Membrii CNATDCU care au fost condamnaţi în instanţă vor putea fi revocaţi

G.B
Miscellanea / 21 iunie 2021

Membrii CNATDCU care au fost condamnaţi în instanţă vor putea fi revocaţi

Membrii CNATDCU care au fost condamnaţi în instanţă vor putea fi revocaţi, prevede noul regulament al forului care analizează plagiatele din tezele de doctorat, a declarat ministrul Educaţiei, potrivit Edupedu.ro.

Oficialul a confirmat toate cele 4 documente publicate de Edupedu.ro, care conţin noile regulamente şi metodologii de doctorat, abilitare şi analiză a suspiciunilor de plagiat care vor sta la baza activităţii CNATDCU. Modificările aduse regulilor de soluţionare a plagiatelor au fost introduse după ce "întotdeauna în instanţă deciziile CNATDCU au avut de suferit pe aspecte procedurale şi nu de conţinut ştiinţific", a precizat Sorin Cîmpeanu.

Întrebat dacă regulamentul şi metodologiile au prevăzut în vreuna dintre modificările operate în mandatul său, în diferitele stadii ale schimbărilor, că evaluarea plagiatelor se va realiza exclusiv de softuri specializate, fără intervenţie a specialiştilor, Cîmpeanu a răspuns: "Nu a fost scris, nu a fost spus, nu a fost gândit. Absolut toate documentele de analiză sesizare suspiciune plagiat s-au bazat şi până acum pe utilizarea softurilor de detectare a similitudinilor".

"Caietul tehnic realizat de către producătorii fiecaruia dintre softuri menţionează că rezultatele sunt doar orientative şi necesită intervenţia factorului uman/specialiştilor. Utilizând softurile în procedura de analiza suspiciuni plagiat, fără a avea în procedură acest lucru, este puternic slăbită capacitatea de susţinere în instanţă a deciziilor CNATDCU", a precizat ministrul Educaţiei.

Oficialul a adăugat că, "dintre cele 3 metodologii, până acum doar metodologia de susţinere a tezei de doctorat prevede explicit utilizarea acestor softuri. Ori în practică dintotdeauna pentru suspiciunile de plagiat au fost analizate sesizările în primul rând cu ajutorul softurilor".

Acesta a anunţat că "în reuniunea Consiliului Naţional al Rectorilor (CNR) de la Cluj (25-26 Iunie), vor fi analizate încă o dată aceste propuneri în prezenţa reprezentanţilor CNATDCU".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Dle ministru în ce tabără sunteți? Că n-am auzit pornind de la dvoastra, de la minister nici de inițiative de a-i descoperi pe plagiatori, nici de măsuri dure contra plagiatorilor dovediți!

    Nu am auzit niciodată de un om din minister sustinand-o hotărât pe Emilia Sercan!

    De ce nu faceți un colectiv antiplagiat condus de doamna de mai sus ! N-aveți curaj ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb