizate produse în cadrul gamei noastre de infrastructuri sunt extrem de mobile şi modulare, oferind o reconfigurare flexibilă şi rapidă. O parte din infrastructura esenţială oferită include soluţii de depozitare de muniţie şi materiale periculoase, întreţinere şi ateliere dislocabile, C4ISR, laboratoare, spaţii de locuit şi de lucru.
Infrastructura implementabilă de înaltă tehnologie, cum ar fi scanerul CT containerizat avansat (ACCTS), adăposturile de comandă şi control extrem de securizate şi soluţiile aeriene fără echipaj (UAS) care cuprind staţii de stocare, întreţinere şi control al zborului UAV-urilor într-o singură soluţie de container extensibil sunt, de asemenea, disponibile ca parte a ofertei Marshall, se precizează în comunicat.
De curând, Marshall a realizat un proiect în parteneriat cu General Dynamics şi Mercedes, iar echipa a fost selectată ca ofertant preferat pentru Programul de Modernizare a Vehiculelor Logistice( LVM) care va înlocui flota de vehicule logistice utilizate de Forţele Armate Canadiene (CAF). Flota va transfera resurse, personal şi active militare atât în timpul operaţiunilor interne cât şi internaţionale şi pentru exerciţii.
Pentru acest program, Marshall va produce o gamă de module special desemnate pentru misiune în varianta containerizată, montate pe camioanele Mercedes-Benz Zetros, şi care vor furniza şasiul comun al vehiculelor în toate configuraţiile, se arată în comunicat.
Cu scopul de a oferi cele mai bune soluţii pentru forţele militare, Marshall a realizat numeroase parteneriate strategice care au permis colaborarea şi extinderea ofertelor sale technologice.
Un astfel de parteneriat este cel care a dispus opţiunea de picioare hidraulice pentru soluţii mobile containerizate oferite de Marshall, permiţând ridicarea şi coborârea autonomă de pe vehicul în doar trei minute, fără a necesita resurse ale personalului militar ori stivuitoare, reducând astfel amprenta logistică şi reprezentând o soluţie mobilă, foarte rapidă, autonomă oferind un avantaj strategic considerabil.
Grupul Marshall are un portofoliu vast, prin care şi sisteme inovative de energie solară şi tehnologii de reţea inteligentă pentru a fi utilizate complementar cu infrastructură mobilă, oferind forţelor armate acces la mijloace de luptă extrem de eficiente şi rentabile din punct de vedere al costurilor, cu o reducere considerabilă a amprentei logistice şi cu un aport important de flexibilitate în misiuni. Aceste soluţii sunt durabile din punct de vedere ecologic, sunt utile atât în operaţiuni, cât şi în exerciţii, iar prin durabilitatea extinsă a produselor se reduce considerabil costul final.
În cele din urmă, Marshall a anunţat recent că va conduce un grup de lideri din industria aerospaţială şi academică din Marea Britanie pentru a înfiinţa HyFIVE, un consorţiu care va dezvolta un sistem de combustibil pe bază de hidrogen şi un lanţ de aprovizionare care să susţină aviaţia cu emisii zero în anii 2030.
Compania îşi va expune şi prezenta întregul portofoliu de capabilităţi la expoziţia Black Sea Defence & Aerospace (BSDA 2024), care are loc în Bucureşti, între 22-24 mai, ocazie cu care doreşte să încurajeze discuţiile cu participanţii despre capacităţile lor şi despre provocările logistice şi inginereşti cu care se confruntă Forţele terestre în actualul climat geopolitic, se menţionează în comunicat.