MediaSind solicită DNA anchetarea şefei TVR pentru eşecul funcţionării TVR Moldova

A.P.
Miscellanea / 5 ianuarie 2021

MediaSind solicită DNA anchetarea şefei TVR pentru eşecul funcţionării TVR Moldova

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind - Filiala MediaSind TVR solicită Direcţiei Naţionale Anticorupţie să ancheteze conducerea Societăţii Române de Televiziune sub aspectul săvârşirii unor fapte care pot constitui infracţiuni cum ar fi abuz în serviciu şi constituire grup infracţional organizat, trafic de influenţă, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată, potrivit unui comunicat de presă.

Mediasind TVR a luat act de faptul că transmiterea programelor, în format analog, ale filialei SRTV din Republica Moldova, TVR Moldova, pe teritoriul ţării, a fost suspendată pentru că preşedintele Societăţii Române de Televiziune, Doina Gradea, a refuzat, din martie 2020 şi până în prezent, să achite obligaţiile financiare pentru aceste servicii.

Deşi la toate somaţiile primite din partea Întreprinderii de Stat Radiocomunicaţii din Republica Moldova, şefa TVR a promis că SRTV îşi va onora toate obligaţiile contractuale, acest lucru nu s-a întâmplat. Mai mult, aceasta nici nu a bugetat suma respectivă, motiv pentru care, în prezent, datoria SRTV, cu tot cu penalităţi, se ridică la suma de aproximativ 500 000 de euro.

Potrivit informaţiilor primite de MediaSind TVR de la colegii din TVR Moldova, în prezent, licenţa digitală obţinută în martie 2020, acoperă aproximativ 65% din teritoriu şi doar în zonele urbane. Pentru recepţionarea programelor în format digital, fiecare gospodărie ar trebui să aibă un receptor digital şi un televizor de generaţie modernă. Licenţa analog însă, acoperea 92-95% din teritoriu, făcând posibilă recepţionarea TVR Moldova şi în mediul rural.

Politica distructivă a şefei TVR împotriva funcţionării TVR Moldova a fost devoalată şi atunci când a propus votului Consiliului de Administraţie ca bugetul din anul 2020 pentru funcţionarea TVR Moldova să aibă zero lei pentru investiţii, ceea ce Doina Gradea şi grupul ei de susţinere din CA au aprobat. Aceasta, în condiţiile în care la sfârşitul anului trecut, SRTV a returnat la bugetul de stat peste 30 milioane de lei, timp în care Doina Gradea spunea în presă că "este al 3 an consecutiv când am făcut profit."

În schimb, din bugetul de aproximativ 100 de milioane de euro primit, şefa TVR a încheiat contracte suspecte, fără aprobarea CA, inclusiv pe diverse case de avocatură pentru a se război cu cei care dezvăluiau corupţia din SRTV, sau pe diverse emisiuni în care erau invitaţi clienţi şi analişti politici.

Precizăm că mai multe controale ale Curţii de Conturi au dezvăluit faptele de corupţie din SRTV. Mai mult, ultimul raport al inspectorilor Ministerului de Finanţe constată prejudicii imense în sarcina şefei TVR, în derularea unui contract în valoare de 18.849.600 euro privind transmiterea prin satelit a programelor TVR., dar şi infracţiuni cum ar fi: fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Procesul verbal al controlului a fost încheiat în 4 exemplare, unul pentru SRTV, unul pentru Ministerul de Finanţe, unul pentru ANAF, iar ultimul pentru organul de cercetare penală. Până în prezent, nicio instituţie a statului nu a luat vreo măsură privind rezultatul acestui control, ceea ce a oferit posibilitatea administraţiei Gradea să-şi continuie, nestingherită, politica distructivă din fruntea serviciului public de televiziune.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. moaca ei spune tot!

    e de pus pe toate gardurile sa se usureze cainii pe ea! 

    1. ... "moaca ei care spune tot" și rânjetul _iată-mă pusă aici_...o arată pe ea făcând 'ti ti' pe banii publici.

      { Câini vagabonzi nu prea mai sunt iar cei scoși la plimbare de STĂPÂNII ZOOFILI (pardon,IUBITORI de animale) și ne.civilizați urinează pe roțile "expuse" în parcări}.  

    au vazut ca au dat-o-n bara cu revelionul , au scormonit dupa altceva . jalnici acesti noi bolsevici , dar si mai jalnici sintem noi , ca permitem asemenea scursuri sa ne decida soarta .

    1. Trebuie să urmărești scopul final: vor să-și subordoneze TVR-ul. Nu are absolut nicio legătură cu Revelionul sau cu orice altceva. Acelea sunt doar pretexte.

      În curând vor veni alte măsuri de austeritate și au nevoie de TVR pentru propaganda ce va învrăjbi populația. Divide și cucerește. 

      Noroc ca acum TVR este independenta!

      Cand ajung din intamplare pe TVR, intotdeauna vad emisiuni pro PSD. Intotdeauna aceeasi invitati (platiti cu o groaza de bani) cu opinii pro psd,

      Asa independenta, mai rar 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb