MF propune adaptarea cadrului legislativ pentru a putea accesa instrumente de finanţare în cazul proiectelor de interes strategic naţional

F.D.
Macroeconomie / 13 august

MF propune adaptarea cadrului legislativ pentru a putea accesa instrumente de finanţare în cazul proiectelor de interes strategic naţional

Ministerul Finanţelor a publicat în transparenţă un proiect de act normativ care să reglementeze posibilitatea Guvernului României de diversificare a instrumentelor de finanţare specifice puse la dispozitie de guverne şi entităţi guvernamentale pentru proiecte de interes strategic naţional, inclusiv de apărare şi securitate naţională, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, pot fi accesate fonduri, în condiţii financiare foarte avantajoase, prin mecanismul FMF (Foreign Military Financing - Finanţare Militară Externă) oferite de către Guvernul SUA guvernelor altor state, fiind necesara modificarea si completarea OUG 64/2007, în sensul includerii acestui tip de instrument de finantare a datoriei publice guvernamentale.

Adaptarea cadrului legislativ prevede:

- includerea posibilităţii utilizării unor mecanisme de finanţare specifice puse la dispoziţie de alte guverne şi/sau alte entităţi guvernamentale, pentru finanţarea unor contracte/ acorduri de achiziţii/ proiecte de interes strategic national;

- reglementarea unor elemente specifice legate de derularea acestor finanţări;

- asigurarea posibilităţii ca astfel de finanţări contractate de Guvernul României să poată fi subîmprumutate companiilor de stat relevante şi/sau acestea să beneficieze de garanţia statului pentru astfel de împrumuturi contractate în nume propriu, cu respectarea legislaţiei privind ajutorul de stat.

Reglementări pentru a permite achiziţia online de titluri de stat Tezaur

De asemenea, modificările au in vedere flexibilizarea costurilor MF către Compania Naţională Poşta Română, pentru activitatea acesteia de distribuire şi plată a titlurilor de stat TEZAUR.

Reglementarea vine în contextul în care MF pregăteşte impelemntarea unor noi soluţii tehnice care să permită achiziţia titlurilor de stat Tezaur inclusiv online, fapt ce va permite o distribuţie mai cuprinzătoare a acestor titluri, cu modalităţi noi de subscriere şi de plată la scadenţă.

"MF răspunde astfel solicitărilor de a facilita accesul la cumpararea titlurilor de stat Tezaur inclusiv a persoanelor cu cetăţenie română din diaspora. MF va extinde baza de investitori de tipul persoanelor fizice, contribuind la dezvoltarea pieţei interne a titlurilor de stat şi susţinerea procesului de finanţare a statului român de pe piaţa internă prin intermediul acestor instrumente", se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. intrebarea e….:

    si ne trezim iar in fata cu: paine 1kg la 45 lei; gaina 1 buc la 633 lei, carne porc 1kg la 187 lei; vin 1 litru la 160 lei; Cartofi 1 kg la 255 lei…? ca in perioada ante comunista si in perioada post comunista ? 

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb