Directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" din Timişoara, Diana Manolescu, arată diferenţele însemnate în ceea ce priveşte afectarea pulmonară a pacienţilor vaccinaţi şi a celor nevaccinaţi. Potrivit medicului, peste 95% dintre persoanele vaccinate, care se infectează totuşi cu COVID-19, nu au plămânii afectaţi, transmite Digi24.
Directorul medical al Spitalului "Victor Babeş" din Timişoara spune că în cazul persoanelor vaccinate care se infectează totuşi cu Covid, procentul celor care suferă de afectare pulmonară este mic.
"Am observat o diferenţă însemnată, din punct de vedere imagistic, între plămânii unui pacient vaccinat împotriva SARS-CoV-2 şi cei ai unui pacient nevaccinat. La peste 95 la sută dintre persoanele vaccinate, care fac totuşi o infecţie COVID-19, nu există o afectare pulmonară, în timp ce în cazul bolnavilor nevaccinaţi începe de la 30-40 la sută şi poate creşte, într-un interval extrem de scurt, uneori chiar şi de câteva ore, până la 70-80, şi chiar 85 la sută", a spus Diana Manolescu.
Conform acesteia, de multe ori aceste leziuni pulmonare devin incompatibile cu viaţa.
"Singura soluţie este vaccinarea", a transmis medicul de la Spitalul "Victor Babeş" din Timişoara, într-o postare pe pagina de Facebook a unităţii medicale.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 27.10.2021, 16:51)
Minte de ingheta apele, in trend cu minciunile oficiale! Am in familie o cumnata si un var primar, care avand ambele doze facute, s-au infectat cu Covid intr-o forma medie spre grava, avand plamanii afectati in proportie de 15% si 38%!
2. Ptr anonimul de la 27/10/2021
(mesaj trimis de Dorel în data de 28.10.2021, 08:58)
Și tu ciufulești bărzoiul, exagerezi. Am verișoară vaccinată cu prima doză (46 ani), a luat Covid, a fost internată, fără ATI, a continuat tratamentul acasă. La primul consult (+CT) a avut o pată pe plămânul drept de mărimea unui card bankar. A continuat acasă tratamentul 60 zile. A urmat al doilea consult (+CT) și pata a dispărut. Acum e sănătoasă, numai obosește când urcă scările. Medicul specialist i-a recomandat consult din 6 în 6 luni pentru orice eventualitate. Acum nu mai stă fără mască indiferent unde se duce, se spală cu spirt medicinal pe mâini de câte ori e nevoie, evită aglomerația. Nu degeaba se spune că cine se frige cu ciorbă suflă și în iaurt.