MFP A DECIS SPLITAREA CONDUCERII LA CEC BANK Mihaela Popa - preşedintele executiv interimar al CEC Bank

E.O.
Bănci-Asigurări / 20 septembrie 2018

Mihaela Popa

Mihaela Popa

Radu Graţian Gheţea rămâne preşedintele CA

Mihaela Popa este nou preşedinte executiv interimar al CEC Bank, iar Radu Graţian Gheţea rămâne în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al băncii, potriv unui comunicat de presă.

Ministerul Finanţelor, principalul acţionar al băncii de stat, a numit-o pe Mihaela Popa CEO interimar al CEC Bank până când va găsi şi va numi un CEO plin, poziţie nou-creată în cadrul băncii de stat.

Ministerul Finanţelor, principalul acţionar, a numit-o pe Mihaela Popa CEO interimar al CEC Bank până când va găsi şi va numi un CEO plin, poziţie nou-creată în cadrul băncii de stat.

Ministerul Finanţelor a decis săptămâna trecută să despartă în două funcţia de preşedinte-director general (CEO) al CEC Bank. Funcţia de preşedinte al boardului a fost preluată de Radu Gheţea, cel care conduce banca de peste 10 ani, urmând ca poziţia de director general să fie ocupată de altcineva.

"Dincolo de atributii si responsabilitati, numirea in aceasta functie reprezinta, pentru mine, un moment cu o dubla incarcatura emotionala. Pe de o parte, o privesc ca pe o preluare de stafeta in cursa pe care am inceput-o cu 11 ani in urma, alaturi de Presedintele Ghetea si de colegii din Comitetul de Directie. Nu a fost usor, insa, impreuna, am reusit sa castigam o prima etapa din aceasta cursa, iar CEC Bank se regaseste in prezent in grupul bancilor de elita din Romania, fiind o banca comerciala universala, moderna si competitiva. Pe de alta parte, sunt convinsa ca greul abia acum incepe, intrucat Banca trebuie sa continue cursa, sa continue evolutia ascendenta din ultimul deceniu si sa inregistreze, in perioada imediat urmatoare, un impact vizibil in ceea ce priveste cresterea eficientei", a declarat doamna Mihaela Popa, Director general - Presedinte al Comitetului de Directie al CEC Bank.

În luna mai a acestui an, domnul Radu Graţian Gheţea ne-a declarat: "De câteva luni a apărut ştirea că BNR îi prelungeşte mandatul lui Gheţea. BNR nu îmi prelungeşte mandatul decât dacă acţionarul (n.r. Ministerul Finanţelor Publice) cere acest lucru. Strict juridic, contractul pe care îl am acum expiră cam peste un an. Sigur, orice contract poate fi întrerupt, nu intrăm în detalii cu ce consecinţe. S-au încercat tot felul de variante, asupra cărora nu revin, însă doresc să precizez altceva - banca are, în acest moment, un statut în care conducerea este asigurată de un consiliu de administraţie al cărui preşedinte este şi preşedinte executiv. În conformitate cu legea, această situaţie poate exista doar dacă BNR dă un aviz favorabil pentru acest lucru. Din martie 2015, nu s-a decis încă o formulă precisă cum o să funcţioneze această bancă - în sistem unitar, în sistem unitar splitat sau dualist. Întrucât acţionarul are posibilitatea legală, a cerut aviz la BNR să funcţioneze aşa cum este acum, respectiv preşedintele CA este şi preşedinte executiv. MFP a cerut aviz de mai multe ori şi s-a prelungit această situaţie de guvernanţă, nu mandatul lui Gheţea. Dacă se schimbă statutul CEC Bank, atunci Gheţea trebuie să renunţe automat la una din funcţii".

Doamna Mihaela Popa s-a alăturat echipei de conducere, în calitate de vicepreşedinte coordonator al diviziei Corporate din septembrie 2007, anterior ocupând poziţia de director vânzări - Sucursala Municipiului Bucureşti, din cadrul CEC Bank. Absolventă a Academiei de Studii Economice, Facultatea Finanţe-Bănci, doamna Mihaela Popa are o experienţă de peste 30 de ani în activitatea bancară. Şi-a început carieră în 1978 la Banca Română de Comerţ Exterior (B.R.C.E.), unde a avansat până la funcţia de director de sucursală. Din 1999 până în 2003, a fost director general la Banca Italo Romena, iar din 2003 până în 2006 a fost director de sucursală, respectiv director regional al Raiffeisen Bank România.

Radu Graţian Gheţea, Preşedinte al Consiliului de Administraţie al CEC Bank a completat: "Deşi drumul pe care l-am parcurs până acum nu a fost unul uşor, am reuşit ca, împreună, să realizăm obiectivul stabilit în 2007: transformarea dintr-o bancă de economii într-o bancă comercială universală competitivă. Succesul proiectului «CEC Bank» nu poate fi contestat de nimeni şi demonstrează din plin că deciziile luate până acum au fost cele corecte şi necesare. Mulţumesc întregului colectiv al CEC Bank pentru susţinerea pe care mi-a oferit-o în calitate de Preşedinte al instituţiei. Proiectele de succes ale Băncii trebuie continuate şi urez succes în continuare întregii echipe CEC Bank, care o are în fruntea sa pe doamna Mihaela Popa, un profesionist cu mare experienţă".

În prezent, Comitetul de Direcţie al CEC Bank este format din Mihaela Lucica Popa - director general - preşedinte interimar, Andrei Liviu Stamaţian - director - prim-vicepreşedinte, Gheorghe Carabaşan - director - vicepreşedinte şi Mirela Iovu - director - vicepreşedinte. Consiliul de Administraţie al băncii este format din Radu Graţian Gheţea - Preşedinte, Andrei Liviu Stamaţian - membru, Mihaela Lucica Popa - membru, Gheorghe Carabaşan - membru, Ciprian Badea - Membru, Mirela Sitoiu - Membru, Valentin Mavrodin - membru, Mihai Gogancea Vatasoiu - membru, Mirela Călugăreanu - Membru şi Elena-Oana Iacob - membru.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. asta e n concept revolutionar introdus de banca de lemn cec. Nu stiu daca cineva gandeste ce scrie sau ce inseamna ce scrie. Pai cum se spliteaza conducerea? Adica ce inteleg angajatii sau altii din treaba asta? Daca se refera la schimbarea modului de management adica trece la un sistem dualist, cum au si alte banci pot sa inteleg, dar sunt sigur ca ramane o singura conducere, chiar daca e organizata diferit. Oricum face si cec-il asta numai praf in ochi, doar doar sa ramana aceeasi banca obosita si inlemnita de dinozauri ca gh(r)etea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb