Media: Luptele s-au reluat în regiunea Harkov

R.S.
Internaţional / 11 mai

Media: Luptele s-au reluat în regiunea Harkov

Ruşii şi-au reluat dimineaţă asaltul lângă satul Hlîboke din regiunea Harkov, iar armata ucraineană se aşteaptă la o intensificare a focului inamic, relatează Ukrainskaia Pravda.

"Dimineaţă, inamicul a reluat operaţiunile de asalt în anumite zone din apropierea localităţii Hlîboke. Au tras focuri de artilerie în direcţia Starîţia. Se aşteaptă o nouă intensificare a focului în alte zone, în special Strilecea-Hlîboke", au declarat surse militare pentru publicaţia ucraineană.

Potrivit sursei, în sectorul Vovceansk, vizat vineri de un asalt rus cu blindate, nu există deocamdată acţiuni de asalt ale inamicului.

Pe de altă parte, sâmbătă dimineaţa a fost declanşată o alertă aeriană în Kiev şi în toate regiunile, cu excepţia regiunilor de vest şi Odesa. Potrivit armatei, există o ameninţare de atacuri cu rachete balistice în zonele în care a fost declarată alerta aeriană.

Începând de vineri, forţele de ocupaţie ruseşti şi-au intensificat activităţile în regiunea Harkov, din nord-estul Ucrainei, aflată la graniţa cu Rusia, iar acolo au avut loc lupte. Preşedintele Volodimir Zelenski a confirmat că trupele ruseşti au lansat o nouă ofensivă în sectorul Harkov, iar Ministerul Apărării din Ucraina a anunţat că au fost trimise unităţi de rezervă în nordul regiunii Harkov, în timp ce în unele localităţi este evacuată populaţia.

Vineri, aproape 2.000 de oameni au fost evacuaţi din regiunea Harkov. Pe parcursul zilei, 30 de localităţi din regiunea Harkov au fost atacate de ruşi cu bombardamente aeriene. Trei civili au fost ucişi - un bărbat în vârstă de 55 de ani a fost ucis în satul Cerkaski Tîşki, iar două persoane, un bărbat şi o femeie, au fost ucise şi mai mulţi răniţi în Vovceansk. Vineri seară, la ora 23:40, Federaţia Rusă a bombardat satul Lipţî, rănind o femeie de 53 de ani şi un bărbat de 38 de ani.

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) a evaluat vineri că armata rusă a obţinut "câştiguri tactice semnificative" lansând vineri o operaţiune ofensivă de-a lungul frontierei ruso-ucrainene în nordul regiunii Harkov. În opinia sa, "obiectivele operaţionale (ale manevrei Moscovei) sunt limitate, dar vizează să deturneze efectivele şi echipamentele ucrainene din alte sectoare critice ale frontului (...) pentru a le permite ruşilor să avanseze în alte regiuni din estul Ucrainei". Prin urmare, ISW consideră că nu este vorba despre o "operaţiune ofensivă pe scară largă ce ar viza învăluirea, încercuirea şi cucerirea Harkovului", al doilea oraş ca mărime al Ucrainei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Acesta este obiectivul din 1750 incoace, alaturi de Crimeea ocupata. Lui Putin nu i a pasat niciodata de Harkov sau Kiev, sunt neimportante strategic sau politic. In WW2 au cedat Harkov si Kiev fara mari lupte, dar au aparat Odessa si Crimeea pana la ultimul soldat contra diviziilor 16 si 22 panzer si a vanatorilor de munte romani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb