Mese calde şi ore remediale, au fost donate pentru copiii din mediul rural

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 10 februarie 2021

Elevii din mediile defavoraziate au nevoie urgentă de ajutor pentru a recupera, pe cât posibil, decalajul provocat de restricţiile dictate de criza sanitară. Peste 5.000 de mese calde şi ore de educaţie remedială vor fi donate de Fundaţia World Vision România copiilor din mediul rural, înscrişi în proiectul "Pâine şi Mâine". Donaţiile au fost făcute în campania "Porţia de Bunătate" lansată de fundaţie în decembrie 2020 şi derulată pe parcursul a şase săptămâni, în lunile decembrie şi ianuarie, timp în care donatorii au fost încurajaţi să susţină educaţia copiilor din mediul rural. Conform ultimului Raport de Bunăstare a copiilor mediul rural, 1 din 10 copii se duce seara flămând la culcare, ia maximum 2 mese pe zi ori nu are suficientă mâncare, iar 27% dintre ei nu sunt ajutaţi niciodată de altcineva când nu ştiu să facă temele pentru acasă. Cercul vicios al sărăciei în care trăiesc, dar şi lacunele pe care le acumulează în timp, contribuie semnificativ la fenomenul de părăsire timpurie a şcolii. Soluţia World Vision pentru a-i ajuta pe copii să continue şcoala este programul "Pâine şi Mâine", prin care copiii din sate vulnerabile primesc o masă caldă la prânz şi lecţii remediale, precum şi ajutor în efectuarea temelor, printr-un program de tip "Şcoală după şcoală". În ultimul an, foarte mulţi copii nu au avut acces la educaţie, iar întoarcerea la şcoală este însoţită de lipsurile acumulate în această perioadă. În acelaşi timp, problemele financiare ale familiilor lor s-au acutizat, ceea ce înseamnă şi mai puţine resurse pentru asigurarea hranei. Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România a decarat: "Susţinerea tuturor oamenilor care au donat Porţii de Bunătate contează enorm pentru viitorul copiilor. A fost un an dificil, cu multe provocări, în care mai ales copiii din rural au avut de suferit. Imposibilitatea de a se conecta la orele online, mai exact lipsa totală a educaţiei, va avea efecte negative pe termen lung dacă nu intervenim. Aceşti copii au nevoie mai mult ca oricând de sprijinul nostru, pentru a putea continua şcoala şi pentru a recupera materia pierdută. Dacă înainte de pandemie educaţia în satele vulnerabile se făcea în condiţii grele, iar gradul de analfabetism funcţional era la cote alarmante, situaţia din ultimul an pune în pericol şi mai mult şansele copiilor la un viitor mai bun. Prin programul Pâine şi Mâine, dar şi prin celelalte programe ale Fundaţiei, ne dorim să ajutăm acolo unde este cea mai mare nevoie de noi. Le mulţumim atât donatorilor, cât şi partenerilor noştri, fără ajutorul cărora nu am putea ajunge la copiii care au atât de multă nevoie de noi."

Programul vizează reducerea ratei de abandon şcolar în rândul copiilor din mediul rural şi creşterea participării şcolare în satele vulnerabile. Copiii au nevoie, în primul rând, de o alimentaţie corespunzătoare, pentru a putea avea energie şi pentru a se putea concentra în procesul de învăţare. Chiar şi în pandemie, eficienţa acestui tip de programe a fost dovedită: în anul şcolar trecut, peste 88% dintre elevi din programele World Vision şi-au îmbunătăţit sau şi-au menţinut rezultatele şcolare la acelaşi nivel.Pe lângă mesele calde şi ajutorul specializat pe care îl primesc în efectuarea temelor, copiii participă la activităţi de educaţie non-formală şi ateliere tematice.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ore remediale suna că la doctor, adică pansament pe baza de plante pentru un an dezastruos in care s-a frecat duda in loc de școală

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb