Microsoft semnalează o pană de serviciu majoră care afectează utilizatori şi companii din întreaga lume

A.F.
Companii / 19 iulie

Microsoft semnalează o pană de serviciu majoră care afectează utilizatori şi companii din întreaga lume

Actualizare - Zboruri anulate pe Otopeni, din cauza problemelor informatice de la Microsoft

Mai multe zboruri au fost anulate vineri pe Aeroportul Henri Coandă Bucureşti, din cauza penei informatice înregistrată de sistemul Microsoft, au informat reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), relatează Agerpres.

După ce Wizz Air a anulat cursa 3059 spre Beauvais (ora de decolare 16:45) şi apoi 3005 Otopeni - Luton, acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu zborurile Aeroitalia 3114 Fiumicino - Henri Coandă şi 3115 Henri Coandă - Fiumicino (13:20).

În plus, au fost anulate şi zborurile Lufthansa 1652/1653 (19:20) Munchen - Otopeni - Munchen şi TAP Portugal TP 7927 tot către Munchen (plecare 19:20).

---

Actualizare - O actualizare realizată de firma de cybersecurity CrowdStrike a cauzat pana informatică de la Microsoft

O actualizare defectuoasă a platformei de securitate cibernetică CrowdStrike se află la originea întreruperii sistemelor Microsoft, care a afectat companii din toată lumea, relatează Agerpres.

Compania a recunoscut că o greşeală în actualizarea platformei sale CrowdStrike Falcon, unul dintre sistemele de protecţie ale Windows, a provocat acest "haos" şi a dat asigurări că se lucrează pentru a se remedia aceste schimbări.

După cum au explicat agenţiei EFE experţii în informatică, ultima actualizare a driverului Falcon conţinea erori; imediat a colapsat Azure, platforma de cloud computing creată de Microsoft pentru a construi, testa, implementa şi administra aplicaţiile şi serviciile utilizând infrastructura sa globală. Asta a provocat apariţia ecranelor albastre care semnalau că sistemele nu mai funcţionau şi că serverele trebuiau repornite.

CrowdStrike sugerează ştergerea unui fişier sys - fişier de sistem al Windows - dar asta nu garantează deocamdată recuperarea tuturor funcţiilor, deoarece, după cum au explicat experţii pentru EFE, toate serverele unei companii sunt conectate între ele, astfel că, deşi unul şi-ar putea reveni, restul ar putea să nu funcţioneze.

În plus, propriile servere ale CrowdStrike sunt căzute, astfel că este imposibil să se ştie cu siguranţă când vor fi funcţionale sistemele afectate.

Fondată în 2011, cu un capital iniţial de 26 milioane de dolari şi furnizoare de servicii pentru unele dintre cele mai mari companii ale lumii, precum Microsoft sau Dell, CrowdStrike oferă servicii de securitate în domeniul tehnologic şi platforma sa CrowdStrike Falcon detectează breşe de securitate în timp real.

Prin 28 de module în cloud, platforma Falcon oferă, prin intermediul unui model SaaS, care acoperă mai multe plaje de securitate - inclusiv terminale corporative, securitate şi operaţiuni IT - servicii de securitate administrate, detectări de ameninţări, securitate în cloud, protecţie de identitate, protecţie de date şi generare de cybersecurity.

Fondatorul CrowdStrike, George Kuntz, a activat timp de 30 de ani în domeniul tehnologiei şi, înainte de a crea compania, a lucrat pentru compania de antiviruşi informatici McAfee şi pentru GM.

---

Actualizare - Microsoft anunţă remedierea problemei

Microsoft a anunţat că a fost remediată cauza principală a întreruperii globale a serviciilor sale, dar impactul de securitate cibernetică continuă să afecteze unele aplicaţii şi servicii Office 365.

---

Actualizare - XTB: Piaţa de capital, sub presiune din cauza blocajului informatic mondial

Investitorii sunt acum cu ochii pe graficele financiare ale pieţei, care înregistrează scăderi în urma blocajului major al serviciilor informatice din întreaga lume, provocând presiune în piaţă şi teamă faţă de riscuri, arată analiştii XTB, companie de tranzacţionare pe bursele internaţionale...Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Aeroporturi afectate în Europa

Aeroportul Gatwick din Londra a spus că este "afectat de problemele globale ale Microsoft" şi că pasagerii pot întâmpina întârzieri la check-in şi la trecerea prin securitate, potrivit Digi24.

Aeroportul din Berlin din Germania a declarat că se confruntă cu întârzieri la check-in din cauza unei "defecţiuni tehnice".

Aeroportul Schiphol din Amsterdam a spus că "defecţiunea sistemului global" a afectat "zborurile către şi dinspre Schiphol", iar impactul "acum este în curs de cartografiere". KLM Royal Dutch Airlines a spus că întreruperile "fac imposibilă gestionarea zborului".

Aeroportul din Edinburgh, Scoţia, a spus că întreruperile înseamnă "timpii de aşteptare sunt mai lungi decât de obicei la aeroport".

---

Actualizare - Turkish Airlines: "Echipele noastre lucrează cu sârguinţă pentru a rezolva problema"

Turkish Airlines a spus că întâmpină probleme cu biletele, check-in şi rezervări. "Echipele noastre lucrează cu sârguinţă pentru a rezolva problema", a spus compania aeriană, relatează Digi24.ro.

---

Actualizare - Ryanair a confirmat o întrerupere a reţelei companiei aeriene

Ryanair a confirmat, de asemenea, o întrerupere a reţelei companiei aeriene, sfătuind pasagerii să sosească cu cel puţin trei ore înainte de ora de plecare programată.

---

Actualizare - Wizz Air îşi sfătuieşte clienţii să meargă la aeroport cu cel puţin trei ore înainte de zbor

Wizz Air îşi sfătuieşte clienţii să meargă la aeroport cu cel puţin trei ore înainte de zbor, în urma incidentului raportat vineri, relatează Digi24.ro.

"Sunt aşteptate potenţiale perturbări din cauza întreruperii continue a sistemului IT global al unei terţe părţi. Astăzi, la fel ca toate companiile aeriene, Wizz Air se confruntă cu dificultăţi tehnice extreme cauzate de întreruperea sistemelor IT globale ale unei terţe părţi.

Clienţii Wizz Air se pot confrunta cu perturbări în întreaga reţea, serviciile de pe website şi aplicaţiile mobile fiind temporar indisponibile.

Următoarele servicii online nu sunt disponibile în prezent:

- Website-ul şi aplicaţia mobilă Wizz Air;

- Sistemul de rezervare;

- Sistemul de check-in online şi afişarea cărţii de îmbarcare;

- Centrele de contact - rezervări noi şi modificări ale celor existente.

"În timpul întreruperii serviciilor, este oferit check-inul gratuit la aeroport. Prin urmare, sfătuim pasagerii să ajungă la aeroport cu cel puţin 3 ore înainte de ora de plecare programată pentru a avea suficient timp pentru check-in, controlul de securitate şi eventuale proceduri de sănătate sau de siguranţă specifice fiecărui aeroport", a transmis compania.

---

Microsoft semnalează vineri o pană de serviciu majoră a serviciilor Microsoft 365, care afectează întreprinderi şi utilizatori din întreaga lume, conform CNBC.

"Achetăm cu privire la o problemă care afectează capacitatea utilizatorilor de a accede la diverse aplicaţii şi servicii Microsoft 365", anunţă multinaţionala americană într-un comunicat publicat vineri dimineaţa.

Ea anunţă că ia "măsuri de atenuare".

"Serviciile noastre sunt în curs de îmbunătăţire, în timp ce continuăm să luăm măsuri de atenuare", anunţă întreprinderea pe X.

Aeroporturile din Sydney şi Berlin, companii aeriene ca Delta Airlines, American Airlines şi United au anunţat vineri o perturbare foarte puternică a serviciilor lor.

În Statele Unite, numărul de urgenţă 911 nu era disponibil.

În Franţa, jurnalişti de la RTL, TF1 sau CNEWS au anunţat probleme tehnice majore care perturbă emisia.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Asta se intampla cand esti dependent de serviciile de cloud ale Microsoft. E ca si cand ti-ai pune toate ouale in aceeasi palarie. Era de asteptat...

    1. as zice ca asta se intampla cand te repezi in digitalizare ca gaina in gard ...

      A uitat Trump de uriasul atacul cibernetic SolarWinds declansat in 2019 si descoperit in decembrie 2020. Frate, frate, dar branza-i pe bani!

      A uitat si Viktor Orban de atacul rusesc din 2022-23 care a spart sute de calculatoare guvernamentale de la Budapesta. ”Pace cu orice pret” striga Viktor.

      Acum, fratele Putin face misto de Trump si il indeamna la mai mult realism in rezolvarea problemei ucrainene. ”Nu se poate rezolva in 24h”. ”El a promis că va face pace şi în Orientul Mijlociu (si nu a reusit nimic).” 

      Se pare ca nu i-a atacat nimeni, doar si-au dat cu stangu' in dreptul.

      Sa nu ne mire faptul daca aflam ca actualizarea realizată de firma de cybersecurity CrowdStrike a fost efectuata de fapt de-o aplicatie AI. 

    Se pare ca filmul "Leave The World Behind" nu este doar un film sf, este mai degraba un film vizionar, de anticipatie...asa cum s-au dovedit a fi o mare parte din romanele lui Jules Verne.

    Trebuie scoase de pe Otopeni toate panaramele low cost

    1. Ce, Microsoft? :))

    E de asteptat ca... odata cu ascensiunea lui Trump la Casa Alba, varul Bill Gates sa mai scoata cate un server din priza sa mai blocheze niste bancomate, niste POS-uri... ma astept la orice.

    Sa lansez o teorie a conspiratiei? Au facut-o asa, de proba. Un stress test live :)

    Glumesc. 

    1. E posibil. Cu un om cu gandire de lagăr la butoane, precum Bill Gates (vaccination of the entire population) e posibil orice.

    Da' de ce trebuie sa semnalizeze, nu se vede?

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb