Meta Estate Trust anunţă profit net de 9,47 mil Ron pentru 2023, în creştere cu 46%

A.F.
Companii / 26 martie

Alexandru Bonea, CEO Meta Estate Trust

Alexandru Bonea, CEO Meta Estate Trust

Meta Estate Trust, (simbol bursier MET), companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar şi acţionează că un portal între piaţa imobiliară şi piaţa de capital, anunţă rezultate financiare excepţionale pentru anul 2023. Rezultatele sunt supuse aprobării AGOA şi AGEA din 25/26.04.2023 şi vor fi considerate finale după primirea votului acţionarilor, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, în contextul unui an complex, în care compania a trecut cu succes printr-o tranziţie de management, în care atât piaţa de capital cât şi cea de real-estate au trecut prin turbulenţe, Meta Estate Trust a reuşit să-şi atingă ţintele financiare. Compania a livrat actionarior un profit net de 9,47 mil RON, în creştere cu 46% faţă de anul 2022 şi cu 39% peste ce era bugetat pentru 2023. Meta Estate a avut o creştere organică semnificativă în contextul în care nu a accesat nicio operaţiune de finanţare prin piaţa de capital, iar activele totale au crescut cu 12% până la 110 mil Ron.

Alexandru Bonea, CEO Meta Estate Trust: " Toate acestea atestă faptul că modelul de business MET funcţionează aşa cum a fost conceput, că avem potenţialul de a creşte organic în perioade în care accesul la finanţare este limitat.

Bugetul pentru 2024 prevede o creştere a cifrei de afaceri cu 17% şi a profitului net cu 12% faţă de anul anterior. Acest an nou financiar va rămâne unul provocator în care abilităţile şi perseverenţa tuturor persoanelor aflate la conducerea companiei vor fi testate la maxim. Vom continua restructurarea portofoliului investiţional, vom operaţionaliza şi mai multe exit-uri şi vom implementa o serie de proceduri şi procese atent proiectate pentru o gestiune substanţial îmbunătăţită a operaţiunilor companiei. Sunt încrezător că în formula actuală a echipei executive, fiind aliniaţi şi având sprijinul consiliului de administraţie vomreuşi să livrăm în 2024 rezultate demne de o companie listată. Dorinţa mea e ca acesta să fie anul în care ne vom putea pregăti pentru scalarea companiei şi să fim un pas mai aproape de a deveni un adevărat REIT."

Finalul anului trecut a adus pentru Meta Estate Trust un alt moment important: alegerea unui consiliu de administraţie format din profesionişti de renume, cu abilitări complementare, ce şi-au asumat un mandat de 4 ani în care vor susţine şi ghida compania pentru a-şi atinge potenţialul.

Pe parcursul anului 2023, echipa Meta Estate Trust s-a concentrat pe a putea face investiţii într-o perioadă în care accesul la capital a fost o raritate, disponibilizând capital prin exit-uri strategice din proiecte. În total, Meta Estate a investit anul trecut peste 65 milioane de lei în 18 proiecte. Potofoliul de investiţii a înregistrat o creştere cu 25% faţă de anul precedent iar veniturile obţinute din exploatarea investiţiilor au ajuns la 19,29 mil Ron.

În piaţa de capital, pentru companie, anul 2023 a însemnat o creştere a bazei de acţionari cu peste 55%. De asemenea Meta Estate Trust a realizat o majorare de capital în valoare de 6,46 milioane de lei şi a răspuns aşteptărilor investitorilor prin propunerea de a distribui dividende în valoare de 3,5 milioane de lei din profitul aferent exerciţiului financiar 2022.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb