Membri ai Parlamentului au participat la reuniunea APCEMN

D.I.
Politică / 21 februarie 2018

Roberta Anastase

Roberta Anastase

Roberta Anastase, vicepreşedintele Adunării Parlamentare a Organizaţiei de Cooperare Economică la Marea Neagră (APCEMN) şi şefa delegaţiei, s-a adresat invitaţilor, în cadrul reuniunii Atelierului de lucru cu tema "Stadiul actual şi perspectivele în domeniul politicilor adresate promovării coeziunii sociale în zona Mării Negre", organizată ieri, la Palatul Parlamentului, se arată într-un comunicat al Camerei Deputaţilor, remis astăzi Redacţiei.

Conform documentului, Anastase a transmis că, în contextul deţinerii de către Romania, în 2019, a preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, regiunea Mării Negre, ca parte a vecinătăţii imediate a UE, va figura ca un subiect important pe lista priorităţilor României.

De asemenea, şefa delegaţiei consideră necesare "stimularea cooperării regionale, dezvoltarea socio-economică şi sporirea conectivităţii, cu scopul îmbunătăţirii vieţii populaţiei, utilizând instrumentarul complex pe care UE îl are la dispoziţie".

Deputatul Constantin-Cătălin Zamfira, membru al APCEMN, a avut o intervenţie în cadrul primei sesiuni plenare, în care a subliniat faptul că dimensiunea socială trebuie să joace un rol important în eforturile de consolidare a competitivităţii şi că numai pe baza unei abordări incluzive a aspectelor sociale se poate contribui la reducerea inegalităţilor şi facilitarea unei convergenţe reale a statelor din zona Mării Negre.

De asemenea, acesta a precizat că "sistemul public trebuie să acorde o atenţie sporită problemelor sociale importante, cum ar fi: persoanele fără identitate, creşterea abandonului şcolar, toleranţa la corupţie, discriminarea şi excluderea socială".

La rândul său, deputatul George Gabriel Vişan, membru al APCEMN, a luat cuvântul în cadrul secţiunii plenare cu tema "25 de ani de la înfiinţarea Adunării Parlamentare a Organizaţiei de Cooperare Economică la Marea Neagră", evidenţiind faptul că regiunea Mării Negre este cunoscută pentru diversitatea etnică, culturală şi religioasă: "tocmai pentru acest motiv este foarte necesară instituirea şi susţinerea unui climat prielnic coeziunii sociale, bazat pe dialog, egalitate, respect reciproc şi flexibilitate".

Potrivit sursei citate, Parlamentarul Antal Istvan, membru al APCEMN, a susţinut un discurs în care a subliniat că dialogul intercultural poate contribui la prevenirea conflictelor şi la promovarea reconcilierii, în scopul creării unor societăţi incluzive. "Cooperarea culturală se opune stereotipurilor şi prejudecăţilor, prin susţinerea dialogului, a deschiderii, a demnităţii şi a respectului reciproc", a susţinut Antal.

Totodată, în alocuţiunea sa, senatorul Ioan Vulpescu, membru al Delegaţiei Parlamentului României la APCEMN, a subliniat importanţa cooperării la nivelul Adunării Parlamentare, aceasta fiind un exemplu de longevitate şi de soliditate, pentru că, indiferent de contextul frământat al zonei, a rezistat dezvoltărilor conflictuale, oferind un cadru pentru dialog şi cooperare, adaptat nevoilor ţărilor care au aderat la ea.

Acţiunea s-a desfăşurat în contextul aniversării a 25 de ani de la înfiinţarea APCEMN şi s-a bucurat de parteneriatul unor prestigioase instituţii precum Reţeaua Universităţilor de la Marea Neagră, Universitatea din Bucureşti şi Centrul de Excelenţă pentru Studiul Minorităţilor Transfrontaliere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb