MCID: "Peste 35 de proiecte de transfer tehnologic vor fi finanţate cu 1,5 milioane de lei fiecare"

T.B.
Macroeconomie / 11 ianuarie

MCID: "Peste 35 de proiecte de transfer tehnologic vor fi finanţate cu 1,5 milioane de lei fiecare"

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCID) a lansat competiţia pentru "Proiecte de transfer la operatorul economic (PTE)", cu un buget de 53.000.000 lei, fonduri din Planul Naţional de Cercetare Dezvoltare şi Inovare (PNCDI IV), având ca scop creşterea competitivităţii economice, prin asimilarea rezultatelor CDI ale organizaţiilor de cercetare şi transferul acestor rezultate către piaţă, se arată într-un comunicat al MCID.

Potrivit sursei citate "Finanţăm cu 53 de milioane de lei transferul tehnologic al peste 35 de soluţii inovative, validate în laboratoarele de cercetare, către industria şi economia românească. Sprijinim astfel dezvoltarea economiei, prin inovaţiile pe care românii geniali le-au generat în domenii precum digitalizare, spaţiu, agricultură, climă, energie, mobilitate, sănătate sau securitate civilă", a declarat ministrul Cercetării, Bogdan Ivan.

Obiectivele finanţării, conform datelor comunicatului, sunt:

"-dezvoltarea şi/sau fabricarea de prototipuri şi instalaţii pilot pentru produse, tehnologii, servicii noi sau semnificativ îmbunătăţite din domenii de specializare inteligentă sau de prioritate publică;

-întărirea capacităţii de inovare a întreprinderilor şi crearea de noi produse, sisteme, tehnologii şi servicii cu potenţial de exploatare comercială pe piaţa internă şi internaţională;

-stimularea creşterii cheltuielilor sectorului privat în cercetare-dezvoltare, atât pentru propriile activităţi, cât şi pentru colaborarea cu organizaţiile de cercetare publice;

-racordarea cercetării aplicative şi a progresului tehnologic din România la evoluţia şi cerinţele mediului socio-economic naţional şi internaţional."

Conform sursei indicate, termenul limită de transmitere a propunerilor de proiecte este 16 februarie 2024, ora 16:00. Depunerea proiectelor se face într-o singură etapă, folosind platforma online https://uefiscdi-direct.ro.

Durata proiectelor trebuie să fie de minim 12 luni şi maximum 24 de luni, transmite MCID.

Finanţarea de la bugetul de stat acordată pentru un proiect este de 1.500.000 lei, cu respectarea schemei de ajutor de stat aprobată în acest sens, potrivit sursei menţionate. La nivelul unui proiect, finanţarea de la bugetul de stat solicitată de către întreprinderile participante în proiect trebuie să fie de minim 50% din valoarea totală a proiectului de la bugetul de stat, arată datele comunicatului.

Fiecare propunere de proiect trebuie să fie depusă de o întreprindere care derulează activităţi de cercetare-dezvoltare, coordonatoare a proiectului, în parteneriat cu cel puţin o organizaţie de cercetare de drept public sau privat, informează MCID. Din structura parteneriatului pot face parte şi alte întreprinderi, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb