MediaSind contestă rezultatul alegerilor reprezentanţilor salariaţilor în CA al TVR întrucât au fost depistate fraude majore


Comunicate de presă / 10 noiembrie 2021

MediaSind contestă rezultatul alegerilor reprezentanţilor salariaţilor în CA al TVR întrucât au fost depistate fraude majore

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind - Filiala TVR contestă public rezultatul alegerilor reprezentanţilor salariaţilor în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune - SRTV, ce au avut loc ieri, 9 noiembrie 2021 la sediul central al instituţiei şi în structurile teritoriale din Craiova, Cluj, Tg. Mureş, Timişoara şi Iaşi, potrivit unui comunicat de presă.

''Pentru locurile de titulari au fost desemnate, în urma unor manevre cu iz securistic, Dinesz Dietlunde şi Luminiţa Iordănescu, ambele fiind susţinute de management şi de sindicatul de casă al conducerii, SPUSTV. Locurile de supleanţi au revenit tandemului susţinut de MediaSind, format din liderul organizaţiei noastre din TVR, Sorin Torică şi de Răzvan Butaru, realizatorul cunoscutei emisiuni Dosar România'', se arată în comunicat.

''După o campanie extrem de agresivă şi de murdară orchestrată împotriva echipei MediaSind TVR de către camarila coordonată de fostele conduceri ale TVR, după constatarea unor ilegalităţi şi abuzuri, inclusiv în secţia de votare, din partea unor preşedinţi de secţii de vot numiţi în funcţie de acelaşi management abuziv (amănunte aici: MediaSind somează Biroul Electoral Central să stopeze propaganda ilegală a camarilei foştilor şefi ai TVR!) rezultatul final a fost viciat prin anularea, fără temei, a 113 voturi, cu încălcarea Regulamentului de organizare a alegerilor în SRTV. Aşa cum se observă din imaginea prezentată, au fost anulate voturi pe motiv că ştampila a atins chenarele buletinului de vot, deşi intenţia de vot este clară. Mai mult, conform art. 10 alin. 7 din Regulamentul privind organizarea scrutinului din 9 noiembrie 2021, aprobat prin Hotărârea nr 766/02.11.2021 a Comitetului Director, se prevede că buletinele de vot vor fi anulate dacă "pe buletinul de vot apare cel puţin o ştampilă în afara patrulaterelor! De altfel, în acelaşi sens s-a procedat şi în cazul alegerilor parlamentare desfăşurate conform Legii nr.208/2015, atunci când s-a stabilit faptul că sunt considerate nule buletinele de vot la care ştampila cu menţiunea VOTAT este aplicabilă pe mai multe patrulatere sau în afara acestora. Precizăm că dacă se luau în calcul aceste 113 voturi anulate, sau nu ar fi existat presiunile asupra votanţilor din partea camarilei manageriale, altul era rezultatul final. Mai mult, imediat după numărarea voturilor şi după protestul reprezentantei MediaSind TVR, observatorii candidaţilor de la Bucureşti au fost invitaţi să iasă afară de către membrii comisiei, fără să se mai semneze Procesul verbal, ceea ce este nelegal'', se menţionează în comunicat.

''Având în vedere aceste noi abuzuri, supervizate de unii directori numiţi, în mod nelegal cu delegaţie, de fostele şefe ale TVR Doina Gradea şi Ramona Săseanu, Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind Filiala MediaSind TVR anunţă că va acţiona în instanţă rezultatul acestui scrutin şi va sesiza instituţiile abilitate de lege pentru cercetarea posibilelor fapte penale. Pentru a preîntâmpina unele diversiuni ale aceleaşi grupări din TVR, care ne poate acuza că sabotăm constituirea noii conduceri, precizăm că, potrivit art. 19 alin 5, din Legea nr.41/1994, Consiliul de administraţie poate funcţiona legal şi în prezenţa a 9 membri validaţi. Nu putem accepta, de dragul necesităţii constituirii noului consiliu, desemnarea unor aleşi prin mijloace frauduloase!'', arată sursa citată.

''Pe această cale, Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind mulţumeşte tuturor angajaţilor din TVR care au avut curajul, în ciuda tuturor presiunilor, să voteze Echipa MediaSind TVR - Sorin Torică şi Răzvan Butaru. Mulţumim, de asemenea, şi observatorilor şi liderilor MediaSind TVR din sediul central şi din structurile teritoriale pentru toată activitatea depusă. Pe aceştia îi asigurăm că munca lor nu a fost în zadar, că MediaSind TVR, sprijinită de Federaţia FAIR-MediaSind şi de cele mai importante organizaţii naţionale şi internaţionale de presă, îi va apăra cu aceeaşi forţă, iar cei vinovaţi de abuzurile din Televiziunea Română vor răspunde, mai devreme, sau mai târziu, în justiţie, pentru faptele comise!'', se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb