MEDIASIND: Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor a respins afilierea sindicatului SPUSTv

I.M.
Miscellanea / 17 aprilie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Comitetul Executiv al Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor IFJ a respins cererea de afiliere a Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor Tv - SPUSTv la această organizaţie, informează FAIR-MediaSind printr-un comunicat remis astăzi, conform Agerpres.

"Potrivit informaţiilor primite din partea secretarului general al IFJ, Anthony Bellanger, Comitetul Executiv a admis recomandarea făcută de Comitetul administrativ al FIJ şi a votat cu unanimitate de voturi respingerea cererii de afiliere, întrucât nu îndeplinea toate cerinţele prevăzute de Statutul FIJ. În data de 11 martie a.c., în calitate de membru afiliat, Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind a informat conducerea FIJ că se opune categoric afilierii la Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor a unui sindicat controlat de conducerea TVR şi acuzat de angajaţii instituţiei de mai multe acţiuni care au dus la diminuarea drepturilor acestora", subliniază comunicatul citat.

Potrivit documentului, SPUS Tv este un sindicat controlat de conducerea SRTV, care a avut o contribuţie esenţială în concedierile abuzive din anul 2013, când peste 700 de angajaţi au fost disponibilizaţi, scrie Agerpres.

"Cererea de afiliere face parte din strategia liderilor organizaţiei, care, în complicitate cu actuala conducere a instituţiei, urmăresc contracararea solicitării noastre către FEJ şi FIJ de a ne oferi sprijinul în vederea stopării abuzurilor împotriva salariaţilor din Societatea Română de Televiziune şi a demiterii preşedintelui-director general al instituţiei, Doina Gradea, solicitări transmise către IFJ şi EFJ în data de 1 martie 2019 şi pe care le-am anexat", se mai arată în comunicat.

Potrivit MediaSind, cererea de afiliere a SPUSTv nu este decât o abordare oportunistă a unui sindicat care îşi pierde zilnic membrii şi care încearcă să-şi salveze imaginea şi să-şi recapete credibilitatea pierdută, conform Agerpres.

"SPUSTv este o organizaţie care şi-a pierdut reprezentativitatea în SRTV, întrucât numeroşi membri ai săi au hotărât să părăsească acest sindicat, care a dovedit că acţionează împotriva intereselor lor. Majoritatea dintre ei s-au înscris la SRJ MediaSind. SPUSTv este sindicatul care a tranzacţionat cu Administraţia, în schimbul obţinerii unor avantaje pentru lideri, drepturile angajaţilor, câştigate de-a lungul timpului, precum clauza de conştiinţă a jurnalistului, salariul minim majorat cu 40 la sută, salariile compensatorii în caz de disponibilizări, sporul de fidelitate în cuantum de 25% la sută şi multe alte drepturi. În schimbul acestor cedări, liderii sindicatului au primit funcţii importante: fostul prim vicepreşedinte a ajuns director la resurse umane, iar preşedintele a fost numit director la redacţia sport. Alţi lideri au beneficiat de măriri salariale şi alte diverse facilităţi. SPUSTv este organizaţia care, nemulţumită de conflictul declanşat de organizaţia noastră împotriva conducerii SRTV, în anul 2014 în timp ce era membră într-o federaţie reprezentativă din domeniul penitenciarelor, a atacat reprezentativitatea FAIR-MediaSind pentru a sprijini angajatorul într-un proces intentat de MediaSind în vederea menţinerii drepturilor câştigate în SRTV", subliniază comunicatul.

De asemenea, în document se arată că SPUSTv este sindicatul care a girat timp de 12 ani lipsa determinărilor de noxe în SRTV, motiv pentru care mulţi colegi s-au îmbolnăvit şi unii dintre ei chiar au decedat, informează Agerpres.

Mai mult, chiar dacă nu mai avea numărul legal cerut de lege pentru reprezentativitate (50% plus unu din totalul angajaţilor), SPUSTv a negociat, în urmă cu câteva zile, un Act adiţional la CCM, care diminuează drepturile cuvenite personalului aflat în deplasare, motiv pentru care SRJ MediaSind a început demersurile în justiţie pentru anularea acestui act, afirmă sursa citată.

"Precizăm că, până în acest moment, pe rolul instanţelor judecătoreşti se află mai multe procese intentate de membrul nostru afiliat, Sindicatul Român al Jurnaliştilor Mediasind - Filiala MediaSind TVR împotriva conduceriii SRTV (...) În consecinţă, Federaţia FAIR-Mediasind rămâne singura organizaţie afiliată la cea mai mare federaţie mondială a jurnaliştilor", se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb