MIHAELA TOADER, SECRETAR DE STAT, LA DUBROVNIK: "Coeziunea ne face mai puternici în interiorul Uniunii"

T.T.
Internaţional / 5 martie 2019

Mihaela Toader (Sursa foto: Facebook)

Mihaela Toader (Sursa foto: Facebook)

Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene a fost reprezentată la conferinţa la nivel înalt "Prietenii Coeziunii", de la Dubrovnik, de secretarul de stat Mihaela Toader.

În intervenţia sa, Toader a arătat că Politica de Coeziune este nu numai o politică specială a Uniunii, ci şi o macro-temă, un motto pentru Preşedinţia Consiliului UE, pe care România o exercită în primul semestru al acestui an, "într-un moment-cheie pentru Europa".

Oficialul MFE a reamintit, în faţa Statelor Membre şi a Comisiei Europene, reprezentată la reuniune de comisarul european pentru Politica Regională, Dna. Corina Cretu, că Politica de Coeziune rămâne principala politică de investiţii în Uniunea Europeană.

"Unul dintre mesajele Preşedinţiei române a Consiliului UE pentru cetăţenii europeni este acela că "principala noastră sursă de prosperitate şi investiţii este acasă, în Europa! Creşterea noastră depinde de noi, toţi. Uniunea Europeană este un club care trebuie îmbunătăţit, dar care ne-a adus şi continuă să ne aducă dezvoltare, care continuă să reducă disparităţile dintre regiuni. Competiţia începe de acasă, coeziunea ne face mai puternici în interiorul Uniunii şi mai puternici, ca o familie, în exteriorul ei", a susţinut Mihaela Toader, potrivit unui comunicat al Ministerului Fondurilor Europene publicat, astăzi, pe site-ul instituţiei.

Secretarul de stat a subliniat că Preşedinţia română a Consiliului UE îşi propune să transforme acţiuni generale în rezultate şi beneficii concrete pentru cetăţeni, contând, în atingerea acestui obiectiv, pe sprijinul tuturor Statelor Membre şi al institutiilor UE.

"Ne dorim să fim eficienţi, iar rezultatele de până acum sperăm că ne confirmă ambiţiile. Preşedinţia română a Consiliului UE caută să asigure progresul în privinţa dosarului privind viitoarele fonduri europene alocate prin Politica de Coeziune, despre al cărei viitor vorbim inclusiv astăzi aici", a afirmat aceasta.

Cu referire la paşii concreţi parcurşi până acum de Preşedinţia română a Consiliului UR, Toader a declarat că "Obiectivul principal este realizarea unui progres substanţial în negocierile de la nivelul Consiliului şi în continuarea trialogului cu Parlamentul European".

Acest proces continuă mâine, la Bruxelles, astfel încât Preşedinţia română a Consiliului UE să poată asigura cele mai bune premise pentru folosirea mai inteligentă şi mai eficientă a viitorilor bani europeni, după 2020, de către toate Statele Membre UE.

În contextul consolidării proiectului european, oficialul român a reamintit, în discursul său, importanţa Summitului organizat la Sibiu, în data de 9 mai 2019.

A reamintit, totodată, celor prezenţi agenda Preşedinţiei române a Consiliului UE privind Politica de Coeziune pentru următoarea perioadă:

- 13 - 14 martie, reuniunea informală a directorilor generali responsabili cu Politica de Coeziune;

- 8 - 10 aprilie, comitetul FSE;

- 11 aprilie, conferinţa europeană ESF+, "Un plus pentru viitorul nostru";

- 11 - 12 aprilie, reuniunea informală a miniştrilor de resort privind coeziunea;

- 13 - 14 iunie, reuniunea informală a miniştrilor privind dezvoltarea urbană;

- 20 - 21 iunie, conferinţa privind evaluarea Fondurilor Europene Structurale şi de Investiţii;

- 26-28 iunie, reuniunea informală a ataşaţilor din cadrul Reprezentanţelor Permanente ale Statelor Membre la Bruxelles, care participă la grupul de lucru Măsuri Structurale.

La rândul lor, Statele Membre au militat ferm pentru continuarea şi consolidarea Politicii de Coeziune, invocând nevoia unei mai mari flexibilităţi, astfel încât banii europeni să nu-şi piardă rolul iniţial care le-a fost destinat în cadrul acestei Politici, precizează sursa citată.

Conferinţa la nivel înalt "Prietenii Coeziunii" a fost găzduită de ministrul croat al Dezvoltării Regionale şi Fondurilor Europene, Gabriela Zalac.

La eveniment au fost prezente Statele Membre UE, reprezentanţi ai Comitetului Regiunilor şi ai altor instituţii europene relevante.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb