MedLife demarează achiziţia băncii de celule stem Stem Cells Bank din Timişoara

Ioana Dogaru
Companii / 29 octombrie 2015

MedLife demarează procesul de achiziţionare a pachetului majoritar din banca de celule stem Stem Cells Bank din Timişoara, una dintre cele mai moderne şi bine echipate bănci de celule stem din sud-estul Europei, potrivit unui comunicat de presă.

Aceasta este cea de-a doua tranzacţie iniţiată de MedLife anul acesta, după achiziţionarea pachetului de 55% din grupul de firme Centrul Medical SAMA şi Ultratest, din Oltenia. Stem Cells Bank îşi desfăşoară activitatea în Bucureşti şi în Timişoara, în cel din urmă oraş aflându-se şi banca de depozitare.

Mihai Marcu, Preşedinte CA MedLife, a declarat:"La cinci ani de la prima tranzacţie prin care am achiziţionat un operator local, putem spune că am dobândit deja un know-how relevant şi că achiziţiile vor căpăta o pondere şi mai importantă în cifra noastră de afaceri. Această nouă tranzacţie ar însemna pentru noi, pe de o parte, consolidarea poziţiei de lider în vestul României şi, pe de altă parte, inaugurarea unei noi linii de business - recoltarea şi depozitarea celulelor stem. Decizia de a intra pe această nouă linie de business reprezintă un pas firesc în dezvoltarea businessului nostru. Avem peste 3.500 de naşteri anual în cele trei maternităţi ale noastre, cel mai mare număr de naşteri din domeniul privat, iar odată cu integrarea acestui nou serviciu vom putea oferi soluţii complete pentru mamă şi copil în regim propriu, de la monitorizare sarcină şi naştere, la depozitarea celulelor stem şi îngrijirea copilului, toate sub umbrela MedLife".

În urma finalizării tranzacţiei, MedLife va deţine pachetul majoritar, iar acţionarii actuali vor deţine pachetul minoritar şi vor continua să asigure managementul companiei şi pe viitor.

Mihai Marcu a mai declarat: "MedLife a conservat încă de la primele achiziţii derulate managementul integral al companiilor în care a devenit acţionar, indiferent dacă a cumpărat 51% sau 100% din acţiuni. Aceasta este de fapt politica pe care o vom promova şi pe viitor. Avem mare încredere în antreprenorii care au dezvoltat aceste companii şi avem multe de învăţat de la aceştia. MedLife nu deţine soluţiile şi ideile de business, ci doar ajută la implementarea unei guvernanţe corporative şi asigură o promovare integrată a acestor unităţi, oferindu-le şi suport financiar, la nevoie. În prezent purtăm discuţii cu mai mulţi antreprenori, parte din ei medici, şi ne dorim ca aceştia să se alăture echipei noastre până la finele acestui an".

Dimitrios Bimpis, Managing Partner, Stem Cells Bank, a declarat: "Pentru noi, un parteneriat cu cel mai mare operator de pe piaţa serviciilor medicale private ar însemna o oportunitate extraordinară în evoluţia activităţii noastre, iar finalizarea acestei tranzacţii ne-ar permite să oferim tehnologiile noastre medicale de procesare şi depozitare a celulelor stem unui număr şi mai mare de viitori părinţi".

Stem Cells Bank a fost inaugurată în anul 2010 la Timişoara şi are un sistem de procesare bazat pe tehnologia Biosafe Sepax 2, fiind singura bancă privată de celule stem din regiunea Balcanică ce foloseşte această tehnologie, prin care prelucrarea şi izolarea celulelor stem este complet automatizată, orice risc de contaminare în laborator fiind eliminat, informează comunicatul de presă.

Dimitrios Bimpis a adăugat: "În domeniul nostru de activitate, aflat într-o permanentă dezvoltare, este esenţial să dispui de cea mai înaltă tehnologie. Atunci când am înfiinţat Stem Cells Bank, principalul nostru obiectiv a fost să dezvoltăm un laborator biotehnologic de referinţă în România, prin utilizarea tehnologiei de ultimă generaţie în izolarea şi stocarea de celule stem din sângele cordonului ombilical. Suntem mândri că laboratorul nostru reprezintă, în prezent, la cel mai înalt nivel, comunitatea biotehnologică din România şi nu numai".

MedLife a efectuat prima tranzacţie a unui operator local în 2010, când a cumpărat 80% din grupul Policlinica de Diagnostic Rapid din Braşov. Achiziţia a depăşit valoarea de 3 milioane de euro, fiind cea mai importantă operaţiune de cumpărare a unui furnizor medical local din România, derulată de un alt operator local de profil. Această tranzacţie a fost urmată de alte două, pentru Grupul Genesys Arad şi Maternitatea Eva din Braşov. Anul acesta, MedLife a preluat un pachet de 55% din grupul de firme Centrul Medical SAMA şi Ultratest.

Pentru anul 2015, compania ţinteşte o cifră de afaceri de 100 de milioane euro şi continuă planurile de achiziţii la nivel regional, cu intenţia declarată de a rămâne o companie cu capital majoritar românesc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb