Meat & Milk 2015 va avea loc în zilele de 3-4 iunie, la Poiana Braşov

Ziarul BURSA #Comunicate de presă / 30 martie 2015

Meat & Milk 2015 va avea loc în zilele de 3-4 iunie, la Poiana Braşov

A patra ediţie a EXPO-Conferinţei Internaţionale Meat & Milk se va desfăşura în zilele de 3 şi 4 iunie 2015 la Hotel Alpin din Poiana Braşov, sub genericul "Politici de sprijin, Retehnologizare, Performanţă-Priorităţi pentru ieşirea din impas".

Singurul eveniment dedicat industriilor de carne şi lapte ale României este locul de întâlnire al fermierilor, procesatorilor, furnizorilor de materii prime, tehnologii, servicii, reprezentanţi ai autorităţilor române şi europene, ai marilor reţele de retail.

Invitaţi ca speakeri sunt preşedinţi ai principalelor asociaţii profesionale ale fermierilor şi procesatorilor români (ARC, APRIL, APCPR, AFISS, FCBR etc.), oficiali ai MADR, Consiliul Concurenţei, ANSVSA, APIA, AFIR, ANPC, reprezentanţi ai companiilor de top.

Vor susţine comunicări invitaţi speciali, membri ai Comisiei pentru Agricultură a Parlamentului European, ai unor asociaţii profesionale internaţionale, inclusiv din domeniul retail-ului, asociaţii de fermieri din ţări ale Uniunii Europene.

Tematică a fost aleasă punând un accent deosebit pe prezentarea celor mai noi tehnologii destinate fermierilor şi procesatorilor, a celor mai noi informaţii din domeniul finanţării, a inovaţiilor, a celor mai noi soluţii de sustenabilitate şi energii neconvenţionale.

3 iunie 2015

Şedinţa generală.

Sub titlul " Punem lacăt, sau deschidem perspective?", reprezentanţi ai Comisiei pentru Agricultură a Parlamentului European, precum şi ai MADR, vor face o radiografie a stării de fapt a industriilor de carne şi lapte ale României, urmând să anunţe ultimele măsuri luate la nivel comunitar şi naţional, pentru a depăşi problemele actuale.

Alături de aceştia, speakeri ai unor companii de Top din domeniul tehnologic şi bancar, vor prezenta cele mai noi utilaje şi echipamente destinate fermierilor şi procesatorilor români, precum şi cele mai noi oportunităţi de finanţare a afacerilor din domeniu.

Workshop Fermă: "Ferma viitorului=Retehnologizare şi Performanţă"

Genericul workshop-ului dedicat fermierilor are la bază ideea că agrozootehnia modernă nu poate fi concepută fără utilizarea celor mai noi tehnologii şi a celor mai noi soluţii de nutriţie a animalelor, a asigurării sănătăţii acestora, a unui management eficient, toate acestea determinând performanţe superioare. În condiţiile în care România se află pe ultimele locuri din Uniunea Europeană, din punct de vedere al dotării tehnologice, este clar că retehnologizarea trebuie să fie o ţintă obligatorie pentru toţi fermierii.

Workshop Carne: "Noi resurse, noi tehnologii, noi pieţe"

Necesitatea pătrunderii produselor româneşti din carne pe noi pieţe de desfacere trebuie să îi determine pe actorii din industrie să identifice noi resurse financiare şi noi tehnologii care să le permită îmbunătăţirea performanţelor, în raport cu firmele concurente din România şi Uniunea Europeană.

Workshop Lapte: "Performanţă într-un mediu economic instabil"

Se mai poate face performanţă în industria românească a lactatelor, în condiţiile economice actuale şi la nivelul tehnologic al firmelor de procesare? Teoretic, da. Practic, sectorul traversează una dintre cele mai dificile perioade, din 1990 şi până acum. Cu toate acestea, companiile din domeniu sunt obligate la performanţă, pentru a putea rezistă pe o piaţă cu totul instabilă.

4 iunie 2015

Workshop comun: "Inovarea şi retehnologizarea-Trend sau necesitate?"

Tendinţele din piaţă sunt conturate de consumatori. De aceea, companiile sunt nevoite să răspundă imediat cerinţelor acestora. Dar, permanenţa inovare şi retehnolgizare sunt doar un trend impus de furnizorii de tehnologii, sau reprezintă necesitatea absolută, pentru a putea face faţă concurenţei? Răspunsul nu poate fi decât unul singur, iar el va fi furnizat de prezentările şi comunicările care vor fi susţinute în ziua a doua a Expo-Conferinţei.

Totodată, în cadrul workshop-ului comun, invitaţi speciali de la Parlamentul European vor pune industriile de carne şi lapte ale României în context european, evaluând performanţele fermierilor şi procesatorilor români şi făcând prognoze pentru perioadele următoare.

Masă rotundă: "Politici de sprijin-Teoria e sublimă, practica ne omoară!"

România a excelat şi excelează în privinţa "politicilor de sprijin", mai ales în perioadele pre-electorale. Însă, de fiecare dată, pornind de la vorbe, la fapte, ajungem mereu la concluzia că "practica ne omoară". Ce se poate întreprinde pentru că fermierii şi procesatorii români de carne şi lapte să beneficieze cu adevărat de politicile de sprijin naţionale şi europene?

Câteva răspunsuri vor fi găsite la Masa rotunda din după amiaza zilei de 4 iunie, la care vor participa reprezentanţi ai MADR, APIA, AFIR, ai Comisiei pentru Agricultură a Parlamentului European, precum şi ai principalelor asociaţii profesionale ale fermierilor şi procesatorilor din cele două industrii.

Participanţii la infoTRIP vor putea avea ocazia efectuării de vizite de documentare în ferme şi unităţi de procesare a cărnii şi a laptelui, luând contact direct cu modelul de dezvoltare a unei afaceri.

Pentru facilitarea dialogului, EXPO - Conferinţa Meat&Milk 2015 reprezintă un bun prilej de networking, fiind o platformă potrivită pentru a dezbate teme legate de afaceri într-un cadru relaxat, în timpul pauzelor, în timpul cinei festive sau în timpul vizitelor de documentare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb