Meta Platforms explorează planurile de a lansa o nouă aplicaţie de social media, în încercarea de a înlocui Twitter ca "piaţa digitală a oraşului" la nivel mondial, informează News.ro.
"Explorăm o reţea socială descentralizată, de sine stătătoare, pentru partajarea actualizărilor text. Credem că există o oportunitate pentru un spaţiu separat în care creatorii şi personalităţile publice pot împărtăşi actualizări în timp util despre interesele lor", a declarat un purtător de cuvânt al Meta.
Aplicaţia Meta se va baza pe un cadru similar care alimentează Mastodon, un serviciu asemănător Twitter care a fost lansat în 2016. O aplicaţie asemănătoare Twitter ar permite Meta să profite de haosul actual de la compania condusă de Elon Musk, unde reducerea costurilor a fost fulgerătoare. Twitter s-a chinuit să-şi păstreze baza de publicitate de la preluarea de către Musk a platformei, la sfârşitul anului trecut, adaugă sursa.
Companiile şi-au retras cheltuielile pentru publicitatea pe platformă, în urma mişcării Twitter de a restabili conturile suspendate şi de a lansa o verificare a contului plătită, care a dus la uzurparea identităţii de către escroci.
Planurile Meta vin într-un moment în care cea mai mare platformă a sa, Facebook, are dificultăţi să atragă atenţia unui public mai tânăr, în timp ce investiţiile sale uriaşe în metavers, o lume virtuală în care utilizatorii interacţionează şi lucrează, arată mici semne de a da roade, cel puţin pe termen scurt.
Aplicaţia sa de partajare a videoclipurilor, Instagram, se confruntă, de asemenea, cu o concurenţă acerbă, deoarece producătorii de conţinut sau influenţii de succes abandonează platforma pentru TikTok. Nu este clar când va lansa Meta noua aplicaţie, se precizează în sursă.
"Istoria Meta este că este un achizitor mult mai bun decât inovator sau dezvoltator... în ceea ce priveşte copierea Twitter, aceasta este doar o mişcare defensivă", a declarat Thomas Hayes, preşedinte şi director al Great Hill Capital din New York.
"Pur şi simplu încearcă totul... cel puţin cu un site de mini blogging precum Twitter, există o oarecare aşteptare că ar putea începe să facă bani din cronologie mult mai rapidă decât investiţia în metavers", adaugă acesta.
Investiţiile Meta în metavers nu vor conduce la creşterea veniturilor până în 2030, au spus analiştii.
Acţiunile Meta au stagnat ierei, dar în acest an au crescut cu aproximativ 51%.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.03.2023, 05:59)
Atatea platforme, cand mai are timp omul sa lucreze si sa se deconecteze?