Meleşcanu, martor într-un dosar în care este implicat un fost şef al Spitalului Militar

Alexandru Costea
Anticorupţie / 4 septembrie 2015

Actualizare 10:25

Fost ministru al Apărării în perioada 2007-2008 Teodor Meleşcanu a fost chemat pentru a fi audiat ca martor într-un dosar în care s-a început urmărirea penală in rem pentru fapte de corupţie, în care apare şi generalul Ioan Sîrbu, fost şef al Spitalului Militar Central din Bucureşti şi fost şef al Direcţiei Medicale din Ministerul Apărării Naţionale, potrivit declaraţiilor lui Meleşcanu la ieşirea din sediul DNA.

(A.C.)

--------------

Teodor Meleşcanu s-a prezentat, în urmă cu puţin timp, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), acesta nefiind însoţit de un avocat.

Acesta a fost chemat pentru a da declaraţii în calitate de martor, într-un dosar în care este vizat un cadru medical militar, potrivit surselor judiciare.

Meleşcanu a fost ministru de Externe în perioada 10 noiembrie 2014 - 18 noiembrie 2014. Meleşcanu şi-a dat demisia din funcţia de ministru în contextul problemelor de la organizarea alegerilor prezidenţiale în străinătate.

DNA anchetează problemele apărute la votul din diaspora, după ce mii de români nu au reuşit să-şi exprime opţiunile la alegerile prezidenţiale din toamnă. Iniţial, cercetările au fost începute de procurorii Parchetului General pentru fapte. Ulterior, procurorii anticorupţie au preluat dosarul.

Meleşcanu a spus că măsurile luate de el în puţinul timp în care a condus MAE au fost cele care au permis o prezenţă record la alegerile din afara ţării şi că de vină pentru problemele înregistrate a fost doar legea rigidă, care trebuie schimbată şi adaptată la realităţile demografice actuale.

Într-un alt dosar DNA, fostul consilier al lui Klaus Iohannis George Scutaru este anchetat pentru luarea unei mite de 170.000 de euro, bani care ar fi fost spălaţi printr-o firmă la care este acţionar şi fiica lui Teodor Meleşcanu, potrivit unor surse judiciare citate de Evenimentul Zilei.

Scutaru este acuzat de complicitate la luare de mită şi spălare de bani, arată DNA. Potrivit procurorilor, Scutaru a primit 170.000 euro, suma fiind o parte din mita de un milion de euro primită de o persoană cu funcţie de conducere în administraţia locală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb