Meta Estate Trust pregăteşte un nou plasament privat în valoare de 35,9 milioane de lei şi continuă creşterea accelerată

Piaţa de Capital / 29 septembrie 2021

Meta Estate Trust pregăteşte un nou plasament privat în valoare de 35,9 milioane de lei şi continuă creşterea accelerată

Compania Meta Estate Trust anunţă aprobarea majorării capitalului social cu suma de 35,9 milioane de lei în Adunarea Generală a Acţionarilor, care a avut loc în data de 27 septembrie 2021. Suma va fi atrasă atât de la acţionarii actuali, cât şi de la investitori noi printr-un plasament privat estimat a se derula în a doua jumătate a lunii noiembrie. Investitorii care vor participa la plasamentul privat vor beneficia de o alocare de 10% în acţiuni preferenţiale purtătoare de dividend preferenţial, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Într-un timp foarte scurt am reuşit sa atragem în proiectul nostru peste 92 de investitori, oameni de afaceri cu mare experienţă şi antreprenori, iar Meta Estate Trust este deja un nume recunoscut pe piaţa imobiliară locală. Acţionarii au aprobat în unanimitate majorarea de capital, iar prin noul plasament privat ne dorim să atragem şi alţi investitori care vor beneficia de acţiuni preferenţiale. Ne dorim ca în luna aprilie a anului viitor să ne listăm printr-un IPO pe piaţa secundară la Bursa de Valori Bucureşti, iar în următorii trei ani sperăm să continuăm să creştem accelerat valoarea companiei", a declarat Eugen Voicu, cofondator Meta Estate Trust.

Plasamentul privat va fi ultimul înainte de listarea pe piaţa de capital, conform planului companiei care prevede atingerea unui capital social de 75 de milioane de lei. Obiectivul va fi astfel atins cu un an mai devreme decât a fost prognozat iniţial.

"Rundele de finanţare de până acum ne-au permis să ne dezvoltăm peste aşteptări. Cu noul capital pe care îl vom atrage vom continua achiziţiile de apartamente în diverse faze de finalizare şi vom încheia parteneriate cu tot mai mulţi dezvoltatori imobiliari consacraţi. În prezent avem investiţii în 14 proiecte rezidenţiale în valoare de peste 8 milioane de euro în mai multe oraşe din ţară. Pe piaţa imobiliară locală vedem în continuare o dinamica pozitivă a preţurilor în condiţiile în care există o cerere susţinută din partea cumpărătoriilor şi un context inflaţionist care va continua să pună presiune pe preţurile imobilelor, a declarat Oriol Casellas, CEO Meta Estate Trust.

Compania este implicată, în prezent, în proiecte rezidenţiale din oraşe precum Bucureşti, Constanţa, Sibiu, Iaşi, Braşov şi în staţiunile de pe litoral.

Meta Estate Trust are o structură de tip holding care şi-a propus să democratizeze investiţiile în imobiliarele rezidenţiale prin crearea unui instrument financiar şi operaţional în care orice investitor poate profita de beneficii, indiferent de capitalul de care dispune. Obiectivul managementului Meta Estate Trust este atingerea unei ţinte de randament proiectată ca medie anuală în primii ani de aproximativ 15%.

Modelul investiţional presupune achiziţia de locuinţe în proiecte rezidenţiale în faze incipiente ale construcţiei cu exit înainte sau la finalizarea acestora, cât şi parteneriate cu dezvoltatori. Compania are in vedere un ciclu scurt de rotire a capitalurilor, de aproximativ 18 luni.

Meta Estate Trust este administrată de cei cinci iniţiatori ai proiectului: Eugen Voicu - prin Certinvest Management Solutions, Ionuţ Nicolescu - preşedinte SVN România, Adrian Stanciu - membru fondator al Erudio şi Ascendis Consulting, compania Delta Studio - prin antreprenorii Dragoş Bonea şi Alex Bonea şi Cosmin Mizof, cu suportul unui Advisory Board format din cinci acţionari: Ilinca Von Derenthall, Marian Alecu, Andreea Păun, Marius Scuta şi Viorel Nica.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb