Meci crucial pentru Stejari

G.M.
Sport / 18 martie 2022

Sursa Foto: Federaţia Română de Rugby (https://rugbyromania.ro/wp-content/uploads/2022/02/RPS9266.jpg)

Sursa Foto: Federaţia Română de Rugby (https://rugbyromania.ro/wp-content/uploads/2022/02/RPS9266.jpg)

Naţionala de rugby a României întâlneşte, mâine,19 martie, echipa Ţările de Jos (Olanda). Partida va avea loc pe terenul din National Rugby Center din Amsterdam, fiind ultimul meci al Stejarilor în cadrul actualei ediţii a Rugby Europe Championship şi are implicaţii majore pentru echipa noastră în drumul pentru calificarea la Cupa Mondială din Franţa 2023.

Cele două ţări s-au întâlnit până acum de opt ori, toate întâlnirile fiind câştigate de Stejari, ultima anul trecut, în noiembrie, în ediţia 2021 a Rugby Europe Championship, la Bucureşti, 56-15.

Pentru această partidă, staff-ul tehnic a stabilit echipa care va evolua, faţă de meciul cu Georgia, în Primul XV fiind făcute nu mai puţin de 6 schimbări: în linia 1 începe Costel Burţilă, iar în linia a treia Andre Gorin se va afla pe teren din primul minut de joc, cele mai multe modificări fiind pe linia de treisferturi: Daniel Plai, Paul Popoaia, Vlăduţ Popa şi Hinckley Vaovasa, ultimul revenit după accidentarea suferită în meciul cu Spania, fiind titulari.

Echipa României pentru partida cu Ţările de Josm, de mâine, este următoare:

1.Vasile Balan (CSA Steaua), 2. Ovidiu Cojocaru (CSM Ştiinţa Baia Mare), 3. Costel Burţilă (RCHCC), 4. Adrian Moţoc (Stade Aurillac), 5. Marius Iftimiciuc (Perigueux), 6. Mihai Macovei (C) (Colomiers), 7. Dragoş Ser (CSA Steaua), 8. Andre Gorin (RCHCC) , 9. Gabriel Rupanu (SCM Timişoara), 10. Daniel Plai (CSA Steaua), 11. Paul Popoaia (CSM Ştiinţa Baia Mare), 12. Vlăduţ Popa (CSA Steaua), 13. Hinckley Vaovasa (CSA Steaua), 14. Ionuţ Dumitru (CSA Steaua), 15. Ionel Melinte (RCHCC).

Rezerve: 16. Florin Bărdaşu (CSA Steaua) 17. Dorin Tică (CS Dinamo), 18. Alexandru Gordaş (CS Dinamo), 19. Florian Roşu (CSM Ştiinţa Baia Mare), 20. Vlad Neculau (SCM Timişoara), 21. Florin Surugiu (CSA Steaua), 22. Alexandru Bucur (CSM Ştiinţa Baia Mare), 23. Nicolas Onuţu (CS Vienne)

Antrenor principal: Andy Robinson, antrenor treisferturi: Sosene Anesi, antrenor înaintare: Stevie Scott .

"Călătorim la Amsterdam, concentrându-ne deplin pentru o performanţă bună împotriva unei echipe tinere din Ţările de Jos, care este în creştere de formă. Naţionala Ţărilor de Jos a pus multe probleme apărării adversarilor, având un joc fluent de atac, dar îi lipseşte execuţia, finalizarea, în ultima treime a terenului", a declarat antrenorul principal al României, Andy Robinson, pentru site-ul www.rugbyworldcup.com.

Selecţionerul Stejarilor a precizat: "Săptămâna trecută împotriva Georgiei am practicat cel mai bun joc din acest an şi, în ciuda eşecului dezamăgitor, echipa a intrat plină de încredere în pregătirea pentru ultimul meci din grupă. Obiectivul nostru privind calificarea la RWC 2023 poate fi atins, aşa că există suficiente motive pentru care echipa să joace la cel mai înalt nivel".

Partida va putea fi vizionată în direct, începând cu ora 14:00, la postul TVR 1.

Până acum, în actuala ediţie a Rugby Europe Championship, naţionala noastră a înregistrat două victorii şi două înfrângeri. România a trecut, pe stadionul Arcul de Triumf, de Rusia cu 34-25 şi Portugalia cu 37-27, dar a pierdut la Madrid, în faţa Spaniei, cu scorul de 21-38, şi la Bucureşti, în faţa Georgiei, cu 23-26.

În clasamentul pentru calificarea la Cupa Mondială Franţa 2023, Georgia şi Spania sunt calificate direct, ocupând primele două locuri, cu 39 de puncte, respectiv 29 de puncte, în timp ce pe locul al treilea, de baraj, se află Portugalia cu 26 de puncte, România având 23 de puncte.

De aceea, Stejarii au nevoie de o victorie concludentă mâine, cu puncte bonus, care să le aducă la final punctele necesare depăşirii în clasament a naţionalei lusitane.

Dacă va termina pe locul trei, România va juca, în luna noiembrie, în turneul final de calificare pentru Cupa Mondială Franţa 2023, unde va întâlni alte trei echipe, câte una din Africa, din zona Asia-Pacific şi din America. Echipa de pe primul loc îşi va asigura ultimul bilet rămas pentru Franţa 2023.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb