Mass-media: "Biden va încerca să convingă China să reia legăturile militare cu SUA"

T.B.
Internaţional / 13 noiembrie 2023

Mass-media: "Biden va încerca să convingă China să reia legăturile militare cu SUA"

Preşedintele american Joe Biden doreşte să restabilească legăturile militare cu China, a declarat consilierul pentru securitate naţională de la Casa Albă, Jake Sullivan, duminică, cu câteva zile înainte ca cei doi lideri să se întâlnească, informează reuters.

Biden se va întâlni în persoană cu preşedintele chinez Xi Jinping pentru prima dată într-un an, miercuri, în timpul summit-ului Cooperaţiei Economice din Asia-Pacific de la San Francisco, potrivit sursei menţionate. Va fi doar a doua întâlnire în persoană dintre cei doi lideri de la preluarea mandatului de către Biden în ianuarie 2021, adaugă sursa.

Conform sursei citate, "Preşedintele este hotărât să vadă reluarea legăturilor militare pentru că consideră că este în interesul securităţii naţionale a SUA", a spus Sullivan într-un interviu pentru emisiunea "Face the Nation" de la CBS. "Avem nevoie de acele linii de comunicare pentru a evita greşelile, calculaţiile eronate sau neînţelegerile", adaugă el, potrivit sursei indicate.

Sullivan a afirmat că reluarea legăturilor militare poate avea loc la toate nivelurile, de la conducerea superioară până la nivelul operaţional tactic, precum şi "pe apă şi în aer în regiunea Indo-Pacific", transmite reuters.

Sullivan a declarat la emisiunea "State of the Union" de la CNN că Biden va încerca să "împingă lucrurile înainte" în ceea ce priveşte legăturile militare în timpul întâlnirii cu Xi, dar a refuzat să ofere detalii suplimentare, relatează sursa indicată.

"Chinezii au tăiat practic acele legături de comunicare. Preşedintele Biden ar dori să le reia", a spus Sullivan, precizează sursa menţionată. "Acesta este un subiect important pe agendă", a adăugat el, conform sursei citate.

Se aşteaptă ca întâlnirea Biden-Xi să acopere probleme globale, de la războiul Israel-Hamas până la invazia Rusiei în Ucraina, relaţiile Coreei de Nord cu Rusia, Taiwan, regiunea Indo-Pacific, drepturile omului, producţia de fentanil, inteligenţa artificială, precum şi relaţiile "corecte" în comerţ şi economie, conform unui oficial de rang înalt din SUA, transmite reuters. Relaţiile dintre cele două ţări s-au răcit după ce Biden a ordonat doborârea în februarie a unui balon suspectat că ar fi spion chinez, care zbura deasupra Statelor Unite, transmite sursa precizată. Cu toate acestea, oficiali de rang înalt din administraţia Biden au vizitat ulterior Beijingul şi s-au întâlnit cu omologii lor pentru a reconstrui comunicarea şi încrederea, relatează reuters.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. China a inteles riscurile si tot ceea ce o astepta daca incearca sa devina un rival al SUA si al intregului Occident unit .China a vazut foarte bine cit de greu ii este Rusiei sa depaseasca in lupta micuta armata a Ucrainei si a vazut si care este stadiul de dezvoltare al capacitatilor militare sovietice folosite de Rusia in razboi stiind foarte bine cum multe dintre aceste capacitati sunt parte si a presupusei dezvoltari militare a Chinei. .Sfidarea legilor fizicii atit de mult aplaudata de catre Putin nu s-a dovedit a fi realitate .Celebrele rachete„ hidrosonice” specificate amuzant cindva de Trump par a fi si ele parte a neintelegerilor militare la nivelul conducerii Rusiei . China este obligata de aparatia noului NATO 2 in Pacific sa isi reia comunicarea cu SUA. Rusia sade in transee de aproape un an iar China este blocata in Pacific .Practic nici Rusia si nici China nu au alternative .Secolul nostru si extraordinarul plan Occidental nu da de ales nimanui .Tarile din Europa ce nu sunt in UE nu au de ales .Ele trebuie sa isi asigure apartenenta la UE .Natiunile din UE nu au de ales ele trebuind sa isi uneasca eforturile spre a se apara de inamicul din est .SUA nu are de ales .Trebuie sa conlucreze cu noi toti spre a-si putea pastra imaginea de mare putere mondiala .Natiunile din Pacific nu au de ales .Ele se unesc formind o bariera in fata Chinei ceea ce obliga si China in a-si reconsidera deciziile politice imediate .China nu are nici ea alternativa . Natiunile ce pina acum nu sunt inregimentate politic militar si social nu au alta alternativa decit sa isi aleaga partea .SUA si UE devin mari exportatoare de armament pe masura ce Rusia nu mai reprezinta o alternativa militara .Noile capacitati ale Occidentului , ce sunt prezentate in public ,ofera tuturor o alta perspectiva .UE este marea beneficiara a tot ceea ce se intimpla acum .

    1. Propaganda CNN,

      fără puncte relevante, atât ce privește economia, cât și cea militara 

      pentru un adevarat concurent , Nu spuneti nimic de India, abia s Au pplimbat pe Luna Si nimeni Nu ii baga in seama

      Daca va place in China aveti liber la bilete gratuite dar vad ca scrieti din UE si nu din Rusia .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb