Mass-media: "Pescarii din Deltă vor secţiune specială pentru rezervaţie în ordinul de prohibiţie din 2024"

T.B.
Miscellanea / 31 octombrie 2023

Mass-media: "Pescarii din Deltă vor secţiune specială pentru rezervaţie în ordinul de prohibiţie din 2024"

Pescarii din Deltă şi Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) vor ca ordinul de prohibiţie a pescuitului de anul viitor să includă o secţiune separată dedicată activităţii tradiţionale din rezervaţie care să prevadă dreptul conducerii ARBDD să intervină în situaţii de excepţie, informează agerpres.ro.

În timpul primelor discuţii purtate luni de autorităţi şi organizaţiile de pescari pe tema ordinului de prohibiţie a pescuitului în România din anul 2024, reprezentanţii pescarilor au amintit problemele înregistrate anul acesta din cauza actului normativ în vigoare care a interzis acum două săptămâni pescuitul cu năvod în complexul Razim-Sinoe şi cu setci în derivă pe Dunăre braţele fluviului, din cauza cotelor scăzute ale fluviului, conform sursei menţionate.

Potrivit agerpres, "În Deltă, nu toate lacurile sunt ca-n palmă. Sunt lacuri adânci, mai puţin adânci şi lacuri care sunt secate. Dunărea Veche e adâncă, dar noi nu avem voie să pescuim din cauză că la Tulcea cota e de 50 de centimetri. Ăla opreşte apa la baraj, la Cernavodă, scade Dunărea, eu nu mai pescuiesc. Ăla îşi umple buzunarele cu bani şi eu fac foamea", a declarat, în timpul şedinţei desfăşurate la sediul ARBDD, Eduard Gherman, membru al Federaţiei Organizaţiilor Producătorilor de Peşte din Delta Dunării (FOPPDD).

El a subliniat necesitatea unei secţiuni dedicate Deltei în ordinul de prohibiţie a pescuitului din România, în contextul în care, în rezervaţie, activităţile se desfăşoară în baza legii nr. 82/1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării şi a susţinut reintroducerea dreptului conducerii ARBDD de a interveni în situaţii de excepţie, menţionează sursa indicată.

Conform sursei citate, Guvernatorul Rezervaţiei, Gabriel Marinov, a susţinut punctul de vedere al pescarilor: "Este interzis pescuitul cu setci în derivă. Eu nu am autoritatea juridică să dau un act administrativ care să aibă efecte, dar cu şefii Poliţiei de frontieră, Poliţiei Deltei am avut discuţii pentru a vă lăsa să vă desfăşuraţi activitatea", a afirmat Marinov.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb