MFP: Conceptul de administrare a impozitului pe venit, prin globalizare anuală, este în analiză

S.A.
Macroeconomie / 19 aprilie 2017

Viorel Ştefan, ministrul Finanţelor Publice (Sursa foto: captură Youtube)

Viorel Ştefan, ministrul Finanţelor Publice (Sursa foto: captură Youtube)

  • document ataşat Documentul de lucru privind impozitul pe venitul global
    apasă aici pentru a descărca.

    Actualizare 22:03 Guvernul susţine că modificarea mecanismului de impozitare a veniturilor va fi "bine fundamentată" şi definitivată numai după consultarea specialiştilor

    Cabinetul condus de Sorin Grindeanu a precizat în această seară că îşi doreşte ca modificarea mecanismului de impozitare a veniturilor realizate de persoanele fizice să fie mai întâi "bine fundamentată", să aibă în spate studii de impact şi să fie definitivată numai după consultarea specialiştilor.

    Guvern a transmis, într-un comunicat de presă: "Aşa cum Ministerul Finanţelor Publice a precizat în repetate rânduri, la nivelul ministerului, sunt în desfăşurare, în acest moment, consultări pe tema realizării unui nou Cod Economic, care va include o reformă a mecanismului de impozitare a veniturilor realizate de persoanele fizice. Conceptul de la care au plecat aceste consultări presupune, pe de o parte, încurajarea unor politici publice (cum ar fi sănătatea sau educaţia), prin acordarea de deductibilităţi fiscale. Pe de altă parte, scopul acestei noi abordări este combaterea evaziunii fiscale, prin încurajarea contribuabililor să ceară bonuri sau facturi fiscale, pe care să le folosească apoi pentru obţinerea deducerilor menţionate mai sus".

    Executivul arată că interesul public pentru acest subiect este perfect justificat şi precizează: "Este vorba despre o amplă modificare propusă, pe care o vor resimţi cei mai mulţi români. Tocmai de aceea, ne dorim ca această măsură să fie mai întâi bine fundamentată, să aibă în spate studii de impact şi să fie definitivată numai după consultarea specialiştilor. În urma interesului public major, am decis să facem publică o formă de lucru, care poate constitui o bază de plecare a discuţiilor. Este un exerciţiu de transparenţă, care ne dorim să continue şi să fie corect înţeles. Grupul de lucru de la Ministerul Finanţelor Publice va continua să analizeze şi să aducă îmbunătăţiri proiectului, iar forma rezultată va fi supusă unei ample dezbateri publice, în urma căreia va rezulta forma finală. Guvernul şi-a propus ca aceste modificări să fie mai întâi temeinic explicate public şi apoi aplicate".

    (S.A.)

    -------------

    Grupurile de lucru organizate de Ministerul Finanţelor Publice (MFP) analizează conceptul referitor la administrarea impozitului pe venit, prin globalizare anuală pentru fiecare gospodărie din ţară, a anunţat astăzi MFP, într-un comunicat de presă.

    "Conceptul este evaluat de către o paletă largă de specialişti, atât din partea MFP, cât şi din partea Uniunii Naţionale a Notarilor Publici, a Camerei Consultanţilor Fiscali, a Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi şi a Coaliţiei pentru Dezvoltarea României", precizează ministerul.

    De la începutul anului, Guvernul lucrează la realizarea Codului Economic, care include Codul Fiscal, aşa cum este prevăzut în Programul de Guvernare al Partidului Social-Democrat (PSD), iar impozitul pe venit este un capitol din Codul Fiscal.

    După finalizarea analizelor şi a simulărilor necesare, proiectul Codului Economic, în care vor fi integrate toate propunerile avizate, va fi supus dezbaterii publice şi înaintat Parlamentului României, menţionează MFP.

    Puteţi consulta, ataşat, documentul de lucru privind impozitul pe venitul global.

    Opinia Cititorului ( 1 )

    1. _ Catre Guvernul PSD: De ce va PLACE sa va COMPLICATI atat; O sa produceti ABUREALA si ZAPACEALA ==>TIPIC pt Romania!

      _Mai bine ati aplica IMPOZIT PROGRESIV cum voiati sa faceti in 2012 cand s-a destramat USL_ul: 

      _COTA REGRESIVA de Impozitare _aia cu 16, 12, 8% si TOATA LUMEA ar fi MULTUMITA. 

      _Nu MAI faceti EXPERIMENTE ca ZAPACITI LUMEA! 

      _LUATI MASURI SIMPLE si CLARE, NU COMPLICATE si INTORTOCHEATE!

      _LUMEA asta VREA! 

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    Fix la cos
    transilvaniainvestments.ro
    IBC SOLAR
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    13 Sep. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9737
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
    Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    citiesoftomorrow.ro
    govnet.ro
    energyexpo.ro
    roenergy.eu
    notorium.ro
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb