Meta Estate Trust primeşte aprobarea acţionarilor pentru a distribui profitul realizat în anul 2023 în acţiuni gratuite

F.D.
Piaţa de Capital / 29 aprilie

Alexandru Bonea, CEO Meta Estate Trust

Alexandru Bonea, CEO Meta Estate Trust

Meta Estate Trust, companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar şi acţionează ca un portal între piaţa imobiliară şi piaţa de capital, a obţinut aprobarea acţionarilor săi pentru o serie de decizii strategice privind viitotul companiei. Dintre acestea cele mai importante puncte discutate şi aprobate în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor privesc majorarea capitalului social, un program de răscumpărare a acţiunilor companiei ce se va derula în următoarele 18 luni precum şi o emisiune de obligaţiuni în valoare de până la 5 milioane de euro, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Alexandru Bonea, CEO Meta Estate Trust: "Acţionarii şi-au exprimat un vot de încredere în direcţia strategică a companiei aprobând toate deciziile propuse de Consiliul de Administraţie al Meta Estate Trust.

Astfel avem instrumentele necesare pentru a naviga cu bine acest an financiar în care sectorul nostru de activitate se dovedeşte a fi marcat de incertitudine şi provocări."

Distribuirea profitului aferent lui 2023 în acţiuni gratuite către acţionarii Meta Estate prin majorarea capitalui social al companiei

Unul dintre obiectivele Meta Estate Trust pe termen mediu şi lung este de a creşte organic şi de a reinvesti rezultatele obţinute. În acest sens mecanismul de distribuire al profitului companiei aprobat de acţionari este prevăzut în actul constitutiv al companiei şi are ca scop remunerarea acţionarilor în acţiuni pentru performanţa realizată de companie.

Capitalul social al MET este compus din 82.241.760 acţiuni clasa A (ordinare) şi 11.249.976 acţiuni clasa B (preferenţiale). Majorarea capitalului social se va desfăşura prin emiterea de acţiuni gratuite ce vor fi acordate către acţionarii deţinători de acţiuni ordinare şi preferenţiale, într-un mod asimetric în care acţiunile preferenţiale vor primi 26 de acţiuni ordinare la 100 de acţiuni preferenţiale deţinute (0,26/acţiune), iar acţiunile ordinare vor primi 7,2 acţiuni ordinare la 100 de acţiuni ordinare deţinute (0,072/acţiune).

De asemenea în baza unui Prospect Proporţionat, Meta Estate Trust va oferi acţionarilor opţiunea de a subscrie acţiuni suplimentare pentru a-şi menţine cota de participaţie.

Prin implementarea acestui mecanism, compania are în continuare acces la capitalul obţinut din profit şi îl poate utiliza în investiţii noi.

Program de răscumpărare al acţiunilor cu intenţia de a reduce discountul între valoarea de tranzacţionare a acţiunii şi valoarea contabilă a acţiunii

Prin mecanismul de răscumpărare a acţiunilor, ce se va derula pe o durata de 18 luni în conformitate cu regulamentele pieţei de capital, Meta Estate Trust doreşte să mărească lichiditatea acţiunii şi odată cu aceasta, efectul vizat e de creştere a valorii preţului per acţiune.

După aprobarea acţionarilor, Meta Estate Trust va pregăti şi va publica Programul de răscumpărare. Programul se va desfăşura printr-un broker ce va administra în numele companiei răscumpărarea acţiunilor, prin plasamente zilnice de ordine în piaţă în limitele stabilite de regulamentele în vigoare. Preţul maxim aprobat în AGEA se va determina trimestrial şi nu va depăşi 85% din valoarea contabilă a unei acţiuni determinate pe baza situaţiilor financiare sau a balanţei contabile.

La finalul programului acţiunile răscumpărate vor fi anulate.

Meta Estate Trust a primit aprobarea să emită în următoarea perioadă, în funcţie de oportunitate, obligaţiuni în valoare de până la 5 mil euro.

Programul de obligaţiuni va permite companiei, în cazul în care identifică o nevoie sau oportunitate de finanţare pentru proiecte noi sau proiecte curente, să poată contracta sumele respective din piaţă financiară printr-o emisiune de obligaţiuni. Astfel compania poate accesa o altă sursă de finanţare disponibilă, faţă de cea clasică bancară care este mai restrictivă adesea pentru jucătorii din piaţa imobiliară.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. sa observati cum la celelalte aga toate voturile erau la limita, acum +90% la hotarari, compania are in sf o directie un consens

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb