Membrii CA al Albalact şi-au dat demisiile

Andrei Stan
Piaţa de Capital / 20 septembrie 2016

Membrii Consiliului de Administraţie al companiei Albalact şi-au depus ieri demisia, iar în locul lor au fost numiţi provizoriu doi cetăţeni francezi şi unul spaniol, în contextul în care Albalact a fost preluată de Lactalis, se arată într-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Membrii Consiliului de Administraţie al Albalact SA: Petru Raul Ciurtin, Petru Ciurtin şi Cornelia Mioara Oancea au depus fiecare scrisori de demisie din mandatul de membru al Consiliului de Administraţie al Albalact care îşi produc efectele în data de 19.09.2016.(...) Potrivit prevederilor art. 137 din Legea 31/1990 privind societăţile, în caz de vacanţă a unuia sau mai multor posturi de administrator, dacă prin actul constitutiv nu prevede altfel, consiliul de administraţie procedează la numirea unor administratori provizorii, până la întrunirea adunării generale ordinare a acţionarilor", se arată în raport.

Consiliul de Administraţie a numit în calitate de administratori provizorii ai Albalact până la data numirii noilor administratori de către Adunarea Generală ordinară a Acţionarilor pe Aurelio Antuna Rodriguez, cetăţean spaniol, care va deţine şi funcţia de preşedinte interimar al CA, Gilles Joseph Stephane Mezière, cetăţean francez, şi Michel Francois Jacques Auguste Peslier, cetăţean francez.

Consiliul Concurenţei a autorizat, pe 6 iulie, operaţiunea de concentrare economică realizată prin preluarea SC Albalact SA, SC Rarăul SA şi SC Albalact Logistic SRL de către BSA International.

BSA International este deţinută de către BSA, companie franceză care este societatea mamă a Grupului Lactalis. Grupul Lactalis comercializează în Romania atât produse lactate fabricate local de companiile Dorna Lactate şi Dorna, cât şi produse lactate fabricate în străinătate şi importate pe teritoriul Romaniei.

SC Albalact SA are ca obiect principal de activitate fabricarea produselor lactate şi a brânzeturilor, iar SC Rarăul SA este o filială a Albalact. Societatea Albalact Logistic SRL este, de asemenea, o filială a Albalact care desfăşoară transporturi rutiere de mărfuri.

Profitul net obţinut de grupul de companii Albalact în 2015 se ridică la 12.625.705 lei, mai mare decât profitul net înregistrat în anul 2014, reiese din raportarile financiare IFRS consolidate, citate într-un comunicat de presă. Situaţiile financiare arată că veniturile nete ale grupului Albalact au crescut anul trecut cu 8,9%, de la 408.127.648 lei în 2014, la 444.019.761 lei în 2015.

Portofoliul Albalact cuprinde produse noi precum lapte proaspăt în ambalaj carton Tetra Top la 1 litru şi băuturi fermentate tradiţionale (sana, lapte bătut, chefir) în ambalaj pet de 330 gr si 900 gr. De asemenea, gama de unt Albalact a fost îmbogăţită cu sortimente noi. Un proiect important pe care Albalact l-a implementat tot în 2015 este extinderea portofoliului de iaurturi.

În 27 ianuarie 2016, acţionarii majoritari care deţin cumulat 70,3% din capitalul social al Albalact au încheiat un contract cu Lactalis pentru dobândirea de către Lactalis a tuturor acţiunilor deţinute de acţionarii vânzători.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Si uite asa S.C ALBA LACT,RARAUL VOR FI FALIMENTATE SI VOM IMPORTA PRODUSELE DIN FRANTA.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb