Membrii filialei din Televiziunea Română a Sindicatului Român al Jurnaliştilor (SRJ) MediaSind au decis vineri continuarea grevei prin exces de zel începută cu scopul demiterii, în regim de urgenţă, a preşedintelui-director general al SRTV, precum şi a directorilor Departamentelor Resurse Umane şi Juridic, informează Agerpres.
"Delegaţii prezenţi astăzi, 20 septembrie 2019, la şedinţa Adunării Generale a Sindicatului Român al Jurnaliştilor - Filiala MediaSind TVR, întruniţi în sesiune extraordinară, (...) constatând că legislaţia naţională şi internaţională în domeniul relaţiilor de muncă este încălcată aproape zilnic, constatând că, în continuare, dreptul reprezentativităţii în SRTV a Federaţiei FAIR-MediaSind şi a membrilor afiliaţi, este îngrădit şi contestat printr-o amplă campanie de denigrare, susţinută de către conducere şi unele sindicate controlate de către aceasta, (...) decid (...) continuarea acţiunilor de protest, inclusiv a acţiunilor greviste - grevă prin exces de zel - împotriva abuzurilor conducerii SRTV", se menţionează în rezoluţia adoptată vineri de membrii MediaSind TVR.
De asemenea, aceştia au decis sesizarea, cu sprijinul organizaţiilor sindicale afiliate, a Organizaţiei Internaţionale a Muncii, a Confederaţiei Internaţionale a Sindicatelor, a Confederaţiei Europene a Sindicatelor, a Parlamentul European şi a Comisiei Europene, pentru sancţionarea derapajelor şi încălcărilor de către administraţia Gradea a Convenţiilor OIM şi a Directivelor europene din domeniul relaţiilor de muncă.
În continuare, sindicaliştii MediaSind din TVR au decis să solicite instituţiilor abilitate să soluţioneze cu celeritate toate sesizările şi plângerile penale depuse împotriva conducerii TVR şi a complicilor acesteia, dar şi negocierea şi încheierea noului Contract Colectiv de Muncă în SRTV doar prin respectarea prevederilor legale.
De asemenea, SRJ MediaSind atrage atenţia conducerii TVR că negocierea noului Contract Colectiv de Muncă trebuie să se realizeze cu MediaSind TVR, în calitate de organizaţie sindicală reprezentativă.
"Negocierea CCM trebuie să înceapă peste aproximativ o lună, cu organizaţia sindicală care deţine sentinţa de reprezentativitate, şi anume, cu FAIR-MediaSind. Aceasta realitate este confirmată de Tribunalul Municipiului Bucureşti prin sentinţa nr 76/2018, fiind întărită prin adresele Ministerului Muncii nr. 36/I.M./17.07.2019 şi 105/I.M./07.08.2019 transmise SRJ MediaSind. Orice încercare de a bloca aceste negocieri va duce la declanşarea conflictului colectiv de muncă şi la afectarea drepturilor tuturor salariaţilor care nu vor mai fi apăraţi de către un contract colectiv de muncă în vigoare", se mai precizează în comunicatul SRJ MediaSind.