"Metrorex" va realiza investiţii de 74 milioane euro în acest an

Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 4 ianuarie 2005

Societatea de Transport cu Metroul Metrorex SA va realiza investiţii în valoare de aproximativ 74 milioane eu-ro, în 2005, a declarat directorul Tehnic şi de Investiţii al Metrorex, Ştefan Rotaru. "Ne-am propus un program de investiţii în valoare de circa 2.944 miliarde lei (74 milioane euro), sumele urmînd să fie folosite pentru continuarea programului de modernizare şi dezvoltare a metroului bucureştean", a precizat Ştefan Rotaru, citat de Rompres.

Metrorex asigură aproximativ jumătate din această sumă, res-tul provenind de la Banca Europeană de Investiţii, care de-rulează cu Metrorex programe ce vizează achiziţia unor trenuri de generaţie nouă, compatibilizarea infrastructurii Magis-tralelor cu noile trenuri şi dezvoltarea reţelei de metrou.

Astfel, o sumă de 26 milioane euro va fi utilizată pentru lucrările de pe Magistrala 4 (Gara de Nord - 1 Mai), pentru finalizarea lucrărilor la tronsoanele 1 Mai - Bazilescu şi Nicolae Grigorescu - Autostrada Soarelui. De asemenea, 14 milioane euro vor fi investiţi în compatibilizarea instalaţiilor de pe Magistralele 1 (Republicii - Dristor 2), 2 (IMGB - Pipera) şi 3 (Eroilor - Industriilor) cu trenuri de generaţie nouă Bombardier.

Metrorex a încheiat în 2004 un nou acord cu BEI pentru achiziţionarea a 20 de trenuri Bombardier, valoarea totală a acordului fiind de 110 milioane euro. În 2005, Metrorex va aloca 28 milioane euro pentru a plăti o parte din suma necesară acestei achiziţii. Din surse proprii, Metrorex va contribui la programul de inves-tiţii din 2005 cu circa 2,35 milioane dolari.

În anul 2005, Metrorex îşi propune să continue, totodată, investiţiile pentru construirea de facilităţi pentru persoanele cu disabilităţi. În cadrul acestui program, care a debutat în 2004 cu o investiţie de 3 miliarde lei, Metrorex urmăreşte dotarea cu lifturi speciale şi escalatoare noi a staţiilor care nu sunt prevăzute cu astfel de facilităţi. Pentru dotarea cu astfel de facilităţi, în 2005, a staţiilor Eroilor, Victoriei, Gara de Nord şi Unirii, Metrorex va investi aproximativ 15 miliarde lei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb