Măsuri urgente luate după poluarea de la Albeşti

ANA FELEA
Miscellanea / 20 mai 2021

Măsuri urgente luate după poluarea de la Albeşti

Decizie luată în regim de urgenţă de autorităţile buzoiene după ce apa unui pârâu din localitatea Albeşti, comuna Smeeni, s-a făcut albă ca laptele, peste noapte.

Poluarea s-a produs luna trecută, fiind constatată, în urma probelor luate din apa pârâului Negreasca din localitatea Albeşti, de specialiştii Administraţiei Bazinale a Apelor Buzău Ialomiţa, dar şi de comisarii de mediu. Aceştia au arătat că o societate din domeniul reciclării se face vinovată de poluarea apelor de la Albeşti. Practic, ape uzate au ajuns în râuri de la societatea care avea permisiunea să deverseze apele într-un canal ANIF. Din canal, însă, apele s-au scurs în pârâul Negreasca şi apoi în râul Călmăţui, poluându-le.

La momentul acela, pe lângă amendă, societatea a fost obligată să găsească altă soluţie pentru deversarea acelor ape uzate, mai exact în reţeaua de canalizare a municipiului Buzău. Aşa se face că, în aceste zile, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău s-a reunit şi au luat o decizie în vederea eliminării riscului de poluare a apelor din zona de câmpie a Buzăului. Mai exact, au aprobat ca apele uzate de la societatea de reciclare de la Frasinu de la care, în ultimele luni, s-au scurs diverse substanţe care au poluat râul Călmăţui, dar şi pârâul Negreasca, să ajungă în reţeaua de canalizare a municipiului Buzău.

Un comunicat emis de Prefectura Buzău arată: "La iniţiativa Instituţiei Prefectului Judeţului Buzău, s-a întrunit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în care s-a discutat importanţa găsirii unei soluţii pentru oprirea poluării râului Călmăţui de către S.C. Greentech S.A. În urmă întâlnirii a fost votată în unanimitate hotărârea nr. 127 care stabileşte necesitatea executării lucrărilor de intervenţie în primă urgenţă aferente obiectivului - Staţie de pompare şi colector ape uzate epurate de la Greentech S.A., punct de lucru Frasinu, comuna Ţinteşti, la reţeaua de canalizare a municipiului Buzău, respectiv bulevardul Industriei, în scopul prevenirii riscului poluării râului Călmăţui, cu ape deversate de S.C. Greentech S.A., ape ce pot depăşi indicatorii de calitate peste limitele maxime admise stabilite de autorităţile competente. Aceste lucrări de intervenţie, presupun emiterea în regim de maximă urgenţă a autorizaţiei de construire pentru acest obiectiv cu menţiunea că documentaţia necesară obţinerii avizelor va fi depusă sau completată de către SC Greentech S.A până la finalizarea proiectului".

Amintim că în urma poluării de la Albeşti societatea găsită vinovată a fost amendată cu suma de 75.000 de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb