Mercedes-Benz: Întreruperea legăturilor economice cu China este de neconceput

D.T.
Miscellanea / 1 mai 2023

Mercedes-Benz: Întreruperea legăturilor economice cu China este de neconceput

Întreruperea legăturilor economice cu China este nerealistă, a declarat directorul general al producătorului de maşini de lux Mercedes-Benz, Ola Kaellenius, spunând că încercarea de a face acest lucru ar expune cea mai mare parte a industriei germane la un nivel de risc ridicat, informează News.ro.

Europa încearcă să-şi reducă dependenţa de China, deoarece perturbarea provocată de pandemie şi criza din Ucraina au evidenţiat pericolele dependenţei de furnizorii dominanţi şi fragilitatea lanţurilor de aprovizionare.

Dar Ola Kaellenius a spus că decuplarea de China, a doua cea mai mare economie din lume, este "de neconceput pentru aproape toată industria germană".

"Principalii jucători din economia globală, Europa, SUA şi China, sunt atât de strâns întrepătrunşi încât decuplarea de China nu are sens", a spus el.

Producătorii de maşini germani depind de piaţa auto chineză, cea mai mare din lume, iar cei mai mari doi acţionari ai Mercedes-Benz sunt Beijing Automotive Group şi preşedintele Geely Li Shufu.

China a generat 18% din venituri şi 37% din vânzările de maşini ale Mercedes-Benz în 2022, iar Kaellenius anticipează că vor urma mai multe.

"Cifrele noastre de vânzări în China sunt în creştere şi sunt destul de optimist că vom creşte şi în acest an. În anii corona, chinezii mai bogaţi în special au făcut economii extraordinare. Această putere de cumpărare ar trebui să ne avantajeze", a spus Kaellenius.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Marea dictatura comunista și prietenii lui Putin, la MARE Preț - - - ce se întâmplă ??!!

    Direct, clar, fara echivoc.

    Uniunea Europeana e o colonie germana. La fel si Rusia. Al doilea razboi mondial s-a terminat cu victoria Germaniei.

    Etapa urmatoare e inghitirea Chinei.  

    1. " UE colonia Germana"??!!

      Cu 54 de baze militare USA, cu zeci de mii de soldați amaricani, înarmați pana în dinți, chiar și cu arme nucleare, hai sa fim puțin mai seriosi 

    "iar cei mai mari doi acţionari ai Mercedes-Benz sunt Beijing Automotive Group şi preşedintele Geely Li Shufu"...acum este evident de ce decuplarea de China, a doua cea mai mare economie din lume, este "de neconceput pentru aproape toată industria germană":-)...Nemtii sunt in buzunarul chinezilor cu industria auto si in buzunarul mujicilor cu necesarul de gaz pentru industria auto germana:-)...Ia incercati un profit mai mic, mai realist si o sa vedeti ca se poate o decuplare de economiile totalitare

    1. rolul unei companii este sa fac profit cat mai mare !

      asta in beneficiul actionarilor care de multe ori sant SI actualii si viitorii pensionari = asta indirect prin fondurile de pensie  

    Rusia a calcat legile internationale, e sanctionata, ostracizata, criticata peste tot (eu cred ca e putin probabil sa se retraga din cauza sanctiunilor). Dar cu China ce suparare avem noi europenii? In Romania ultimilor 30 de ani de tranzitie s a distrus toata industria, inclusiv bunuri de larg consum, electrocasnice etc, Numai prin efortul facut de chinezi ca sa intre pe pietele din Europa romanii au putut cumpara acceptabil marfurile care nu se mai produc la noi. Nu avem de ce sa evitam China in relatii comerciale, si asa sanctiunile energetice sunt croite astfel ca afecteaza preponderent Romania!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb