Merkel: "Este nevoie de eforturi militare în Siria, dar ele nu vor pune capăt războiului"

Ziarul BURSA #Jurnal de criză / 5 octombrie 2015

Merkel: "Este nevoie de eforturi militare în Siria, dar ele nu vor pune capăt războiului"

Cancelarul german Angela Merkel a declarat, ieri, unui post de radio german, că este nevoie de eforturi militare în Siria, chiar dacă ele nu vor pune capăt războiului în această ţară, transmite Reuters, conform Agerpres.

"Vom avea nevoie de eforturi militare, dar eforturile militare nu vor aduce cu sine o soluţie; avem nevoie de un proces politic, dar acesta nu a mers prea bine deocamdată", a declarat oficialul german, adăugând: "Pentru o soluţie politică, am nevoie atât de reprezentanţii opoziţiei siriene, cât şi de cei care se află în prezent la conducere în Damasc, dar şi de alţii, pentru a obţine succese reale şi apoi, mai presus de orice, de aliaţii respectivelor grupări".

Angela Merkel a apreciat că Rusia, SUA, Arabia Saudită şi Iranul pot juca un rol important în soluţionarea conflictului sirian, la fel precum Germania, Franţa şi Marea Britanie.

Aviaţia militară rusă a efectuat 20 de raiduri aeriene în Siria, la finele săptămânii trecute, atacând nouă obiective ale reţelei teroriste Stat Islamic şi distrugând un centru de comandă al teroriştilor, anunţă Ministrul rus al Apărării, potrivit Mediafax.

Bombardamentele au fost efectuate cu avioane de vânătoare de tip Suhoi Su-34 şi Su-24M, a declarat Igor Konaşenkov, un reprezentant al Ministerului rus al Apărării.

Printre ţintele vizate a fost un centru de comandă al reţelei Statului Islamic din zona oraşului Raqqa, relatează RIA Novosti.

"Au fost distruse adăposturi ale teroriştilor, depozite de armament şi echipamente militare", a precizat oficialul rus.

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, consideră că actuala campanie de raiduri a Rusiei în Siria este inacceptabilă, Moscova comiţând o "gravă eroare".

"Acţiunile Rusiei şi campania sa de bombardamente din Siria sunt total inacceptabile", iar Rusia "comite o gravă eroare", a spus Erdogan.

De menţionat că zece persoane bănuite că au încercat să identifice şi să recruteze combatanţi pentru gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) au fost arestate în Spania şi Maroc, conform anunţului făcut, ieri, de Ministerul de Interne din Spania.

Cei zece suspecţi au fost reţinuţi în timpul unei operaţiuni comune a serviciilor de securitate din Maroc şi a Poliţiei spaniole, în oraşele spaniole Toledo, Badalona, Xeraco, precum şi în Casablanca.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb