Meta Estate Trust - profit de două milioane lei în primul trimestru, în linie cu bugetul

A.F.
Piaţa de Capital / 20 mai

Alexandru Bonea, CEO Meta Estate Trust

Alexandru Bonea, CEO Meta Estate Trust

Meta Estate Trust, (simbol bursier MET), companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar şi acţionează că un portal între piaţa imobiliară şi piaţa de capital, a continuat rezultatele financiare bune în primul trimestru al anului 2024, realizând un profit net de 2 milioane Ron în linie cu bugetul anului 2024 recent aprobat. Focusul companiei pentru prima parte a anului 2024 a fost restructurarea portofoliul de investiţii pentru o securitizare adecvată şi diminuare a expunerilor semnificative, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, în primul trimestru al lui 2024, compania a livrat actionarior rezultate în linie cu bugetul aprobat. Cifra de afaceri aferentă acestui trimestru este de 3,41 milioane Ron (T1 2023: 0,13 milioane Ron) reprezentând 47% din total venituri, generată predominant de vânzările de unităţi imobiliare rezidenţiale din Bucureşti deţinute în proiectele Mobexpert Homes şi Parcului. Se remarcă o componentă echilibrată a veniturilor, ce cuprinde venituri totale de peste 7 milioane de lei distribuite uniform pe principalele linii de business ale companiei.

Alexandru Bonea, CEO Meta Estate Trust: În conformitate cu strategia pentru 2024, în primul trimestru, echipa de management a Meta Estate Trust a monitorizat atent portofoliul de investiţii şi a restructurat câteva proiecte imobiliare, astfel încât să securizeze suplimentar investiţiile curente şi să se poziţioneze strategic pentru exit-uri viitoare. Miza a fost echilibrarea riscului investiţional pe liniile de business. În acest sens am realizat în primul trimestru două operaţiuni prin care ne-am securizat poziţia într-o investiţie strategică în Poiana Braşov şi am preluat în patrimoniu 10 apartamente din proiectul Noa Pajura, din care 9 unităţi sunt deja precontractate de clienţi finali.

Focusul anului rămâne acela de a diminua expunerile semnificative, de a prelua şi valorifica imobilele ce urmează să fie finalizate din câteva proiecte investiţionale şi de a dezvoltă portofoliul investiţional prin finanţări bancare. Vom monitoriza şi restructura portofoliu de investiţii cu scopul final de a maximiza randamentele investiţionale.

La finalul lunii aprilie, compania a primit de asemenea aprobarea acţionarilor pentru a demara un program de răscumpărare de acţiuni a cărui intenţie este de a creşte atât lichiditatea în piaţă a acţiunilor MET cât şi valoarea de tranzacţionare, pentru a diminua discount-ul între valoarea curentă din piaţă de capital şi valoarea unitară a activului net. Acest program este prevăzut să înceapă în a două parte a anului 2024, odată cu disponibilităţi financiare realizate din vânzări de unităţi sau exit din proiectele imobiliare.

O altă noutate anunţată de Meta Estate Trust este vizarea unor proiecte investiţionale ce sunt analizate cu o potenţială finanţare dintr-o emisiune de obligaţiuni.

În ceea ce priveşte litigiile în care Meta Estate Trust este angajată, compania a contractat case de avocatură reputabile care vor susţine poziţia MET. Compania va comunica acţionarilor constant evoluţia litigiilor prin rapoarte curente, în funcţie de stadiile lor şi termenele de judecată.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. inteleg cum firme cu capitalizare nu ca similara, dar dubla sau chiar tripla nu sunt in stare sa faca macar un milion profit, iar astia cu toate certurile pe care le-au avut bugeteaza 10 mil profit.....firma cu capitalizare 67 mil lol, iar altii care sunt CRESTERE sau IT domne lasa ca putem merge ani de zile cu profituri minuscule ca ne ingaduie actionarii.....

    1. Corect. De fapt chiar 10.3 milioane cred ca au bugetat. Sunt sigur ca vor atinge tinta de profit si pe anul asta. La altii le scot ochii actionarilor cu profit net normalizat si alte minciuni.

      de m-au spart aia din it, mai ales cei pusi pe m&a, io nu zic ca e o comparatie justa, dar cum sa vinzi ani de zile o poveste de crestere si cotatia sa fie pe minus? met e departe de a fi vreun exemplu de mare firma, au problemele lor interne si cred ca ati vazut ce de schimbari au fost si pe acolo, bai frate dar discutam de profit...dincolo nu stii cat sug sopurile, cum merg filialele, mai cumpara 7 firme, dureaza 15 ani pana se unge cu vaselina sa se creeze ''sinergii'', iar aktionarii doar asteapta sa iasa

      Exact

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb