MEDLIFE ÎŞI CONTINUĂ STRATEGIA DE ACHIZIŢII Dent Estet preia integral clinica DE 4 KIDS din Timişoara

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 iunie 2021

Dent Estet preia integral clinica DE 4 KIDS din Timişoara

Dent Estet, parte a Grupului MedLife (M), a achiziţionat integral pachetul de acţiuni al Clinicii DE 4 KIDS din Timişoara, a anunţat ieri prestatorul de servicii medicale private printr-un anunţ publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

DE 4 Kids Timişoara a fost inaugurată în 2013 ca rezultat al unui parteneriat, fiind prima clinică Dent Estet deschisă într-un alt oraş decât Bucureşti, şi a doua dedicata exclusiv copiilor. Practic, Dent Estet şi-a crescut participaţia existentă de la 52% la 100% în pachetul de acţiuni al clinicii din Timişoara, demers ce face parte din planul de achiziţii strategice a prestatorului de servicii medicale, în vederea consolidării poziţiei Grupului pe piaţa de medicină dentară din ţara noastră, se arată în raportul MedLife.

Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO al MedLife Group, a declarat: "Strategia de extindere la nivel naţional a fost ambiţioasă, iar anul 2021 se anunţă a fi unul fără precedent în dezvoltarea grupului de clinici stomatologice. Prin preluarea pachetului integral de acţiuni al clinicii din Timişoara, Dent Estet îşi continuă planurile de dezvoltare în această zona, următorul pas fiind extinderea serviciilor către segmentul de adulţi".

În cea de-a doua parte a anului, Dent Estet va deschide două noi clinici în Ploieşti şi Craiova, se punctează în raport, adăugându-se că, astfel, portofoliul Grupului va cuprinde treisprezece clinici multidisciplinare în Bucureşti şi în ţară, trei divizii de excelenţă, primul laborator de tehnică dentară digitală Aspen şi trei studiouri foto digitale specializate.

În ansamblu, Grupul Dent Estet a înregistrat în primele trei luni ale anului 2021 o cifra de afaceri de 22 de milioane de lei, în creştere cu 37% faţă de primul trimestru din 2020. Raportat la previziunile pentru 2021, aceste venituri operaţionale se situează peste nivelul bugetat, se mai menţionează în raport.

Acţiunile MedLife sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti din decembrie 2016, iar de la finele anului trecut titlurile prestatorului de servicii medicale au dezvoltat un trend ascendent clar. Cu toate că navighează în apropierea maximelor istorice, în raportul publicat în data de 27 mai, după ce compania şi-a publicat rezultatele pentru primul trimestru, Erste Group şi-a ajustat preţul ţintă pentru următoarele douăsprezece luni pentru acţiunile M la 16,2 lei, faţă de cel de 13,6 lei din data de 31 martie. Conform raportului grupului austriac, MedLife dă dovadă de creştere continuă în mediul post-pandemic, poate creşte preţurile fără să afecteze cererea şi practică o strategie de achiziţii de succes. Ieri, la ora 15:30, titlurile M se tranzacţionau la 14,05 lei.

Pentru primele trei luni ale anului, veniturile operaţionale ale Grupului MedLife au fost de 338,8 milioane lei, cu 28% mai mari decât cele din primul trimestru al anului trecut, iar profitul net s-a ridicat la 36,1 milioane lei, de peste cinci ori mai mare decât cel din perioada ianuarie-martie 2020. La nivel individual, MedLife a obţinut un profit net de 16,79 milioane lei, faţă de 2,09 milioane lei, din primele trei luni ale anului trecut.

La jumătatea lunii februarie a acestui an, Mihai Marcu deţinea 16,22% din MedLife, Nicolae Marcu avea 10,69% din prestatorul de serivicii medicale, iar Mihaela Gabriela Cristescu, mama fraţilor Marcu, deţinea 14,04% din societate.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Inca un articol bun, marca Andrei Iacomi.

    Va multumesc 

    1. DL IACOMI , E BAIAT BUN SI AJUTATOR , D-LE alex , DAR NU ASTA E PROBLEMA !!! OAMENII ASTIA , FAMILIA MARCU , SANT DUBIOSI !!! TOTUL E PREA FRUMOS , CA SA MAI DUREZE MULT PE BURSA !!! SANT ASCUNSI , VICLENI , FAC PLANURI PESTE PLANURI , RUMEGA , PANDESC !!! ASCUNSI , NU IN MATERIE DE RAPORTARI , CA ASTA FAC !!! EU CRED ALTCEVA !!! SI CRED CA NU MA INSEL !!! URMARESC SA-SI FACA ''''' PLINUL ''''', PANA LA UN MOMENT DAT , DUPA CARE SA DELISTEZE COMPANIA , SI ORI SA O VANDA LA UN PRET ENORM , UMPLANDU-SE ASTFEL DE BANI , ORI SA O ADMINISTREZE NUMAI IN FOLOSUL FAMILIEI LOR !!! SI IN AFARA BURSEI !!! SANT SIGUR DE ASTA !!! AR FI PACAT SA SE DELISTEZE , PENTRU ACTIONARII MICI , CARE AU AVUT INCREDERE IN EI , SI LE-AU CUMPARAT ACTIUNILE !!! DACA CHIAR AU DE GAND ASA CEVA , POT FI OPRITI INTR-UN SINGUR MOD : UN MIC GRUP DE ACTIONARI , CARE SA AIBE IMPREUNA CEI 5 % DIN COMPANIE , SI CARE SA REFUZE INSTRAINAREA ACESTOR ACTIUNI !!! ALTFEL .......

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb