Mihai Daraban, CCIR: "România şi Turcia trebuie să conlucreze la revitalizarea traficului pe Dunăre"

F.D.
Miscellanea / 18 octombrie 2023

Mihai Daraban, CCIR: "România şi Turcia trebuie să conlucreze la revitalizarea traficului pe Dunăre"

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, a primit în data de 17 octombrie, vizita unei delegaţii aparţinând Confederaţiei Turce a Întreprinderilor şi a Afacerilor (Turkonfed), condusă de preşedintele acesteia, Suleyman Sönmez, conform unui comunicat de presă al insitituţiei.

"Turcia este cel mai mare investitor şi cel mai important partener comercial al României dintre statele din afara Uniunii Europene, iar strategia CCIR vizează în principal extinderea afacerilor româneşti în spaţiul extra comunitar, acolo unde există pieţe cu mare potenţial. Anul trecut am înregistrat o valoare totală a schimburilor cu Turcia de peste 8,8 miliarde de euro, valoare aflată în creştere constantă de mai mulţi ani încoace. România şi Turcia sunt state cu ieşire la Marea Neagră, dar situaţia politico-militară din această regiune impune o regândire a strategiei de colaborare economică dintre cele două state. Dacă nu se va găsi o soluţie de stopare a conflictului dintre Federaţia Rusă şi Ucraina şi dacă nu se poate asigura un climat de securitate, Marea Neagră riscă să devină o mare închisă. De aceea, sperăm ca alături de Turkonfed, precum şi de alte organizaţii ale oamenilor de afaceri din Turcia, să ne putem implica într-un proiect comun de revitalizare a traficului pe Dunăre, astfel încât mărfurile să ajungă cu mai mare uşurinţă în toată Europa. Sunt convins că acesta va fi un punct de discuţie important la următorul forum de afaceri de la Ankara, prilejuit de vizita oficială de stat care va avea loc în capitala Turciei foarte curând", a declarat preşedintele CCIR, Mihai Daraban.

"După cum bine ştim cu toţii, relaţiile dintre România şi Turcia nu se rezumă numai la cele din planul economic, ambele state fiind implicate în proiecte comune la nivel social şi cultural. Oamenii de afaceri din Turcia au deja o vechime de peste 30 de ani pe piaţa românească, iar dacă vom studia datele statistice, acest lucru se reflectă foarte bine în rezultatele economice înregistrate la sfârşitul fiecărui an. La toate acestea, se adaugă parteneriatul strategic dintre România şi Turcia cu evidente influenţe pozitive asupra mediului de afaceri din ambele ţări. Astfel, întâlnirea de azi nu face decât să întărească prietenia noastră cu România şi suntem convinşi că şi alte organizaţii ale oamenilor de afaceri din Turcia ne vor urma exemplul şi vor include în programul lor întâlniri şi discuţii cu conducerea CCIR", a declarat preşedintele Turkonfed, Suleyman Sönmez.

Turkonfed este o organizaţie nonprofit şi reuneşte aproape 65 de mii de companii, prin intermediul a 30 de federaţii, dintre care 26 regionale şi 4 sectoriale. Totodată, din Turkonfed fac parte şi aproape 350 de asociaţii ale oamenilor de afaceri din Turcia. Confederaţia este membru al asociaţiei meşteşugurilor şi IMM-urilor din Europa, reprezentând peste 22 de milioane de IMM-uri din 30 de ţări europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb