Mihai Fercală ar opta pentru conducerea executivă a SIF Transilvania

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 aprilie 2013

Mihai Fercală ar opta pentru conducerea executivă a SIF Transilvania

El ar urma să renunţe la locul din Consiliul de Supraveghere, al cărui preşedinte va fi ales în prima săptămână de după sărbătorile pascale

Mihai Fercală, preşedintele SIF Transilvania, a declarat, ieri, după ce Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a avizat decizia acţionarilor societăţii de a implementa conducerea dualistă, că va opta "foarte probabil, pentru o funcţie executivă". Acest lucru înseamnă că va elibera un post în cadrul Consiliului de Supraveghere, format în prezent din doar şase persoane. "Cu această ocazie, în CS ar urma să fie cooptate două noi persoane, pentru a se ajunge la numărul propus de şapte", a explicat Mihai Fercală.

"Am de gând ca în următoarea perioadă să îmi pregătesc succesorul la conducerea SIF Transilvania, mai ales că eu consider SIF-ul ca şi copilul meu", a spus preşedintele societăţii. Despre cel care va fi preşedinte al Consiliului de Supraveghere, Fercală spune că numele său va fi aflat în cadrul unei şedinţe care va avea loc în prima săptămână de după sărbătorile pascale.

Acţionarii SIF Transilvania au aprobat recent trecerea la sistemul dualist de conducere, cu Consiliu de Supraveghere şi Directorat, de la actuala formă de administrare prin Consiliu de Administraţie şi al cărui preşedinte este şi director general al societăţii.

Pentru cele 7 locuri din Consiliul de Supraveghere s-au înscris 15 candidaţi, printre care s-au regăsit actualul preşedinte CA - director general Mihai Fercală, dar şi fostul arbitru de fotbal în divizia A Constantin Frăţilă, care este în conflict de mai mult timp cu conducerea SIF.

În urma votului, doar şase candidaţi au primit peste 50% + 1 din drepturile de vot, iar un loc a rămas vacant.

Pe poziţia rămasă liberă, membrii Consiliului de Supraveghere vor coopta un membru provizoriu, după ce vor fi confirmaţi de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Astfel, din vechiul Consiliu de Administraţie au fost realeşi Mihai Fercală, Răzvan Găvăneanu, Ştefan Szabo şi Gheorghe Luţac. Fercală a obţinut cel mai mare număr de voturi - 84% - pentru un loc în Consiliul de Supraveghere.

Acelaşi şef de la înfiinţare

SIF Transilvania este administrată încă de la înfiinţare, în 1992, de un Consiliu de Administraţie, compus din şapte membri, cu un mandat de câte patru ani. Administratorii aleg dintre ei un preşedinte al Consiliului de Administraţie, care ocupă şi func-ţia de director general al SIF Transilvania, precum şi un vicepreşedinte al Consiliului.

Încă de la înfiinţarea SIF-ului, Mihai Fercală este preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al SIF Transilvania.

Potrivit unui proiect al actului constitutiv al SIF Transilvania, Consiliul de Supraveghere numeşte un directorat format din minim trei membri, cu un mandat de câte patru ani, acesta putând fi reînnoit. Unul dintre cei trei membri ai Directoratului va fi numit preşedinte executiv şi va avea şi funcţia de director general.

Directoratul este compus din directorii executivi ai SIF şi coordo-nează activitatea de zi cu zi a societăţii de investiţii financiare, în timp ce Consiliul de Supraveghere este compus din membrii non-executivi, aleşi de acţionari.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. poate ne spui de ce ai vandut EBS la 60 RON si acuma este peste 100 RON ? face parte din masurile managementului profesionist aceasta decizie inspirata?

    ce tata isi praduieste in assemenea hal copilul /

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb