MEDIA: Iohannis, Macron, Scholz şi Draghi sunt la Kiev

G.D.
Internaţional / 16 iunie 2022

Sursa foto: Michael A. Horowitz/twitter

Sursa foto: Michael A. Horowitz/twitter

Actualizare Macron, Iohannis, Scholz şi Draghi au fost primiţi de Zelenski la palatul prezidenţial

Preşedinţii francez Emmanuel Macron şi român Klaus Iohannis, premierii german Olaf Scholz şi talian Mario Draghi au fost primiţi astăzi, la palatul prezidenţial, la Kiev, de către preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează AFP, conform News.ro.

Cei patru lideri europeni s-au fotografiat cu Zelenski la intrarea în sediul preşedinţiei.

Ei au vizitat mai înainte oraşul Irpin, situat la periferia capitalei ucrainene şi devastat de confruntări armate intense în martie.

Ei au fost înconjuraţi de mai multe echipe de securitate, militari ucraineni şi numeroşi jurnalişti.

Macron, Iohannis, Scholz şi Draghi au fost primiţi în mod oficial de către autorităţile ucranene şi au vorbit despre situaţia oraşului şi timpul necesar reconstrucţiei.

Aproximativ 75% dintre imobilele din oraş au fost avariate.

Populaţia nu mai poate reveni să trăiască în oraş.

Pe un zid, inscripţia "Make Europe not war" trimite la răpirea mitologică a Europei de către Zeus.

Ucraina cere o procedură accelerată în vederea unei aderări la Uniunea Europeană.

---

Actualizare Iohannis, după vizita la Irpin: "Nu există cuvinte pentru a descrie tragedia umană de neimaginat şi distrugerile oribile"

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă, astăzi, după vizita la Irpin, în Ucraina, că nu există cuvinte pentru a descrie tragedia umană de neimaginat şi distrugerile oribile pe care le-a văzut. Şeful statului cere pedepsirea tuturor vinovaţilor, relatează News.ro.

"Nu există cuvinte pentru a descrie tragedia umană de neimaginat şi distrugerile oribile pe care le-am văzut astăzi în Irpin", a scris, astăzi, Iohannis, pe Twtter, după vizita la Irpin.

Şeful statului cere pedepsirea tuturor vinovaţilor. "Îmi reînnoiesc ferm apelul pentru ca toţi autorii ruşi să fie traşi la răspundere de justiţia penală internaţională, pe care România o susţine pe deplin".

Klaus Iohannis, Emmanuel Macron, Olaf Scholz şi de Mario Draghi sunt, astăzi, în Ucraina şi urmează a se întâlni cu Volodimir Zelenski.

---

Actualizare Macron salută, la Irpin, "eroismul" ucrainenilor

Preşedintele francez Emmanuel Macron salută astăzi, la Irpin, într-o vizită împreună cu omologul său român Klaus Iohannis şi premierii german Olaf Scholz şi italian Mario Draghi, "eroismul" ucrainenilor, relatează AFP, potrivit News.ro.

"Franţa este alături de Ucraina din prima zi. Trebuie ca Ucraina să reziste şi să învingă", a declaratşeful statului francez.

---

Actualizare Macron, Iohannis, Scholz şi Draghi vizitează oraşul Irpin, fără Zelenski

Preşedinţii francez Emmanuel Macron şi român Klaus Iohannis şi premierii german Olaf Scholz şi italian Mario Draghi efectuează joi o vizită la Irpin, la periferia Kievului, relatează AFP, conform News.ro.

Cei patru lideri europeni erau protejaţi de mai multe echipe de securitate şi militari şi erau înconjutaţi de jurnalişti.

Ei înaintau pe străzile acestui oraş, în care 75% dintre clădiri au fost avariate în invazia trupelor ruse şi unde le-a fost oprită înaintarea către Kiev, în martie.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski nu era prezent la această vizită.

---

Actualizare Scholz se angajează să ajute "atât timp cât va trebui, în lupta de independenţă a Ucrainei"

Cancelarul german Olaf Scholz, care efectuează o vizită, astăzi, la Kiev împreună cu omologul său italian Mario Draghi şi preşedintele francez Emmanuel Macron, se angajează să ajute Ucraina "atât timp cât va trebui", într-un interviu acordat tabloidului Bild, relatează AFP, potrivit News.ro.

În cursul acestei vizite, "vrem să ne manifestăm nu doar solidaritatea, ci vrem să ne asigurăm de asemenea că ajutorul pe care-l organizaăm - financiar, umanitar şi în privinţa armamentului - continuă", subliniază Scholz.

"Vom continua (acest ajutor) atât timp cât va trebui în lupta de independenţă a Ucrainei", declară Scholz în acest intervu, publicat de către tablodul Bild la sosirea celor trei lideri europeni la Kiev, joi, cu un tren de noapte, din Polonia.

---

Actualizare Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la Gara din Kiev, a informat Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele francez Emmanuel Macron, Preşedintele Klaus Iohannis, cancelarul german Olaf Scholz şi premierul italian Mario Draghi vor avea convorbiri, urmate de o conferinţă de presă, transmite Agerpres.

"Mă aflu astăzi la Kiev, alături de Preşedintele francez Emmanuel Macron, Cancelarul german Olaf Scholz şi Prim-ministrul italian Mario Draghi, pentru a ne arăta sprijinul puternic şi solidaritatea deplină faţă de Preşedintele Zelenski şi de poporul ucrainean. Această agresiune ilegală, nejustificată şi neprovocată din partea Rusiei trebuie să înceteze!", a spus Klaus Iohannis.

---

Actualizare Macron, Scholz şi Draghi au ajuns la Kiev

Cei trei lideri europeni au ajuns la Kiev cu trenul.

---

Actualizare Cotidianul francez Le Figaro arată că "şeful statului român, Klaus Iohannis, urma să se alăture delegaţiei joi dimineaţă, după ce a parcurs un alt traseu. Primele etape ale programului au fost ţinute secrete din motive de securitate".

Probabil, tot din motive de securitate, în agenda preşedintelui Klaus Iohannis postată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, nu apare nicio informaţie privind această vizită în capitala Ucrainei.

---

Preşedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz şi premierul italian Mario Draghi s-au urcat împreună la bordul unui tren special cu destinaţia Kiev, relatează media italiene şi germane, conform Agerpres.

Cei trei lideri s-au urcat la bordul acestui tren special în Polonia şi sunt aşteptaţi astăzi dimineaţă la Kiev, capitala Ucrainei, au transmis postul german de televiziune ZDF şi cotidianul italian La Repubblica, care a publicat o fotografie cu cei trei lideri în tren.

Macron, Scholz şi Draghi s-au reunit "în timpul nopţii" la Rzeszow, oraş din sud-estul Poloniei care dispune de un aeroport internaţional, după care şi-au continuat drumul spre Kiev, precizează ZDF.

La Kiev, ei ar urma să transmită sprijinul Europei faţă de Ucraina împotriva Rusiei, după un ajutor de un miliard de dolari anunţat de SUA.

Organizarea vizitei celor trei lideri europeni a durat mai multe săptămâni, ei încercând să contracareze criticile din Ucraina în legătură cu răspunsul lor la războiul declanşat de Rusia la 24 februarie.

Kievul a criticat Franţa, Germania şi, într-o măsură mai mică, Italia pentru o presupusă lentoare în acordarea de sprijin, acuzându-le de întârzieri în livrarea de arme şi că pun propria prosperitate înaintea libertăţii şi securităţii Ucrainei.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Sa nu cumva sa ii doboare ????????

    Le e frica.  

    1. Extraordinar de inteligenta observatia ta!

      Cum de ti-ai dat seama?

      La scoala de retardati ai fi considerat genial. 

      Daca le era frica nu s-ar fi dus acolo.

      Stiu un lider mare sportiv, smecher, karatist care in urma cu 2 luni se ascundea in buncar desi nu-i ataca nimeni tara. 

      Karatrist my ass! Un "judoka" cu examenele de centura luate pe linie de partid.

      Un fel de Vizer, doar ca nu din Tinca, ci din Leningrad.  

    Se duc sa ii frece ridichea lui Zelenscki.. Ce retardati...

    1. Nu cred . Se duc sa i spuna la Zelenski sa-si negoiceze ceea ce a mai ramas din Ucraina sau ce ii lasa la Rusiasi eventual la altii. . Ordinul e clar . Gata razbelu. Clar !

    Uite ce ferestre frumoase, ce peisaj.

    Ala nu e tren, e un buncar pe roti. 

    Romania, Ungaria, Polonia, Slovacia, .. trebuie sa-si reconsidere pozitia fata de problema conflictului Ucrainei cu Rusia.

    Nu este normal ca Romania sa sprijine militar si in orice mod o tara care detine teritorii istorice romanesti, o tara care detine Bucovina de nord cu Cernauti, stravechi oras romanesc, Bucovina de nord cu 500.000 de romani, discriminati si terorizati sa sprijine o tara care detine Cetatea Alba a lui Steafan cel Sfant si Tatabunar si.. intregul sud al Moldovei furat de rusi si dat Ucrainei samavolnic.  

    Nu este normal ca Ungaria sa sprijine Ucraina ca ea sa mentina sub dominatie discriminare si teroare populatia maghiara din partea din Transcarpatia magiara. Nu este normal ca Polonia sa sprijine Ucraina sa domine, mentina si asupreasca populatia poloneza Galitia poloneza si din Lvov-ul istoric oras polonez.  

    Si Slovacia nu este normal sa sustina Ucraina asupritoare a ... si... Rusia este indreptatita sa ocupe Crimeea si .. teritoriile rusesti daruite, luate samavolnic de conducatori nebuni ca Brej.. si .. de la Rusia mama.  

    Asa ca Ucraina trebuie sa retrocedeze toate teritoriile furate de la romani, unguri, polonezi, slovaci si rusi si apoi sa se gandeasca la pace. Romania trebuie sa fie acum de partea rusilor si sa-si ia inapoi Bucovina de nord, Bugeagul si Polonia .. si Ungaria.. si toti cei jefuiti de rusii comunisti trebuie sa stinga nedreptatile facute de ei.  

    Si Zelinski nu trebuie ajutat sa ajunga un dictator in fruntea unui stat militarist artificial, cu un popor mozaicat, instabil si nedefinit.  

    Ucraina trebuie sa fie a ucrainenilor, in zonele unde acestia locuiesc, unde sunt majoriatri si unde li se cuvine si trebuie sa traiasca.  

    Ucraina nu trebuie sa asupreasca si sa ocupe alte teritorii care nu i se cuvin.

    Si Romania nu trebuie sa ajute Ucraina sa-si mentina actuala situatie artificiala, nedreapta si injusta.  

    1. ....Dute si bea o cafea rece...Se zice ca nu faci riduri...

      Perfect adevarat Bucovina de nord si Tinutul Hertei luate cu forta de rusi si data Ukrainei trebuie sa revina la Romania.... Ukraina sa ramana cu ceea ce a avut...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb