MedLife a cumpărat platforma SfatulMedicului.ro

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 iunie 2018

Mihai Marcu: "Vom face şi alte investiţii în digitalizare"

MedLife (M) a achiziţionat integral platforma medicală SfatulMedicului.ro, managementul platformei urmând să fie integral independent de prestatorul de servicii medicale şi de administratorii actuali ai acestuia, se arată într-un raport al emitentului remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Mihai Marcu, preşedintele şi CEO al MedLife, a declarat: "Pe măsură ce avansează tehnologia, implicaţiile asupra medicinei sunt tot mai evidente - consumul digital reconfigurează abordări tradiţionale ale consumatorului, apare un nou tip de pacient care doreşte să fie informat şi care vrea să aibă acces la aplicaţii şi device-uri care îi eficientizează experienţa din punctul de vedere al timpului şi al costurilor, iar ca urmare a acestor schimbări piaţa serviciilor medicale se transformă la rândul ei. Servicii care erau considerate de neimaginat în urmă cu 20 - 30 de ani, precum accesarea rezultatelor sau a dosarului electronic de pe orice device şi din orice colţ al lumii sau monitorizarea la distanţă a pacienţilor cu boli cronice, astăzi sunt o normalitate".

Potrivit lui Mihai Marcu, adiţional achiziţei platformei SfatulMedicului.ro, MedLife va face şi alte investiţii în digitalizare, care vor configura noi comportamente în rândul pacienţilor români.

"Ca urmare a acestei tranzacţii, Sfatulmedicului.ro va păstra echipa care a derulat proiectul în toţi aceşti ani, iar pentru a păstra independenţa şi imparţialitatea faţă de piaţă, managementul va fi integral independent de MedLife şi de actualii administratori", a conchis CEO-ul prestatorului de servicii medicale.

Potrivit comunicatului emitentului, platforma online a fost înfiinţată în urmă cu 15 ani, fiind în topul site-urilor dedicate segmentului de sănătate din România.

SfatulMedicului.ro înregistrează o medie lunară de peste 3,2 milioane de utilizatori unici, respectiv peste 12 milioane de afişări. Adiţional serviciului de informare, utilizatorii accesează pe această platformă serviciul de autoevaluare medicală şi interpretarea online a analizelor, se arată în comunicat. La finalul lunii mai a acestui an, MedLife a anunţat că a finalizat tranzacţia de cumpărare a pachetului de 90% de acţiuni al companiei Ghencea Medical Center din Bucureşti, după ce, la începutul lunii, aducea la cunoştinţa pieţei finalizarea achiziţiei integrale a diviziei de servicii medicale Polisano.

Pentru primul trimestru al acestui an, prestatorul de servicii medicale a raportat un profit net, la nivel consolidat, de 4,388 milioane de lei, în creştere cu 3,6% faţă de cel obţinut în aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce cifra de afaceri a urcat cu 19,9%, până la 176,228 de milioane de lei.

Începând cu luna decembrie a anului 2016, acţiunile MedLife se tranzacţionează la BVB, pachetul majoritar fiind deţinut de familia Marcu.

Valoarea de piaţă a companiei la bursă este de 679,8 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb