Maternitatea Odobescu din Timişoara îşi restrânge activitatea, după ce 25 de persoane au fost depistate COVID pozitiv

I.M.
Miscellanea / 5 aprilie 2020

Maternitatea Odobescu din Timişoara îşi restrânge activitatea, după ce 25 de persoane au fost depistate COVID pozitiv

Activitatea secţiilor de obstetrică-ginecologie şi neonatologie ale Clinicii "Dr. Dumitru Popescu" (maternitatea Odobescu) a Spitalului Municipal Timişoara va fi restrânsă, fiind asigurate doar urgenţele, după ce 25 de persoane - cadre medicale, lehuze şi o gravidă - au fost confirmate cu COVID-19, potrivit informaţiilor furnizate, duminică, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş, transmite Agerpres.

Potrivit sursei citate, alte recomandări vizează externarea pacientelor a căror stare de sănătate permite acest lucru, în urma unei evaluări individuale; izolarea personalului medical şi auxiliar care a avut contact direct cu caz confirmat COVID-19, timp de 14 zile de la ultimul contact.

De asemenea, DSP Timiş recomandă redirecţionarea pacienţilor depistaţi pozitiv în urma testului pentru COVID-19 către Spitalul Judeţean Timişoara - Clinica Bega (declarată maternitate COVID); izolarea contacţilor de familie pentru o perioada de 14 zile în cazul pacientelor externate la cerere (două din judeţul Timiş şi câte una din judeţele Arad şi Caraş-Severin.

Managerul Spitalului Municipal, dr. Olimpia Oprea, a cerut izolarea maternităţii pentru dezinfecţie totală şi testarea tuturor angajaţilor, după ce o angajată a fost depistată pozitiv. Directorul DSP Timiş Mariana Rădulescu a afirmat, marţi seara, că "decizia de carantinare (pentru câteva ore, n.r.) a respectivei maternităţi a aparţinut de la sine putere doamnei manager al Spitalului Municipal, care are în subordine maternitatea (...) fără nicio consultare a DSP (...)".

Primarul Nicolae Robu a declarat, vineri, că a fost corectă decizia ca pe banii municipalităţii să fie testat întregul corp medical al Maternităţii Spitalului Municipal Timişoara, aflat în subordinea primăriei, pentru că "s-a evitat o situaţie comparabilă cu cea de la Suceava", întrucât au fost depistate mai multe persoane pozitive.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cadere drastica a pilonul II de pensii cu 10% in martie. Este inadmisibil. Ce face ASF? Ce face ministerul muncii? Ce fac parlamentarii? Cand o sa iesim la pensie o sa ne luam un pachet de biscuitii pe banii din pensia de la pilonul II. Inflatia pe anii 2008-2019 a fost de 41,4%, iar ei punand scaderea asta din martie, au o crestere a fondurilor de pensii pe perioada amintit mai sus de 20%. Pe noi cine ne apara?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb