Merkel cere industriei automobilelor să restabilească încrederea consumatorilor în sector

Cristina Radu
Companii / 14 septembrie 2017

Merkel cere industriei automobilelor să restabilească încrederea consumatorilor în sector

Cancelarul Angela Merkel a cerut giganţilor de maşini să câştige din nou încrederea şoferilor "înşelaţi", în timpul deschiderii unui spectacol la Frankfurt, urmând o linie fină vizând industria lovită şi salutând rolul ei ca coloană vertebrală a economiei germane, potrivit The Sun. Odată poreclită "cancelarul de maşini" pentru relaţiile ei cu industria, tonul lui Merkel s-a schimbat în ultimele săptămâni, lansând atacuri puternice asupra şefilor de firme auto. Discursul său la bienala IAA vine în conteztul în care oraşele germane afectate de poluare au interzis motoarele diesel, iar alegătorii se tem de valoarea de revânzare a maşinilor lor.

În comentariile sale grave la ceremonia de deschidere a IAA, acesta a spus: "Firmele din industria auto au exploatat excesiv lacune de reglementare şi nu numai că s-au deteriorat, ci, mai presus de orice, au înşelat şi au dezamăgit consumatorii şi autorităţile. Industria auto trebuie să depună toate eforturile pentru a recâştiga credibilitatea şi încrederea cât mai curând, în interesul lor, în interesul angajaţilor şi al Germaniei în ansamblu".

Cu zece zile înainte de alegerile generale, scandalul de "fraudare" a emisiilor diesel a apărut ca o problemă de vârf a campaniei electorale şi a aruncat o umbră peste spectaculosul Salon Auto Internaţional de la Frankfurt (IAA), conform sursei citate.

Merkel, pe cale să câştige al patrulea mandat, a fost atentă să nu alieneze sectorul automobilelor, subliniind rolul de "industrie-cheie" al sectorului cu 870.000 persoane

la nivel naţional şi este un motor important de creştere pentru Germania şi Europa.

Merkel se confruntă cu critici pentru faptul că a trecut prea uşor cu vederea acest sector. Expertul în această industrie Stefan Bratzel de la Centrul German pentru Managementul Automobilului a spus: "Este oarecum frustrant pentru Angela Merkel să vadă că legăturile strânse pe care le-a cultivat cu sectorul auto nu o ajută chiar acum"."Starea de spirit s-a schimbat şi guvernul se uită acum la sector şi principalii săi jucători mult mai sobru".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb