MediaSind TVR a fost recunoscut oficial ca partener social în Televiziunea Română

J.P.
Miscellanea / 31 august 2021

MediaSind TVR a fost recunoscut oficial ca partener social în Televiziunea Română

Conducerea TVR a fost obligată să pună în aplicare Sentinţa Curţii de Apel privind legalitatea MediaSind în TVR şi a pus la dispoziţie un sediu în incinta instituţiei, conform unui comunicat de presă.

MediaSind face un apel către toţi salariaţii din TVR să se înscrie în organizaţie!

"După aproape 4 ani de lupte crâncene, Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind a fost recunoscut oficial ca partener social în cadrul Societăţii Române de Televiziune - SRTV.

Având în vedere solicitarea Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind de punere în aplicare a Hotărârii nr. 3598/17.06.2021 a Curţii de Apel Bucureşti, privind legalitatea funcţionării în SRTV, membrii Comitetului Director al SRTV au votat cu unanimitate de voturi punerea la dispoziţia Filialei MediaSind TVR a unui sediu pentru organizarea şi funcţionarea filialei în cadrul instituţiei de presă! Acesta se află la cam 1205, etaj 12 din Blocul Turn, în apropierea sălii de conferinţe şi este compus din vestiar, secretariat şi un birou. Chiria lunară solicitată de SRTV este de 178,94 euro, iar pentru utilităţi a fost calculată suma de aproximativ 1000 lei. Chiar dacă suntem singura organizaţie din TVR care este nevoită să plătească pentru a beneficia de un sediu, considerăm că acesta este necesar pentru a putea să funcţionăm în condiţii de normalitate şi legalitate în cea mai mare instituţie de presă din ţară.

Având în vedere necesitatea negocierii unui contract colectiv de muncă care să conţină drepturi consistente şi care să recunoască calitatea de profesionist în TVR, MediaSind TVR invită pe toţi salariaţii instituţiei să se înscrie în organizaţie prin filialele MediaSind TVR Bucureşti, Craiova, Cluj, Timişoara, Tg. Mureş, Iaşi. În acelaşi timp, MediaSind face un apel şi către toate organizaţiile sindicale care funcţionează în TVR să se unească cu organizaţia noastră, pentru ca salariaţii TVR să poată să fie apăraţi de un sindicat puternic şi reprezentativ prin forţe proprii! Nu trebuie să uite nimeni de restructurarea din anul 2012 când peste 700 de salariaţi şi-au pierdut locurile de muncă fără să fie sprijiniţi de cei care, prin obligaţiile statutare, aveau datoria să îi apere. Liderii sindicatului de casă al conducerii au preferat însă, ca în schimbul unor beneficii personale, să fie simpli spectatori, când conducerea TVR se juca cu destinele oamenilor.

În acelaşi timp, ne exprimăm îngrijorarea privind demersurile pe care conducerea interimară a TVR le face în prezent pentru întocmirea proiectului privind noua reorganizare. În data de 24 august 2021, în şedinţa oficială, s-a solicitat directorilor de studiouri teritoriale, ca până la data de 7 septembrie 2021 să prezinte propuneri pentru o nouă organigramă, deşi o astfel de prerogativă aparţine Consiliului de Administraţie şi nu directorului general interimar! În actualul context, doar o organizaţie sindicală puternică poate să contracareze decizii abuzive şi să garanteze respectarea şi aplicarea legii în interiorul instituţiei. Din acest motiv este momentul ca salariaţii instituţie să se alăture demersului nostru de unificare a mişcării sindicale din TVR", arată sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb