Media: Scădere generalizată a principalelor burse europene ieri

A.F.
Internaţional / 1 octombrie

Media: Scădere generalizată a principalelor burse europene ieri

Principalele burse europene au încheiat în scădere tranzacţiile de luni, ultima zi de tranzacţionare din luna septembrie, transmite CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în declin cu 0,95% şi aproape toate sectoarele şi bursele majore au fost în teritoriu negativ.

Acţiunile auto au condus pierderile, cu oscădere de 4%. Acţiunile companiilor de petrol şi gaze au fost singurele care au crescut, cu 0,24%.

Stoxx 600 a încheiat luna septembrie cu o pierdere de 0,33%, au arătat datele LSEG.

Acţiunile grupului auto Stellantis, listate la Milano, au scăzut cu 14,7% după ce producătorul auto şi-a redus previziunile anuale pentru 2024, pe fondul deteriorării "dinamicii globale a industriei" şi al concurenţei din China.

Titlurile grupului Renault au închis luni în scădere cu 5,6%, în timp ce acţiunile Porsche au coborât cu 4% şi Volkswagen cu aproximativ 2%.

Acţiunile companiei britanice Rightmove au încheiat ziua în scădere cu 7,7% după ce firma imobiliară australiană REA Group, a lui Rupert Murdoch, a declarat că nu mai vrea să cumpere cel mai mare portal imobiliar din Marea Britanie. Rightmove a respins o a patra propunere de preluare din partea REA Group la începutul zilei, declarând că subevaluează compania.

Începutul slab al săptămânii pentru pieţele europene vine după ce indicele Stoxx 600 a închis vineri la un nou maxim record, deoarece acţiunile au primit un impuls din anunţul Chinei de săptămâna trecută, privind o serie de măsuri de stimulare care vizează susţinerea economiei.

Inflaţia germană încetineşte

În Europa, rata inflaţiei a Germaniei a încetinit la 1,8% în septembrie, potrivit datelor preliminare publicate luni, în scădere de la 2% în august. Citirea a fost prognozată să fie de 1,9%, potrivit unui sondaj al economiştilor intervievaţi de Reuters. Cifrele ar putea creşte şansele unei noi reduceri a ratei dobânzii de către Banca Centrală Europeană (BCE). Săptămâna trecută, datele preliminare au arătat că rata inflaţiei armonizate atât în Franţa, cât şi în Spania a scăzut sub ţinta de 2% a BCE în septembrie.

Indicele german DAX a scăzut cu 0,76%, CAC 40, al bursei din Paris, cu 2%, iar FTSE 100, al bursei londoneze, cu 1,01%. Indicele italian FTSE MIB a coborât cu 1,73% şi IBEX 35, al bursei din Madrid, cu 0,76%.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9756
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4451
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2677
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9563
Gram de aur (XAU)Gram de aur378.7000

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb