Mediul de afaceri din România, invitat să investească în Cipru

F.D.
Miscellanea / 15 septembrie 2022

Mediul de afaceri din România, invitat să investească în Cipru

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a Ciprului şi Ministerul Energiei, Comerţului şi Industriei al Republicii Cipru a organizat ieri, Forumul România - Cipru: valorificarea oportunităţilor de afaceri, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Conform sursei citate, evenimentul s-a desfăşurat în marja vizitei oficiale în România a lui Kyriacos Kokkinos, ministrul adjunct al cercetării, inovării şi digitalizării din Republica Cipru şi a dlui. Marios Klitou, Preşedintele Cyprus-Romanian Business Association.

Forumul a avut ca temă centrală consolidarea relaţiilor de afaceri dintre cele două state, cu accent pe domeniile IT&C, juridic, consultanţă şi audit. Peste 60 de companii din România şi Cipru au participat la sesiunea B2B, organizată în cadrul Forumului de afaceri, cu scopul de a identifica cele mai bune oportunităţi de business.

Secretarul General al CCIR, Ovidiu Silaghi, a transmis mesajul Preşedintelui Camerei Naţionale, Mihai Daraban: "Evenimentul de astăzi reprezintă o mare oportunitate de a relua dialogul dintre companiile româneşti şi companiile cipriote pentru consolidarea relaţiilor noastre economice bilaterale. Trebuie ţinut cont de existenţa unui potenţial încă neexploatat în sectorul IT&C, precum şi în cel al serviciilor. Conform datelor noastre, comerţul bilateral total de servicii se ridică la 236 milioane euro, la sfârşitul anului 2020, în timp ce comerţul total cu mărfuri este de aproximativ 186 milioane euro, la finele anului 2021. Aceste cifre evidenţiază importanţa comerţului cu servicii între România şi Cipru, motiv pentru care sunt convins că principala direcţie a cooperării economice bilaterale ar trebui să fie creşterea schimbului de servicii şi de know-how în materie de noi tehnologii, cercetare, inovare şi digitalizare".

"Republica Cipru s-a transformat într-un hub tehnologic, asigurând legătura între Europa, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. O întreagă insulă a devenit un centru de afaceri puternic, un adevărat jucător regional, care răspunde nevoilor oamenilor de afaceri şi profesioniştilor din domeniu. Cipru este un model de dezvoltare durabilă bazat pe know-how, inovaţie şi progres tehnologic. Nu ne limităm însă numai la proiectele din domeniul IT, investitorii străini putând găsi oportunităţi de afaceri şi în alte domenii, precum: educaţie, energie regenerabilă, sănătate, turism sau imobiliare. Invit oamenii de afaceri ciprioţi şi români, prezenţi la evenimentul organizat de CCIR, să profite de sesiunea B2B pentru a stabili noi legături comerciale", a declarat ministrul adjunct al cercetării, inovării şi digitalizării din Republica Cipru, Kyriacos Kokkinos.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb