Meta Estate Trust, companie de tip holding ce activează în sectorul rezidenţial, a încheiat cu succes plasamentul privat de acţiuni şi va începe anul viitor pregătiriile pentru listare. Acesta a fost ultimul plasament privat înainte de listarea pe piaţa AeRO, prevăzută pentru primul trimestru al anului 2022. Banii strânşi vor fi folosiţi în achiziţia de apartamente în faza de construcţie în oraşe cheie ale României, precum şi pentru realizarea de parteneriate cu dezvoltatori imobiliari, conform unui comunicat remis redacţiei.
"Am finalizat cu succes al doilea plasament privat şi ne-am atins astfel obiectivele pentru acest an. Bucuria noastră este cu atât mai mare cu cât şi de această dată ni s-au alăturat peste 40 de noi acţionari printre care se numără mulţi antreprenori de top, conducători de companii multinaţionale sau manageri din private equity sau bănci. Succesul acestui plasament privat ne arată că investitorii apreciază unicitatea modelului nostru de business şi potenţialul pieţei imobiliare locale.Continuăm dezvoltarea şi ne asumăm listarea companiei în trimestrul al doilea al anului viitor printr-un IPO care sperăm să consfinţească atingerea unui capital social de peste 25 milioane euro după numai 12 luni de activitate", a declarat Eugen Voicu, cofondator Meta Estate Trust.
Operaţiunea a fost intermediată de Intercapital Invest S.A. în calitate de consultant autorizat de Bursa de Valori Bucureşti, companie cu o prezenţă de peste 20 de ani în piaţa financiară românească, iar Prime Transactions a fost co-manager al plasamentului.
"Toţi investitorii care au participat la acest ultim plasament privat vor beneficia de 10% alocare în acţiuni preferenţiale purtătoare de dividend prioritar. Acesta este modul nostru prin care recompensăm încrederea pe care am primit-o la început de drum. În continuare, ne vom extinde planurile de dezvoltare având ca rezultat generarea de randamente semnificative pentru acţionarii noştri", a declarat Raluca Dragăn, CFO Meta Estate Trust.
Valoarea nominală a unei acţiuni Meta a fost de 1 leu, la care s-a adăugat prima de emisiune de 10%. Valoarea minimă a subscrierii individuale a fost de 100.000 de lei, iar cea maximă a fost plafonată la nivelul de 5 milioane de lei per investitor.
Meta Estate Trust are, în prezent, investiţii în 14 proiecte rezidenţiale în valoare de peste 8 milioane de euro în oraşe precum Bucureşti, Constanţa, Sibiu, Iaşi, Braşov şi în staţiunile de pe litoral. Compania a făcut deja un exit total dintr-unul din primele proiecte în care a investit, iar în alte două proiecte a înregistrat exituri parţiale.
Compania combină avantajele în investiţii imobiliare cu cele ale pieţelor de capital prin crearea unui instrument financiar care oferă lichiditate şi în care orice investitor poate accesa randamentele oferite de piaţa imobiliară, indiferent de capitalul de care dispune. Obiectivul managementului Meta Estate Trust este atingerea unei ţinte de randament proiectată ca medie anuală în primii ani de aproximativ 15%.
Meta Estate Trust este administrată de cei cinci iniţiatori ai proiectului printre care Eugen Voicu - Fondator Certinvest, Ionuţ Nicolescu - preşedinte SVN România, familia Bonea - Proprietari Delta Studio cu sprijinul unui Advisory Board format din cinci acţionari: Ilinca Von Derenthall, Marian Alecu, Andreea Păun, Marius Scuta şi Viorel Nica.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 02.12.2021, 10:59)
Acolo unde e Voicu nu vom investii deloc pentru ca stim ce rau a facut pietei de capital cei de la Certinvest prin asociere cu Dragoi.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 02.12.2021, 11:37)
Aprob pozitiv !
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 02.12.2021, 11:50)
fomistii au fost si vor ramane fomisti, chiar si cu aere de intelectual :))
2. Golaneala marca .... nu dam nume
(mesaj trimis de anonim în data de 02.12.2021, 13:53)
Imi place cum suna aici.
"Toţi investitorii care au participat la acest ultim plasament privat vor beneficia de 10% alocare în acţiuni preferenţiale purtătoare de dividend prioritar. Acesta este modul nostru prin care recompensăm încrederea pe care am primit-o la început de drum."
- parca am mai vazut la Holde aceeasi inginerie.
- astea cu acţiuni preferenţiale purtătoare de dividend prioritar sunt "favoritele" mele, ca si alea cu SOP catre majoritri sa nu plece din firma.
2.1. sigur noi romanii am inventat tot (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 02.12.2021, 14:27)
pai investeste domne' la alfabet sau cum le zice la aia de au goagle, sigur toti managerii de fonduri evita acea companie pt ca are atat preffered cat si common stonks...
2.2. Treci la loc ca spui ... (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 02.12.2021, 15:50)
What is the difference alphabet A and C?
Class A shares and Class C shares have the exact same economic and ownership rights entitled to them. The only difference between the two classes is a single vote.
Si o intrbare legata de urmatoarea afirmatie: "Obiectivul managementului Meta Estate Trust este atingerea unei ţinte de randament proiectată ca medie anuală în primii ani de aproximativ 15%".
Pentru ce actionari va fi acest presupus randament de 15% ?
2.3. esti foarte destept (răspuns la opinia nr. 2.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 02.12.2021, 16:25)
Alphabet, Google's parent company, has two listed share classes that use slightly different ticker symbols. ... There is a third type of share, Class B, which are held by founders and insiders that grant 10 votes per share. Class B shares cannot be publicly traded.
Vezi ca mai sunt si altele la bvb nu doar HOLDE, eu zic ca avem nevoie de cat mai multe ipo-uri, lumea fuge de ele pt ca birocratie costuri bla bla...cum sa ne dezvoltam ca bursa daca nu avem ipo-uri, si ipo-uri pe aero nu prea imi amintesc sa fi avut...parca o listare tehnica palida pe la 2p in rest mcs mcs pp pp iar pe principala aq one si tts...